Results 1 to 4 of 4

Thread: Nu porneste 407 Hdi 2005

 1. #1

  Join Date
  Aug 2009
  Location
  Iasi
  Posts
  3
  Rep Power
  0

  Nu porneste 407 Hdi 2005

  Buna seara dragi colegi. Este vorba despre masina unui prieten, un 407 2.0 Hdi din 2005. S-a oprit din mers si nu a mai vrut sa porneasca. Am verificat urmatoarele:
  - presiune rampa-250 bari
  - vede rotatia arborelui cotit
  - nu are eroare de distributie desincronizata.
  Masina nu are nici un fel de eroare. Cand se incearca sa o pornesti da compresia si fum pe admisie, bubuie ca un tun, pe evacuare nimic.
  Am verificat distributia, este ok, am demontat filtrul de particule, catalizatorul si am ajuns la turbina. Am banuit ca s-a rupt sau blocat axul turbinei si nu mai face evacuarea. Turbina se invarte. Masina face la fel. Axele se invart, pe admisie am demontat pompa de vacuum si se roteste. Pe evacuare este pompa de injectie si face presiune pe diagnoza.
  Credeti ca este posibil sa fi sarit de la punct axele, cu came? Nu imi ramane decat sa dau jos capacul la axe sa vad ce este acolo. Aveti alte idei ce sa mai verific? Este vreo sansa sa fie ceva electric, gen senzor vibrochen care nu mai citeste corect pozitia arborelui si comanda injectia aiurea?

 2. #2

  Join Date
  Jan 2009
  Location
  Bucuresti
  Age
  37
  Posts
  40
  Rep Power
  0
  Salut, recomand o incercare simpla: deconecteaza senzorul de presiune in rampa si reporneste. Daca porneste si nu se opreste -> senzorul da informatii gresite ca ar fi presiunea prea mare (cauze: cablaj sau sensor).

 3. #3

  Join Date
  Aug 2009
  Location
  Iasi
  Posts
  3
  Rep Power
  0
  Presiunea este 250 bari cand dau la automat, deci nu cred ca este problema pe partea de alimentare. De regula cand este problema de senzor presiune sau cablaj arata 2000 de bari. Am intalnit si asemenea cazuri.

 4. #4

  Join Date
  Aug 2009
  Location
  Iasi
  Posts
  3
  Rep Power
  0
  Caz partial rezolvat. Am desfacut capacul la axele cu came, culbutori rupti si sariti de pe axul de evacuare.

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •