Announcement

Collapse

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI Peugeot Club Romania

1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Peugeot Club Romania, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Peugeot Club Romania sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Administratori Peugeot Club Romania isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Peugeot Club Romania are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Peugeot Club Romania urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Peugeot Club Romania nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Peugeot Club Romania in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama.

j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime

l. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

m. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

n. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului

p. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

q. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

r. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 1000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

s. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

t. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte ce implica sex, politica si religie

Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Peugeot Club Romania sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Peugeot Club Romania:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorii si moderatorii Peugeot Club Romania putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Locatia, Masina, ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti sau ce masina ai?"...

c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

f. sa nu abuzeze de mesajele PM

g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Peugeot Club Romania

k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Peugeot Club Romania; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Cumpara viagra si.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.PeugeotClubRomania.ro, Peugeot Club Romania nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Peugeot Club Romania, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Peugeot Club Romania nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Peugeot Club Romania, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Colaborari

In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la suport(at)peugeotclubromania(dot)ro. Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

8. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 03.12.2009 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.
See more
See less

Totul despre DSLR.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Totul despre DSLR.

  Incep acest topic cu un test, pentru viitorii cumparatori de astfel de aparate

 • #2
  Foarte tare. Mi-a placut replica: ''Canon, the cockroach of cameras'' )
  307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

  Comment


  • #3
   Cam "trase de par" sa dea bine Cannon-ul...asta dupa primul filmulet.
   Interesant dar, nerelevant....
   Peugeot 407 Executive SV 2.2l/163 CP <Full Options> Active
   Megane 1.6i 8v/75 CP <No Options > Retired
   VW Jetta 1.6i - Company Car Active

   Comment


   • #4
    Interesant...Nu as fi crezut ca vor tine atat. Oricum irelevant daca declansatorul functiona dar fara testul de baza: fotografia.

    Comment


    • #5
     In al 2-lea film se vede ca amandoua functioneaza perfect, chiar si motorasul de autofocus.
     307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

     Comment


     • #6
      Sa faci asa ceva cu un aparat foto e ca si cand ai da cu un Ferrari de perete doar pentru divertisment.
      Daca as fi reporter de razboi,cu siguranta m-ar interesa aceste aparate,dar asa...ma intereseaza doar calitatea pozelor si modalitatile de reglaj,accesorizare.
      Last edited by turbojack; 25-09-2010, 07:26 PM.

      Comment


      • #7
       Ariciule n-am mai rezistat dupa primul film.
       Merci.

       Comment


       • #8
        Ma rog, in afara de faptul ca mi-am format o idee cat de rezistente sunt de fapt, sunt 15 minute din viata pierdute aiurea zic eu )
        307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

        Comment


        • #9
         Dupa ce am facut o descriere a DSLR-urilor, a cazut curentul si am pierdut mesajul. Deci, nu mai am rabdare sa-l bibilesc, asa ca fac un rezumat:
         1. accident do happen. Adevarat, dar in cazul de fata, accidentul este tocmai orezarul care nu stiu ce a incercat sa demonstreze si care in final a ruinat 2 bijuterii tehnologice.
         2. DSLR (SLR) - digital single lens reflex
         3. principiul de functionare: un sistem tip periscop aduce imaginea in vizor unde este vizibila pt ochiu' fotografului (la fel ca la aparatele clasice cu film).
         Spre deosebire de aparatele digitale compacte, SLR-urile folosesc obiective diverse, la fel ca si camerele clasice, cu film, ceea ce le face iubite de profesionsiti.
         4. DSLR-urile ieftine folosesc un complex de 3 oglinzi pt a transporta imaginea. Ele sunt tradate de o imagine mai intunecata in vizor. Complexul de oglinzi se numeste pentamirror.
         5. DSLR-urile mai scumpe folosesc o prisma (pentaprism) cu 5 fete, care transmit imaginea catre vizor, fara a o inversa ca in cazul oglinzilor.
         6. Pe langa vizor, DSLR-urile au si ecranul LCD, caracteristic camerelor digitale compacte.
         7. Intrucat tehnologia evolueaza, au aparut SLR-urile high definition (HDSLR) care pot inregistra video HD.

         Comment


         • #10
          Originally posted by sw tm View Post
          Interesant...Nu as fi crezut ca vor tine atat.
          Cand ai un aparat cu sasiu din otel inoxidabil, cantareste ~700g. numai corpul si este si weather-sealed acesta trece peste toate testele de mai sus. De remarcat ca Nikon-ul nu era un aparat weather-sealed de aceea dupa lichidul aruncat pe el nu a mai functionat o perioada. Personal mi-am testat aparatul, care este weather-sealed, pe o ploaie torentiala la Manastirea Neamt si a trecut cu succes testul

          Merita un astfel de aparat daca doresti ca vremea sa nu te tina in loc din facut poze, plus de asta lumea o sa fie invidioasa ca tu poti iar ei nu

          Comment


          • #11
           Pe o ploaie torentiala cred ca subsemnatul capoteaza primul. Sa mai fac si poze...nu prea cred. Declansatorul poate sa functioneze, dar mai trebuie sa si apese cineva pe el...

           700g pentru un aparat cu obiectiv separat nici nu e asa mult. Sapuniera mea ( Casio EX-FC100 ) cica cantareste fara baterie 145g, cu totul cred ca trece de 200g.

           LE: Prima mea camera photo mai bunicica ( Fujifilm FinePix S7000 ), cu tot cu cei 4 acumulatori R6 cred ca trecea bine de juma de kil.
           Last edited by sw tm; 25-09-2010, 10:13 PM.

           Comment


           • #12
            Eu am un Cannon D500 si inafara faptului ca nu prea are zoom incredibil face niste poze mult mai mult decat acceptabile.

            Comment


            • #13
             Hmmmm...am salivat un pic la gandul unui DSLR dar, la nivelul meu de amatorism, imi bateam joc si de bani, si de aparat. Am luat un Nikon Coolpix 110, face poze excelente, HD 720p ma scapa de grija camerei video...iar zoom-il de 15x e foarte bun.
             Peugeot 407 Executive SV 2.2l/163 CP <Full Options> Active
             Megane 1.6i 8v/75 CP <No Options > Retired
             VW Jetta 1.6i - Company Car Active

             Comment


             • #14
              Un DSLR e bun pentru profesionisti. Nu stiu daca dintre posesorii unui DSLR stiu sa-l foloseasca macar 10% dintre ei. Daca nu faci fotografie , un bridge/compact decent este perfect si ca mobilitate si ca pret.

              Comment


              • #15
               Am si eu un EOS 350D de 8MP luat acum vreo 6 ani din SUA. Nu cred ca am facut mai mult de 1000 de poze cu el. M-a batut gandul intr-un timp sa iau un obiectiv mai grozav, am doar 18-55ul stock, dar la cate poze fac nu se merita. Se vede clar diferenta fata de orice camera de buzunar, mai ales ca majoritatea ''fotografilor'' iau aparatul si apasa pe buton. Nu conteaza ca persoanele nu sunt incadrate bine in poza, ca e prea mult zoom, sau ca e cu soarele in fata. Asa am vazut pe cineva cu un Sony de 10.1MP si un obiectiv destul de mare care nu stia nici macar aceste lucruri de baza.
               307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

               Comment

               Working...
               X