Announcement

Collapse

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI Peugeot Club Romania

1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Peugeot Club Romania, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Peugeot Club Romania sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. Administratori Peugeot Club Romania isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.
Peugeot Club Romania are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Peugeot Club Romania urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament
civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. Peugeot Club Romania nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forum-lui, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Peugeot Club Romania in semnatura. In plus, este interzisa postarea de informatii ce pot fi considerate reclama.

j. folosirea unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime

l. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

m. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

n. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membrii ai forumului

p. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

q. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

r. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 1000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

s. folosirea in semnatura a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

t. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte ce implica sex, politica si religie

Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, Peugeot Club Romania isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Peugeot Club Romania sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Peugeot Club Romania:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar administratorii si moderatorii Peugeot Club Romania putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa completeze cat mai multe campuri din profilul userului precum Locatia, Masina, ...etc. Aceste date pot ajuta pe ceilalti useri si pot reduce la minimum discutiile de genul "Tu de unde esti sau ce masina ai?"...

c. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

d. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

e. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

f. sa nu abuzeze de mesajele PM

g. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membrii si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale" si "simple"

h. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (private message)

i. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

j. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Peugeot Club Romania

k. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Peugeot Club Romania; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/avatari/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Cumpara viagra si.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.PeugeotClubRomania.ro, Peugeot Club Romania nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine Peugeot Club Romania, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, Peugeot Club Romania nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Peugeot Club Romania, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.
Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Colaborari

In cazul in care considerati ca ati putea fi un bun moderator, puteti trimite oricand o propunere la suport(at)peugeotclubromania(dot)ro. Asteptam maxima seriozitate din partea voastra, deoarece munca de moderator nu este asa de simpla cum pare.

8. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 03.12.2009 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este bine sa verificati aceasta pagina periodic.
Toti userii (indiferent de rang, vechime...etc) sunt rugati sa faca modificarile necesare in propriul profil pentru a intra in legalitate! Nu ne puneti in postura de a edita noi pentru ca nu o sa va placa.
See more
See less

Recomandare antivirusi

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Recomandare antivirusi

  Salut , tot ma bate gandul sa imi schimb antivirusul , momentan am AVG FREE si si-a facut treaba destul de binisor pana acuma adica nu am probleme cu pc-ul sau ceva de genu.(il folosesc de vreo 2 ani cred , daca nu mai bine)
  Dar fiind freeware ma gandesc ca ar fi cazul sa ma orientez catre altceva.
  Ceva sugestii ? eu ma gandeam la NOD32.
  Astept pareri.
  Peugeot 206(An:2006) 1.4 75-zebre.(97.800km , in crestere :)) )

 • #2
  Eu am Eset Smart Security de vreo 3-4 ani si n-am avut probleme deloc, nu consuma multe resurse si are mai multe decat antivirus.

  Comment


  • #3
   Eu am avut BitDefender,Eset Smart Security, Kaspersky Internet Security si de vreo 2-3 ani am ramas la AVG fiindca este free si nu am avut niciodata probleme cu el plus ca nu prea se da la resurse .La cele enumerate anterior in functie de anumiti ani am avut neplaceri cu modul in care mancau resursele,mai ales versiunile ce includ firewall si alte filtre, cum s-au simtit pe anumite PC-uri care nu erau la prima tinerete.
   "Hello honey,i'm home ..."

   Comment


   • #4
    Eu am Avast de 2 ani jumatate si pot spune ca m-a "protejat" cel mai bine avand in vedere ca PC-ul meu merge zilnic cel putin 16 ore, downloadez o gramada prostii, site-uri, forumuri etc. Isi face treaba bine, nu mananca multe resurse si ce imi place e ca e cu adevarat antivirus adica nu lasa sa treaca nimic suspect, imediat ma avertizeaza si e setat sa repare/stearga orice fisier infectat!
    1st Peugeot 206 + Boom Boom - Slow & Loud

    Comment


    • #5
     Eu iti recomand sa iti iei ceva antispyware.Eu n-am mai folosit un antivirus de ani de zile si n-am nici o problema cu calculatorul.In zilele noastre cea mai mare amenintare este spyware-ul.Mai bine iti iei un Doctor Spyware si renunti la antivirus.Este pur si simplu un mancator de resurse aproape degeaba.Daca vrei sa ramai totusi cu un antivirus nu iti luat NOD32,s-au dus rau de tot in cap baietii de la NOD,merge foarte greoi,serverele pica foarte des,sunt probleme cu autentificarea,algoritmul de seriale a fost facut public pe net si te poti trezi ca iti zice NOD32-ul ca mai exista alt cd-key ca al tau si ca nu il mai poti folosit,si asa mai departe.La mine la firma vad ca se foloseste foarte mult Kaspersy si vad ca nu sunt probleme deocamdata,ocupa relativ putina memorie si baza lui de date este updatata de cateva ori pe saptamana,eu n-am vazut la alt antivirus sa se faca chestia asta.
     Un leut 307 "putin" modificat / Canalul meu de Youtube / Pinterest

     Comment


     • #6
      Toate programele de antivirus fac acest lucru (reinnoirea semnaturilor de virusi),diferenta este doar la interfata cum e de "darnica".Si fara nici un fel de rautate iti zic faptul ca nu ar mai trebui sa recomanzi nimanui sa renunte la antivirus in favoarea unui antispyware,ca daca isi ia vreun worm pe retea sau de pe vreun mediu portabil,tare sunt curios cum o scoate la capat acel antispy minune optimizat pentru rootkit-uri.Bineinteles exceptie facand cazul "Doctor Spyware with antivirus" si "Doctor Spyware Internet Security" din ce ai prezentat tu .
      "Hello honey,i'm home ..."

      Comment


      • #7
       Pai la Doctor Spyware cu antivirus ma si refeream.Nu are baza de date atat de vasta fata de alti antivirusi dar in ultimul timp majoritatea belelelor am observat ca se intampla din cauza spyware-ului care iti injecteaza diversi troieni,etc.Mai bine de protejezi de spyware mai intai si dupa aia ar trebui sa te gandesti la un antivirus.Oricum,conteaza si sa te duca putin capu pe ce site-uri te bagi si ce downloadezi.Eu unul am renuntat la antivirus de foarte mult timp fiindca ocupa resurse degeaba fiindca imi dau eu seama cat de cat daca este vreun virus sau nu,la spyware e mai nasol.Daca iei un tracker cookie cu semnaturi de troian poti sa ai tu si mama antivirusului ca ala deja incepe sa-ti bage o gramada de chestii prin registrii si sa iti modifice,iar pana se prinde antivirusul poate fi prea tarziu.Eu acuma pe calculator am Doctor Spyware cu antivirus (cumparat cu licenta chiar) si TuneUp Utils.Sunt programele de baza care le recomand oricui.
       Un leut 307 "putin" modificat / Canalul meu de Youtube / Pinterest

       Comment


       • #8
        Nod32 consuma resurse multe doar atunci cand face update si el de natura lui este setat sa faca in fiecare zi, lucru pe care-l poti anula.

        Comment


        • #9
         Spyware-urile erau initial niste softuri ce se bazau pe principii de rootkit (fiind defapt niste rootkituri rebranduite din principii de marketing in "spyware" ca suna mai agresiv si face bine la vanzare) dar o data cu evolutia "dependentei de net" si facilitarea accesului la internet intr-adevar s-au orientat cum zici tu catre "injectarea" de virusi, DAR daca ai sa cauti atent vei constata ca majoriatea antivirusilor cu traditie au incorporati si semnaturi de asazise spyware-uri.De exemplu la AVG,versiunea free are incorporat si un serviciu numit Anti-Rootkit si care si-a facut treaba de cateva ori cel putin la mine.
         "Hello honey,i'm home ..."

         Comment


         • #10
          Am bagat NOD32 pe laptop si pe calculator am lasat AVG, cred cu tarie ca o sa raman tot la AVG, imi place mai mult se misca mai repede si isi face destul de bine treaba pentru un freeware.
          Peugeot 206(An:2006) 1.4 75-zebre.(97.800km , in crestere :)) )

          Comment


          • #11
           Eu cu NOD am patit lucruri urate, acum pe win7 am Avira Free si face treaba buna.

           Comment


           • #12
            Am ramas la AVG , nu stiu de ce vroiam sa il schimb , si-a facut treaba super bine timp de 2 ani si ceva daca nu mai bine si am fost super multumit. Cu NOD porneste destul de greu laptopul desi are o configuratie foarte buna , si 2nd nu imi place.
            Traiasca AVG free )
            Peugeot 206(An:2006) 1.4 75-zebre.(97.800km , in crestere :)) )

            Comment

            Working...
            X