Announcement

Collapse

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI Peugeot Club Romania

1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Peugeot Club Romania, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Peugeot Club Romania sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Administratori Peugeot Club Romania isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Peugeot Club Romania are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Peugeot Club Romania urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Peugeot Club Romania nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Peugeot Club Romania in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama.

j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime

l. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

m. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

n. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului

p. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

q. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

r. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 1000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

s. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

t. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte ce implica sex, politica si religie

Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Peugeot Club Romania sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Peugeot Club Romania:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorii si moderatorii Peugeot Club Romania putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Locatia, Masina, ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti sau ce masina ai?"...

c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

f. sa nu abuzeze de mesajele PM

g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Peugeot Club Romania

k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Peugeot Club Romania; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Cumpara viagra si.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.PeugeotClubRomania.ro, Peugeot Club Romania nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Peugeot Club Romania, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Peugeot Club Romania nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Peugeot Club Romania, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Colaborari

In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la suport(at)peugeotclubromania(dot)ro. Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

8. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 03.12.2009 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.
See more
See less

Ce amenzi ati luat in ultimul timp?Cate puncte aveti?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ce amenzi ati luat in ultimul timp?Cate puncte aveti?

  Deschid acest topic mai mult de curiozitate.

  Prietenii imi spun ca sunt foarte norocos de fel.Eu nu am mai luat o amenda din 1 mai 2007,timp in care am facut app 50.000 km,majoritatea in Bucuresti ,sau Buc-Pitesti, si 2 drumuri in Turcia de peste 3000 km.

  PS:sper sa nu am surprize zilele urmatoare,ca de obicei asa se intampla
  206 SW 1.4 Hdi /Ex: Peugeot 307 CC

 • #2
  0 in ultimii 4-5 ani. (am fost cat pe ce de vre-o 2 ori, dar nu am luat ). Problema e ca dupa o asa perioada de seceta sa nu vina una d-aia nasoala ca m-am obisnuit rau. )
  My old passion - Peugeot 307 1.6 HDi | Alfa Romeo 159 | Mitsubishi Outlander 2.0DiD

  Comment


  • #3
   Singurele amenzi in cei 6 ani de cand am permisul au fost pt:
   - depasirea vitezei legale (77km/h in localitate) in noiembrie 2003
   - mers pe contrasens (mergeam in Costinesti pe o strada cu sens unic, dar in sensul interzis; culmea este ca acolo unde incepea celalalt sens era si sediul Politiei ) ) in data de 1 Mai 2004
   - nepastrarea distantei regulamentare => tamponare din spate (avertisment si 3 puncte de penalizare) august 2007
   Last edited by tzunny; 16-10-2008, 01:35 PM.

   Comment


   • #4
    Din martie 2004 pana azi:
    - la primul accident, care a fost destul ne nasol, mi-a dat amenda 50 de lei ca nu aveam semul incepatorului (m-am inteles cu garcea)
    - amenda 200 lei pentru depasire pe trecere de pietoni
    - avertisment si 2 puncte penalizare pentru ca nu am avut centura
    - avertisment si 3 puncte de penalizare pentru tamponare din spate

    Deci 125 de lei si 5 puncte in 4 ani. Eu zic ca e bine...
    VIATA E GREA, DA' TRECE...:)

    Comment


    • #5
     Nici eu nu am primit amenzi de cativa ani buni. Dar anul asta cand am mers in franta mi-au facut cu ochiul doua camere.. sper sa nu ajunga si amenzile tinand cont ca nu aveam decat 6km peste limita legala

     Comment


     • #6
      Eu sunt un timp foarte "norocos" in ultimul an. Am inceput cu un radar la 92km/h in localitate 320 lei in 48h, apoi alt radar numai dupa 2 sapt cu 82km/h 240ron in 48h. Dupa 2 luni colectia continua cu un alt radar cu 72km/h si nu mai stiu cat in lei. Ultima bomba a fost luni cand nu mi-am mai gasit masina in parcare la universitate, trebe sa recunosc ca era in statia de autobuz unde erau parcate si alte masini, total costuri 310 lei. Cam atat.

      Comment


      • #7
       Ai dreq guvernanti si cica nu avem fonduri la buget! Vlad, las-o mai moale ca nu merita statul atatia bani!
       My old passion - Peugeot 307 1.6 HDi | Alfa Romeo 159 | Mitsubishi Outlander 2.0DiD

       Comment


       • #8
        Azi dimineata la ora 7,40 ,78 Km la ora in localitate :in consecinta 216 Ron plus 3 puncte .Platit 108 Ron la ora 13 ,si prezentat chitanta la politie .

        Comment


        • #9
         Acum 2 veri pentru depasirea limitei de viteza - urcam "panta" cu Matizul si mi s-a parut mie ca ala cu Oltcitu de pe banda din dreapta a vrut sa ne alergam putin. Noroc ca am pierdut repede din viteza fiind oarecum in panta si nu m-au prins decat cu 80kmh, pentru care am primit 3 puncte. Prima si singura oara cand am fost oprit de politie, si asa vreau sa ramana.
         Ferma Urbana

         Comment


         • #10
          Doar un semafor roşu ...care s-a transformat īn "galben"...:money:
          Am şi eu o īntrebare: - aţi primit acasă prin poştă īnştiinţare de amendă...sau vreo chestie d-asta...că la mine tot vine de la poştă o recomandată...şi mi-e tare teamă să mă duc s-o iau. Am circulat cam repejor īn ultima vreme şi mi-e teamă să nu rămān fără permis...e posibil să mă īnştiinţeze că īl am suspendat sau ceva de genu...?

          Comment


          • #11
           Am primit eu mai demult,depasisem coloana la semafor,era de luat permis,am pus-o pa mama la volan in ziua cu pricina
           206 SW 1.4 Hdi /Ex: Peugeot 307 CC

           Comment


           • #12
            Să īnţeleg că nu au o poză clară...?! Dar tu te-ai dus şi ai ridicat recomandata de la poştă? ... sau cum s-a īntāmplat? De fapt eu am o bănuială...şi d-aia nu ştiu ce se īntāmplă dacă nu merg să o ridic de la poştă.

            Comment


            • #13
             Daca de la data savarsirii infractiunii trec 6 luni iar procesul verbal nu a fost emis se prescrie. Daca ridici recomandata e musai sa te duci la politie sa-ti completeze procesul verbal.
             Vreo 5 radare luate in ultimii 4 ani si venite acasa dar niciun punct din fericire. Soacra-mea e vitezomana.

             Comment


             • #14
              La mine a venit scrisoarea la usa si scria ca in data de... am comis infractiunea de... si trebuie sa predau permisul la sectia de care apartin.
              206 SW 1.4 Hdi /Ex: Peugeot 307 CC

              Comment


              • #15
               A venit recomandata pe care ai ridicat-o.
               Daca masina e inmatriculata pe PJ e cam greu sa scapi. Daca e pe PF tot ce trebuie sa faci este sa eviti postasul. Suna la usa, nu-i deschizi ca e clar ca are o recomandata pentru tine. Banuiesc ca nu astepti pensia.

               Comment

               Working...
               X