Announcement

Collapse

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI Peugeot Club Romania

1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Peugeot Club Romania, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Peugeot Club Romania sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Administratori Peugeot Club Romania isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Peugeot Club Romania are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Peugeot Club Romania urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Peugeot Club Romania nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Peugeot Club Romania in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama.

j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime

l. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

m. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

n. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului

p. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

q. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

r. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 1000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

s. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

t. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte ce implica sex, politica si religie

Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Peugeot Club Romania sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Peugeot Club Romania:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorii si moderatorii Peugeot Club Romania putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Locatia, Masina, ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti sau ce masina ai?"...

c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

f. sa nu abuzeze de mesajele PM

g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Peugeot Club Romania

k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Peugeot Club Romania; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Cumpara viagra si.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.PeugeotClubRomania.ro, Peugeot Club Romania nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Peugeot Club Romania, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Peugeot Club Romania nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Peugeot Club Romania, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Colaborari

In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la suport(at)peugeotclubromania(dot)ro. Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

8. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 03.12.2009 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.
See more
See less

Forum

Collapse

Forum Description

Forums Topics Posts Last Post
Comunitatea PeugeotClub
Esti membru nou?
Afla cum te poti inregistra si folosi forumul Peugeot Club Romania
Topics: 25 Posts: 526
25 526
Cosmin0101
Cosmin0101
Vizitator
by Cosmin0101
Intalniri si Evenimente
Sectiune dedicata exclusiv evenimentelor, adunarilor, intalnirilor, ocaziilor speciale la care sunt invitati sau au participat membrii forumului Peugeot
Topics: 193 Posts: 45,014
193 45,014
ung
by ung
Sub-Forums:
Alte intalniri (24/1,580)
Masina mea
Prezinta-ne masina ta. Detalii tehnice, modificari, imbunatatiri.
Topics: 899 Posts: 51,034
899 51,034
Rafael Miron
Rafael Miron
Vizitator
by Rafael Miron
Peugeot vs ...
Teste comparative, discutii, pareri,argumente pro si contra despre modelele Peugeot versus concurenta.
Topics: 214 Posts: 10,114
214 10,114
R.Stanciu
R.Stanciu
Vizitator
by R.Stanciu
PeugeotClub Boutique
Materiale promo PeugeotClub ROMANIA
Topics: 26 Posts: 527
26 527
EUS
by EUS
Peugeot - The drive of your life
Discutii Generale despre Peugeot
Aici se poate discuta despre orice model Peugeot.
Topics: 480 Posts: 19,275
480 19,275
Tsunnami
Tsunnami
Vizitator
by Tsunnami
Sub-Forums:
Istoria Peugeot (24/123)
Dealeri si Service-uri Peugeot
Discutii despre activitatea importatorului, dealerilor si a service-urilor.
Topics: 119 Posts: 4,108
119 4,108
Pag1nul
Pag1nul
Vizitator
by Pag1nul
Peugeot 107
Sectiune dedicata Peugeot 107
Topics: 158 Posts: 4,061
158 4,061
ioan.pirv@yahoo.com
ioan.pirv@yahoo.com
Vizitator
by ioan.pirv@yahoo.com
Sub-Forums:
How To (7/59)
Peugeot 206 / 206+
Sectiune dedicata Peugeot 206
Topics: 1,591 Posts: 45,384
1,591 45,384
glpetcu
glpetcu
Vizitator
by glpetcu
Sub-Forums:
How To (123/2,131)
Peugeot 207
Sectiune dedicata Peugeot 207, 207SW, 207CC si 207RC
Topics: 571 Posts: 20,367
571 20,367
Sub-Forums:
How To (28/295)
Peugeot 208
Sectiune dedicata Peugeot 208
Topics: 48 Posts: 709
48 709
Peugeot 307 / 307 CC / 307 SW
Sectiune dedicata Peugeot 307
Topics: 1,292 Posts: 49,337
1,292 49,337
Sub-Forums:
How To (49/1,839)
Peugeot 308
Sectiune dedicata Peugeot 308
Topics: 336 Posts: 10,495
336 10,495
Janos
Janos
Vizitator
by Janos
Sub-Forums:
How To (27/214)
Peugeot 406
Sectiune dedicata Peugeot 406
Topics: 1,314 Posts: 21,121
1,314 21,121
Sub-Forums:
How To (9/66)
Peugeot 407
Sectiune dedicata Peugeot 407
Topics: 1,503 Posts: 41,512
1,503 41,512
Dexorom
Dexorom
Vizitator
by Dexorom
Sub-Forums:
How To (75/1,210)
Peugeot 508
Sectiunea dedicata Peugeot 508
Topics: 504 Posts: 6,747
Last Post: Coduri Alternator
504 6,747
SGmaniaK
SGmaniaK
Vizitator
by SGmaniaK
Peugeot 607
Sectiune dedicata Peugeot 607
Topics: 489 Posts: 6,772
489 6,772
Sub-Forums:
How To (3/17)
Peugeot 3008 / 5008
Sectiune dedicata Peugeot 3008 / 5008
Topics: 119 Posts: 3,680
Last Post: Protectie rugina
119 3,680
minusorin
minusorin
Vizitator
by minusorin
Sub-Forums:
How To (4/5)
Peugeot 4007
Sectiune dedicata Peugeot 4007
Topics: 12 Posts: 184
12 184
R.Stanciu
R.Stanciu
Vizitator
by R.Stanciu
Sub-Forums:
How To (0/0)
Peugeot Partner / Expert / Bipper / Boxer
Sectiune dedicata Peugeot Partner, Expert, Bipper & Boxer
Topics: 218 Posts: 2,150
218 2,150
Sub-Forums:
How To (4/95)
Peugeot 106
Sectiune dedicata Peugeot 106
Topics: 137 Posts: 1,399
137 1,399
spartandemik
spartandemik
Vizitator
by spartandemik
Peugeot 205 / 405 / 605
Sectiune dedicata modelelor 205 / 405 / 605
Topics: 683 Posts: 9,123
683 9,123
Bora
by Bora
Sub-Forums:
How To (1/3)
Peugeot 306
Sectiunea dedicata Peugeot 306
Topics: 227 Posts: 2,808
227 2,808
Alte modele Peugeot
Sectiune dedicata modelelor Peugeot ce nu se regasesc mai sus.
Topics: 76 Posts: 622
76 622
Silver301
Silver301
Vizitator
by Silver301
Sub-Forums:
How To (4/20)
Sectiune tehnica Peugeot
Motor si Transmisie
Cai putere in plus, chip tuning, modificare ECU. Tot ce tine de imbunatatirea performantelor motorului.
Topics: 196 Posts: 3,410
196 3,410
adiburacu
adiburacu
Vizitator
by adiburacu
Jante, Anvelope, Suspensie si Frane
Forum dedicat discutiilor despre jante, anvelope, suspensie si frane.
Topics: 227 Posts: 8,752
227 8,752
Audio / Video / Navigatie / Securitate
Discutii despre sisteme audio-video, navigatie si securitate.
Topics: 178 Posts: 6,347
178 6,347
cdima
cdima
Vizitator
by cdima
Exterior
Bodykit-uri, spoilere. eleroane, vopsea si folii auto. Toate modificarile ce tin de aspectul exterior.
Topics: 80 Posts: 2,910
80 2,910
Valentin00
Valentin00
Vizitator
by Valentin00
Interior
Modificare interior: scaune, tetiere, bord, etc. Accesorii instalate in interiorul masinii.
Topics: 79 Posts: 1,883
79 1,883
andicosty56
andicosty56
Vizitator
by andicosty56
Lumini
HID/Xenon, Leduri, Becuri
Topics: 103 Posts: 3,765
103 3,765
AdiSofronie
AdiSofronie
Vizitator
by AdiSofronie
Intretinere
Detailing, ceruire si polisare
Topics: 58 Posts: 1,763
Last Post: Detailing Bucuresti
58 1,763
daily207
daily207
Vizitator
by daily207
Topics: 60 Posts: 3,938
60 3,938
Sindrom_CHR
Tutoriale
Solutii tehnice realizate de membrii forumului
Topics: 95 Posts: 1,322
95 1,322
Zona Comerciala
Chiptuning Peugeot. Anulare filtru particule Peugeot. Cresteri de putere.
Chiptuning, anulare FAP, anulare EGR modele Peugeot & Citroen.

Sectiune sponsorizata de Anularedpf.ro si Obdtuning
Topics: 82 Posts: 4,009
82 4,009
Top Smart Auto - Service specializat Peugeot & Citroen
I.T.P. Mecanica, electrica, climatizare, revizii, distributii. Service multimarca si furnizor piese de schimb.
Topics: 26 Posts: 1,512
26 1,512
topsmartauto
topsmartauto
Comerciant
by topsmartauto
Topics: 10 Posts: 15
10 15
Topics: 2 Posts: 1,199
2 1,199
Mica Publicitate
Vanzari AUTO
Vrei sa iti vinzi masina? Pune anuntul aici!
Topics: 194 Posts: 1,093
194 1,093
salex
Sub-Forums:
Alte Marci AUTO (12/22)
Cereri AUTO (40/202)
Topics: 804 Posts: 9,200
804 9,200
Sub-Forums:
Topics: 275 Posts: 847
275 847
Sub-Forums:
Cereri DIVERSE (172/699)
Group Buys
Locul unde poti gasi reduceri de grup
Topics: 5 Posts: 76
5 76
Discutii generale
Noutati in domeniul auto
Tot ce este nou in materie de masini (stiri, link-uri, comunicate de presa).
Topics: 494 Posts: 8,122
494 8,122
Sub-Forums:
Motorsport (26/1,044)
Calatorii
Drumuri, drumetii, rute utile, sfaturi privind starea drumurilor, echipamente specifice... etc.
Topics: 197 Posts: 3,573
Last Post: ITALIA
197 3,573
dlliviu
dlliviu
Gold Lion
by dlliviu
Sub-Forums:
Forum cu Sondaje (Polls)
Locul celor mai importante sondaje
Topics: 5 Posts: 589
5 589
Tatulo21
Tatulo21
Vizitator
by Tatulo21
Discutii generale - Off topic
Aici se sta la un pahar de vorba. Discutii despre orice, in limita decentei
Topics: 489 Posts: 39,371
489 39,371
Sub-Forums:
Cafenea (49/17,758)
Fun Area (5/6,304)
Multimedia & IT (75/1,589)
Site-uri & Club-uri Partenere
Promovare reciproca cu alte site-uri si forum-uri auto.
Topics: 7 Posts: 30
7 30
Bobby207
Bobby207
Vizitator
by Bobby207
Sub-Forums:
English corner
Here we offer the possibility of interaction with people that are not speaking Romanian.
Topics: 21 Posts: 269
21 269
407owner
407owner
Vizitator
by 407owner
Administrare
Anunturi si Reguli Administrative
Anunturile Administratorilor si Moderatorilor
Topics: 9 Posts: 177
9 177
Working...
X