Va salut, am revenit pe forum.
Datele problemei:
- una bucata 206 1.4HDi in familie, relativ multumiti de ea (masina tatalui meu, 40k km din 2006).
- se cauta a doua masina (asta ar fi a mea, si cu timpul ar deveni masina nr.1 a familiei nr.2
), buget in jur de 10.000-11.000 Euro, maxim 12; clasa mica, 5 usi, noua, masina ar face in jur de 7000km pe an (la inceput poate mai putin, iar mai tarziu mai mult) 60% in oras, ceea ce ma tem ca nu prea justifica inca un HDi. Investitia este pe termen lung, nu se va vinde dupa 3 ani.
- traind in provincie trebuie sa am in vedere si factorul de reprezentanta&service.
Am mai luat in calcul si Renault Clio 1.2 16V 75CP, si Skoda Fabia 1,2. Renault-ul, desi pare sa aiba cel mai o.k. service (dintre Peugeot, Renault si Skoda) a picat ca optiune din cauza blocului de stergatoare care obisnuieste sa ia foc; pentru ca nu sunt convins ca nu este produs in Turcia, si pentru ca este ceva mai mare decat celelalte (garaj inghesuit). La Skoda am citit prea multe despre HTP
Au ramas in cursa:
- Peugeot 206+ Urban 1,4 benzina + airbaguri laterale + proiectoare ceata = 10.605E
- Suzuki Swift 1,2GLX 5 usi = 10.600E (ambele preturi sunt promotionale)
La un moment dat imi "facea cu ochiul" si motorasul de 1.1 de la Peugeot, dar cred ca la drum lung as simti lipsa cuplului, mai ales ca m-am obisnuit cu turbodieselul
De altfel conduc enervant de linistit la drum lung, dar nu strica totusi sa pot depasi un camion sau sa pot urca o serpentina fara sa fortez motorul.
Mentionez ca am studiat masinile numai virtual, vizita la dealer urmeaza mai incolo (in cazul Swiftului trebuie neaparat si drive-test, de la 206 stiu cam la ce sa ma astept).
Pana acum lista cu argumente pro si contra sta in felul urmator:
Peugeot: Avantaje:
- are la baza o masina care a trecut demult de perioada bolilor copilariei
- portbagaj mai mare, cu acces mai bun
- caroserie galvanizata cu 12 ani garantie anticoroziune
- vizibilitate mai buna in spate si lateral (ramane de comparat in realitate)
- roata de rezerva normala
- gasesc mai usor ajutor (inclusiv pe forum
) si mecanic dupa garantie
- pret rezonabil la revizii
Peugeot: Dezavantaje:
- consum urban mare
- bancheta rabatabila 1:1 (cel putin nu se specifica altceva)
- service asa-si-asa, clasic autohton
- schimbator de viteze "care este"
Suzuki: Avantaje:
- consum si emisii (daca va conta la taxe)
- distributie pe lant
- posibil mai mult spatiu la cap pe locurile din spate (ramane de vazut)
- mai multe dotari de siguranta si rezultate mai bune la teste
- bancheta 40:60
- 3 ani garantie
Suzuki: Dezavantaje:
- portbagaj mic, acces inalt si ingust
- masina noua, plina de posibile surprize, plina de electronica, motor mai complicat (admisie si evacuare variabila, ambreiaj hidraulic)
- se spune ca scutura (ramane de vazut)
- ti se baga pe gat optionale de care nu ai nevoie
- puterea si cuplul maxim se obtin la turatii foarte mari, aproape de motocicleta
- service nou-nout si mic-mititel, nu am de la cine sa aflu cum lucreaza si cat va mai exista.
- nu am gasit nicio informatie cu privire la garantia caroseriei
Astept cu interes orice parere, mai ales de la cei care au avut de a face si cu Swiftuletul, atacati cu incredere lista mea de mai sus, convingeti-ma sa aleg mai linistit 206-le + (sau nu) . Va multumesc, si scuzati mesajul extra-lung.
Datele problemei:
- una bucata 206 1.4HDi in familie, relativ multumiti de ea (masina tatalui meu, 40k km din 2006).
- se cauta a doua masina (asta ar fi a mea, si cu timpul ar deveni masina nr.1 a familiei nr.2
), buget in jur de 10.000-11.000 Euro, maxim 12; clasa mica, 5 usi, noua, masina ar face in jur de 7000km pe an (la inceput poate mai putin, iar mai tarziu mai mult) 60% in oras, ceea ce ma tem ca nu prea justifica inca un HDi. Investitia este pe termen lung, nu se va vinde dupa 3 ani.- traind in provincie trebuie sa am in vedere si factorul de reprezentanta&service.
Am mai luat in calcul si Renault Clio 1.2 16V 75CP, si Skoda Fabia 1,2. Renault-ul, desi pare sa aiba cel mai o.k. service (dintre Peugeot, Renault si Skoda) a picat ca optiune din cauza blocului de stergatoare care obisnuieste sa ia foc; pentru ca nu sunt convins ca nu este produs in Turcia, si pentru ca este ceva mai mare decat celelalte (garaj inghesuit). La Skoda am citit prea multe despre HTP

Au ramas in cursa:
- Peugeot 206+ Urban 1,4 benzina + airbaguri laterale + proiectoare ceata = 10.605E
- Suzuki Swift 1,2GLX 5 usi = 10.600E (ambele preturi sunt promotionale)
La un moment dat imi "facea cu ochiul" si motorasul de 1.1 de la Peugeot, dar cred ca la drum lung as simti lipsa cuplului, mai ales ca m-am obisnuit cu turbodieselul
De altfel conduc enervant de linistit la drum lung, dar nu strica totusi sa pot depasi un camion sau sa pot urca o serpentina fara sa fortez motorul.Mentionez ca am studiat masinile numai virtual, vizita la dealer urmeaza mai incolo (in cazul Swiftului trebuie neaparat si drive-test, de la 206 stiu cam la ce sa ma astept).
Pana acum lista cu argumente pro si contra sta in felul urmator:
Peugeot: Avantaje:
- are la baza o masina care a trecut demult de perioada bolilor copilariei
- portbagaj mai mare, cu acces mai bun
- caroserie galvanizata cu 12 ani garantie anticoroziune
- vizibilitate mai buna in spate si lateral (ramane de comparat in realitate)
- roata de rezerva normala
- gasesc mai usor ajutor (inclusiv pe forum
) si mecanic dupa garantie- pret rezonabil la revizii
Peugeot: Dezavantaje:
- consum urban mare
- bancheta rabatabila 1:1 (cel putin nu se specifica altceva)
- service asa-si-asa, clasic autohton
- schimbator de viteze "care este"
Suzuki: Avantaje:
- consum si emisii (daca va conta la taxe)
- distributie pe lant
- posibil mai mult spatiu la cap pe locurile din spate (ramane de vazut)
- mai multe dotari de siguranta si rezultate mai bune la teste
- bancheta 40:60
- 3 ani garantie
Suzuki: Dezavantaje:
- portbagaj mic, acces inalt si ingust
- masina noua, plina de posibile surprize, plina de electronica, motor mai complicat (admisie si evacuare variabila, ambreiaj hidraulic)
- se spune ca scutura (ramane de vazut)
- ti se baga pe gat optionale de care nu ai nevoie
- puterea si cuplul maxim se obtin la turatii foarte mari, aproape de motocicleta

- service nou-nout si mic-mititel, nu am de la cine sa aflu cum lucreaza si cat va mai exista.
- nu am gasit nicio informatie cu privire la garantia caroseriei
Astept cu interes orice parere, mai ales de la cei care au avut de a face si cu Swiftuletul, atacati cu incredere lista mea de mai sus, convingeti-ma sa aleg mai linistit 206-le + (sau nu) . Va multumesc, si scuzati mesajul extra-lung.

Comment