Originally posted by m y k e
View Post
1. Dacie parcata regulamentar langa bordura, lovita de o masina care a avut explozie de cauciuc (portiera spate, stalp usi, aripa spate, punte strambata, jante distruse si multe altele);
2. 407 parcat regulamentar pe Bvd. Mamaia, eu in sedinta cu colegii, lovita de un Logan care a incercat sa evite un caine (portiere stanga, aripa, proiector, praguri, jante ).
View Post
View Post
Daca ti-o fura (si crede-ma, alarma sau GPS sunt bune, dar nu infailibile), sunt sub 10% sanse sa o mai recapeti sau sa primesti o despagubire de la autori. Ramai cu buzele umflate...si o sa te gandesti atunci ca 1000 EUR/an ar fi meritat sa mergi zambind la asigurator, pentru intocmirea documentelor de despagubire.
View Post
Multi nu inteleg un lucru si merg pe foarte romanescul principiu "las-o mai ca merge asa"
).TU, clientul si asiguratul, esti ZEUL autoturismului tau - fara semnatura ta, masina nu iese din service, service-ul nu isi primeste banii. Nu iti place cum a iesit culoarea sau alt aspect legat de manopera, ok, zambesti politicos, explici nemultumirile tale, le explici cat de important e timpul tau, ii rogi sa te sune cand iau lucrurile in serios si masina e impecabila, dupa care faci stanga imprejur si pleci. Acceptul de plata al asiguratorului NU inseamna ca service-ul si-a primit banii - ai posibilitatea de a suna asiguratorul si de a cere refuzarea platii, datorita calitatii proaste a manoperei respective. Raspunderea asiguratorului inceteaza in momentul semnarii iesirii din reparatie si e responsabilitatea lor sa-ti aduca masina in starea tehnica si vizuala de dinainte de eveniment - citeste inca o data polita CASCO.
Stiu, unii au nevoie urgenta de masina, altii se tem pentru masina lor dar, daca avem si pretentii, atunci trebuie sa avem si rabdare !
View Post
...polita CASCO e o asigurare, nu fond de investitii sau bursa, sa ne "recuperam banii". Eu mi i-am "recuperat" in proportie de 400% - crezi ca sunt fericit? :ninja: Timpul pierdut prin centre de constatare, service-uri, discutii cu asiguratorul, nervi, pierderile si neplacerile cauzate de nefolosirea masinii....asta cine mi-l despagubeste?As fi fost extrem de fericit sa nu-i "recuperez" :money:
Originally posted by Col
View Post
)Fiind un topic despre CASCO, cred ca nu deviez prea mult daca imi expun si eu experienta in privinta acestuia. O sa incerc sa-l fac pe cat de scurt posibil, desi sunt multe de spus:
PARTEA I - ACCIDENT IN PRIOADA DE LEASING
Asadar,
Intr-o frumoasa dimineata de septembrie (sau sfarsitul lui august, nu mai tin minte), emotionati si fericiti, am mers impreuna cu sotia sa incheiem un contract de leasing pentru "frumoasa" :blush:...moment in care am fost indrumati sa alegem unul dintre asiguratorii de pe o lista, "unii mai scumpi, altii mai ieftini", dupa cum ni s-a precizat. Am ales Allianz Tiriac, pe principiul "dai un ban, dar stii ca-l pierzi :naughty:"...si am inceput o frumoasa colaborare, ei eliberandu-mi doua foi A4 albastre, cu un scris micut si multe multe articole, eu eliberandu-le in schimb mai multe foi albastre, dar mai micute (contravaloarea in lei pentru 1040 EUR)...un schimb nu foarte convenabil, dar asa mi s-a spus ca trebuie
. Dupa un an, eu le-am dat din nou respectivele hartii, dar ei nu mai mi-au dat nimic, pentru ca polita era multianuala
(.Au trecut cateva luni, in care m-am intrebat si eu care e "beneficiu'" respectivei afaceri dar, fiind impusa de firma de leasing, nu prea aveam de ales. Intr-o zi nefericita, pe cand imi storceam creierii cu colegii de munca, privitor la niste specificatii tehnice, am auzit un scartait sinistru de frane, urmat de o pocnitura si ceva strigate afara. Imediat, o alarma deosebit de familiara a inceput sa urle, moment in care am inghetat...."nu se poate sa fie a mea, nu pot fi eu atat de ghinionist". M-am indreptat spre balcon si, aruncand o privire de la etajul 3, am vazut un Logan alb, stand nefiresc cu botul in aripa stanga a masinii sotiei mele (nu stiu ce mi-a venit sa schimbam masinile in acea zi...parca am luat-o sa o spal sau asa ceva). Mi-am sunat sotia, i-am explicat, a inceput sa planga...era cadoul ei de 30 de ani de care nemernicul de mine nu a putut sa aibe grija
(.Am fost la politie, am incheiat rapid actele necesare, dupa care m-am dus la inspectorul de daune de la Allianz (trebuia sa merg la Omniasig, unde avea RCA vinovatul...dar auzisem de ceva numit "regres" si vroiam sa investighez problema). S-a facut rapid constatarea, s-a dat inlocuire la toate reperele, exceptand pragul parca...si surpriza: jantele, lovite direct de Logan, "pareau" zgariate. Eu zic nu, dansul zice DA...eu cer inlocuire, dansul imi spune NU, vopsire..s.a.m.d. Cam in 3 saptamani, masina s-a reparat, a iesit impecabil (multumiri service-ului Motorex), jantele vopsite, totul parea ok...am semnat si am luat fericit masina.
Cam 4-5 luni mai tarziu, dupa "n" teste si echilibrari pe banii mei, tot nu reuseam sa scap de trepidatiile puternice din intervalul 80 - 150 km/h, cel mai uzitat in trafic. Concluzia - jantele! Probabil ovalizate sau deformate...hmmmm, si doar le-am spus ca acolo e buba
.Drept pentru care dau un telefon la Allianz Callcenter, imi expun problema, iar domnisoara de acolo imi recomanda sa merg la inspectorul de daune si sa cer redeschiderea dosarului de CASCO - zis si facut! Merg la nenea inspectorul, ii povestesc ce mi s-a spus, dansul face ochii mari si imi spune ca nu a auzit de asa ceva, nu are asemenea competente, am ridicat masina acum 5 luni, din punctul lui de vedere, sanatate! Se zburlesc dracii in mine, ok, nu poate dansul, cine poate? Raspuns - domnul director de sucursala. Iau numarul de telefon, o domnisoara imi spune ca trebuie sa vin sa fac anticamera, ca nu stie cand ma poate primi. Hmmmm...ma invoisem de la munca pentru 3 ore, se facusera deja 4...ideea unei anticamere pe termen nelimitat nu imi suradea....dracii mei atinsesera cota maxima
( . M-am intors la munca si m-am apucat de scris....mult...toata istoria. Nu pentru autobiografie, pentru biroul lor de reclamatii...si am trimis mail-uri peste tot, mai aveam putin si scriam la CEDO :blush:.Cateva ore mai tarziu, am fost sunat de domnul director, pentru confirmarea primirii e-mail-ului, cu promisiunea de a discuta problema mea cu Directorul de zona. Peste alte 2-3 ore, am fost sunat de catre acesta si, dupa ce si-a cerut scuze pentru neplacerile cauzate de respectivele evenimente, mi-a comunicat ca nu considera necesara o expertiza tehnica in trei parti (o cerusem eu) si ca mi se va elibera suplimentarea pentru jantele respective (originale, aliaj, 17") a doua zi. Am fost la munca si regret faptul ca nu am vazut expresia inspectorului de daune - dansul a venit cu suplimentarea...dar mi-a spus sotia ca zambea cam incurcat
. Peste alte 4-5 zile, cand au sosit si jantele, inginerul de la service a zambit, spunandu-mi "ati reusit in cele din urma". Am zambit si eu...asa era, "reusisem". Prin bun simt, insistenta, cunoasterea drepturilor mele si bunavointa asiguratorului.Nota 9.90 pentru asiguratorul respectiv...se pare ca il alesesem pe cel potrivit!
Cred ca e cam mult pentru un singur post...daca nu va plictisesc si nu sunt sanctionat pentru eventualul off-topic, va pot povesti episodul 2 in relatia cu Allianz, respectiv, derapajul pe gheata si accidentul frontal din februarie, anul acesta.:cool2:

, ca poate poate ajungem sa ne recuperam banii...
Comment