Salutare,
M-am decis sa imi prezint si eu masina achizitionata undeva in luna iunie 2014.
Precizez din capul locului ca nu am fost si nici nu sunt un mare fan al marcii (nu dati cu pietre, dar marca mea de suflet a fost/este Alfa Romeo
), dar in general, am apreciat cateva modele de la Peugeot printre care si 307-le.
Anul acesta am schimbat locul de munca si dat fiind ca la vechiul job aveam in administrare o Octavia 2 1.9 DSG pe care o foloseam si ca masina de familie, m-am gasit in situatia de a achizitiona o masina care sa ofere spatiul necesar pentru o familie cu copil mic (mai avem in familie si un Polo 1.2). Si cum nu am vrut sa aloc un buget prea mare pentru masina, am zis ca voi alege ceva intre 307 SW, Astra Caravan, Ford Focus Estate, cu un buget de aprox 4000-5000 EUR maxim pentru achizitie si un an de fabricatie rezonabil 2005-2006 min. Astra a picat prima de pe lista, niciodata nu mi-a placut, nici exterior (unde imi place mult mai mult Astra 1 Classic de exemplu..) dar mai ales la interior unde consider ca este o adevarata tragedie... Fordul era ok ca si design exterior, interior mai bun decat Astra, stiam ca dintre toate sta cel mai bine pe sosea, dar eterna problema Ford cu ale sale materiale slabe calitativ la interior m-a indepartat...307-le SW avea un pachet mult mai atractiv pentru mine: design, interior, spatiu, calitate a materialelor, motorizare, pret...
Masina am achizitionat-o personal din Germania de la un dealer neamt ce avea o afacere de familie undeva la vreo 10 Km de granita cu Franta, am fost intr-o mica excursie rapida de 3 zile pentru acest lucru
. A avut o problema in momentul in care am luat-o, am stiut acest lucru, dar m-am gandit ca o voi rezolva relativ ok ca si bani, desi nu stiam exact ce are si puteau fi multe cauze: masina nu tragea asa cum trebuie si drumul de intoarcere a fost destul de dificil din acest punct de vedere. Din fericire, desi credeam ca este turbina, s-a dovedit ca problema era galeria de admisie sparta (desfacuta in doua practic, pleznita). Dupa ce am venit in tara si am gasit problema efectica (paradoxal mi-au gasit-o foarte rapid cei la care ma dusesem sa repar turbina...), am rezolvat-o imediat cu o suma relativ mica, undeva la aprox 800 lei galeria de admisie second-hand si manopera aferenta pentru inlocuire (care a inclus si schimb distributie insa). Partea cea mai neplacuta a fost curatarea galeriei SH, curatare pe care am facut-o singur si care mi-a mancata o intreaga zi de Sambata
(si recunosc, este o operatiune pe care nu as mai repeta-o prea curand..). Dar mai bine asa, cu 300 lei galeria SH + garnituri noi inca vreo 80 lei + munca mea, decat 900 lei cat m-ar fi costat o galerie de admisie noua...
In afara de acesta problema, pana acum, am mai avut cateva alarme prezente la bord: una cu bujiile (pe care intre timp le-am si schimbat), una cu presiune prea mare in turbina (intermitenta - am schimbat recent senzorul presiune turbo si cred ca am rezolvat problema definitiv) si inca una ca nu isi facuse regenerarea la un moment dat - am rezolvat cu un clear + o fuga pe A2). Bineintes ca am schimbat distributia cum am venit in tara si am facut si un schimb de ulei (Motul) + filtre. A trebuit sa cumpar si un set de gume de iarna, am mers pe Nokian WR D3 Made in Finland.
Masina merge perfect, sunt foarte multumit de ea, acum avand undeva la 161.000 KM. Intr-o postare viitoare o sa descriu mai in amanunt ce imi place/displace mie la acest model.
Ca si operatiuni ce mai trebuiesc facute in viitorul nu foarte indepartat ar fi probabil inlocuire kit ambreiaj pentru ca este tare si probabil ca va ceda la un moment dat (desi cupleaza inca foarte decent si nu da semne de oboseala evidenta), inlocuire curea accesorii (desi este ok si nu este o urgenta). Plus ca la vara vreau sa plec in Grecia si parca nu as merge la un drum atat de lung fara ambreiaj inspectat/schimbat.
In plus, desi eu chiar nu am nici o problema cu filtrul de particule si testerul spunea parca ca mai tine vreo 40000 Km, as vrea la primavara sa merg la Doc sa il dau jos si sa fac un remap, vreau mai multa putere si simt nevoie de cumplu mai mare mai ales in turatii joase, o vreau mai sprintena. Asta poate si pentru faptul ca la masinile diesel pe care le-am avut pana acum (147 si Octavia) am avut mereu remap si probabil, chiar daca intre timp m-am cumintit
, tot vreau o masina mai fasneata.
Despre masina in sine, pe langa pozele pe care le vedeti mai jos, o sa spun doar ca este fabricata pe la sf lui 2005, avea cam 156.000 km cand am luat-o si cred ca dpdv al dotarilor cam stiti ce are un SW. Am vrut neaparat model cu buton ESP decuplabil in bord (din ratiuni de potentiale probleme in zapada) si fiind un break, am cautat sa am si senzori de parcare. Mi-ar fi placut sa am si tempomat, dar pentru asta macar exista o mare sansa sa pot pune in viitor. De asemenea, scaunele incalzite ar fi fost foarte utile, dar din fericire am constatat ca sistemul de incalzire "suplimentara" compenseaza enorm bagand aer cald aproape la fel de repede ca un benzinar aspirat - un lucru care imi place la nebunie pentru ca eu fac multe drumuri scurte.. In rest, in afara de un cutie tip DSG nu imi lipseste nimic
Pozele sunt ceva mai vechi, inca aveam numerele de zoll pe masina, dar, in afara de fapul ca acum 2 zile un dobitoc nesimtit mi-a zgariat bara fata in coltul stang in parcare fara sa lase bineinteles nici un bilet (cred ca este interesat de mentionat ca masina am luat-o din Germania cu vopsea originala, fara nici cel mai mic eveniment in 8 ani de zile, fara ABSOLUT nici o zgarietura cat de fina pe ea - lucru de care sincer sa fiu am fost socat..), masina e practic la fel. Din fericire, culoarea masinii si incidentul oarecum limitat fac ca zgarieturile sa nu fie vizibile decat din apropiere..
M-am decis sa imi prezint si eu masina achizitionata undeva in luna iunie 2014.
Precizez din capul locului ca nu am fost si nici nu sunt un mare fan al marcii (nu dati cu pietre, dar marca mea de suflet a fost/este Alfa Romeo
), dar in general, am apreciat cateva modele de la Peugeot printre care si 307-le. Anul acesta am schimbat locul de munca si dat fiind ca la vechiul job aveam in administrare o Octavia 2 1.9 DSG pe care o foloseam si ca masina de familie, m-am gasit in situatia de a achizitiona o masina care sa ofere spatiul necesar pentru o familie cu copil mic (mai avem in familie si un Polo 1.2). Si cum nu am vrut sa aloc un buget prea mare pentru masina, am zis ca voi alege ceva intre 307 SW, Astra Caravan, Ford Focus Estate, cu un buget de aprox 4000-5000 EUR maxim pentru achizitie si un an de fabricatie rezonabil 2005-2006 min. Astra a picat prima de pe lista, niciodata nu mi-a placut, nici exterior (unde imi place mult mai mult Astra 1 Classic de exemplu..) dar mai ales la interior unde consider ca este o adevarata tragedie... Fordul era ok ca si design exterior, interior mai bun decat Astra, stiam ca dintre toate sta cel mai bine pe sosea, dar eterna problema Ford cu ale sale materiale slabe calitativ la interior m-a indepartat...307-le SW avea un pachet mult mai atractiv pentru mine: design, interior, spatiu, calitate a materialelor, motorizare, pret...
Masina am achizitionat-o personal din Germania de la un dealer neamt ce avea o afacere de familie undeva la vreo 10 Km de granita cu Franta, am fost intr-o mica excursie rapida de 3 zile pentru acest lucru
. A avut o problema in momentul in care am luat-o, am stiut acest lucru, dar m-am gandit ca o voi rezolva relativ ok ca si bani, desi nu stiam exact ce are si puteau fi multe cauze: masina nu tragea asa cum trebuie si drumul de intoarcere a fost destul de dificil din acest punct de vedere. Din fericire, desi credeam ca este turbina, s-a dovedit ca problema era galeria de admisie sparta (desfacuta in doua practic, pleznita). Dupa ce am venit in tara si am gasit problema efectica (paradoxal mi-au gasit-o foarte rapid cei la care ma dusesem sa repar turbina...), am rezolvat-o imediat cu o suma relativ mica, undeva la aprox 800 lei galeria de admisie second-hand si manopera aferenta pentru inlocuire (care a inclus si schimb distributie insa). Partea cea mai neplacuta a fost curatarea galeriei SH, curatare pe care am facut-o singur si care mi-a mancata o intreaga zi de Sambata
(si recunosc, este o operatiune pe care nu as mai repeta-o prea curand..). Dar mai bine asa, cu 300 lei galeria SH + garnituri noi inca vreo 80 lei + munca mea, decat 900 lei cat m-ar fi costat o galerie de admisie noua...In afara de acesta problema, pana acum, am mai avut cateva alarme prezente la bord: una cu bujiile (pe care intre timp le-am si schimbat), una cu presiune prea mare in turbina (intermitenta - am schimbat recent senzorul presiune turbo si cred ca am rezolvat problema definitiv) si inca una ca nu isi facuse regenerarea la un moment dat - am rezolvat cu un clear + o fuga pe A2). Bineintes ca am schimbat distributia cum am venit in tara si am facut si un schimb de ulei (Motul) + filtre. A trebuit sa cumpar si un set de gume de iarna, am mers pe Nokian WR D3 Made in Finland.
Masina merge perfect, sunt foarte multumit de ea, acum avand undeva la 161.000 KM. Intr-o postare viitoare o sa descriu mai in amanunt ce imi place/displace mie la acest model.
Ca si operatiuni ce mai trebuiesc facute in viitorul nu foarte indepartat ar fi probabil inlocuire kit ambreiaj pentru ca este tare si probabil ca va ceda la un moment dat (desi cupleaza inca foarte decent si nu da semne de oboseala evidenta), inlocuire curea accesorii (desi este ok si nu este o urgenta). Plus ca la vara vreau sa plec in Grecia si parca nu as merge la un drum atat de lung fara ambreiaj inspectat/schimbat.
In plus, desi eu chiar nu am nici o problema cu filtrul de particule si testerul spunea parca ca mai tine vreo 40000 Km, as vrea la primavara sa merg la Doc sa il dau jos si sa fac un remap, vreau mai multa putere si simt nevoie de cumplu mai mare mai ales in turatii joase, o vreau mai sprintena. Asta poate si pentru faptul ca la masinile diesel pe care le-am avut pana acum (147 si Octavia) am avut mereu remap si probabil, chiar daca intre timp m-am cumintit
, tot vreau o masina mai fasneata.Despre masina in sine, pe langa pozele pe care le vedeti mai jos, o sa spun doar ca este fabricata pe la sf lui 2005, avea cam 156.000 km cand am luat-o si cred ca dpdv al dotarilor cam stiti ce are un SW. Am vrut neaparat model cu buton ESP decuplabil in bord (din ratiuni de potentiale probleme in zapada) si fiind un break, am cautat sa am si senzori de parcare. Mi-ar fi placut sa am si tempomat, dar pentru asta macar exista o mare sansa sa pot pune in viitor. De asemenea, scaunele incalzite ar fi fost foarte utile, dar din fericire am constatat ca sistemul de incalzire "suplimentara" compenseaza enorm bagand aer cald aproape la fel de repede ca un benzinar aspirat - un lucru care imi place la nebunie pentru ca eu fac multe drumuri scurte.. In rest, in afara de un cutie tip DSG nu imi lipseste nimic

Pozele sunt ceva mai vechi, inca aveam numerele de zoll pe masina, dar, in afara de fapul ca acum 2 zile un dobitoc nesimtit mi-a zgariat bara fata in coltul stang in parcare fara sa lase bineinteles nici un bilet (cred ca este interesat de mentionat ca masina am luat-o din Germania cu vopsea originala, fara nici cel mai mic eveniment in 8 ani de zile, fara ABSOLUT nici o zgarietura cat de fina pe ea - lucru de care sincer sa fiu am fost socat..), masina e practic la fel. Din fericire, culoarea masinii si incidentul oarecum limitat fac ca zgarieturile sa nu fie vizibile decat din apropiere..

Comment