TUTORIAL #2 - Cum sa desfaci carcasa/aparatoarea blocului de lumini, cum sa scoti blocul de lumini, cum sa desfaci blocul de lumini
Dupa cum am promis.. tutorialul continua...
7) Acum ca avem scos volanul ne putem indrepta atentia asupra carcasei care acopera blocul de lumini. Aceasta este prinsa in 2 suruburi in partea de jos. Pentru a le desface am utilizat o cheie T20.
ATENTIE: suruburile nu trebuie scoase de tot. Ele pot ramane infiletate putin in carcasa.
Dupa ce ati desfacut carcasa din partea de jos, o puteti indeparta si astfel sa aveti o privire mai de ansamblu asupra blocului de lumini si de asemeni o sa puteti lucra mai lejer.
8) Acum prezint o problema oarecum personala, dar cu care e posibil sa se mai confrunte si altii.
Cand am scos volanul eu nu am fost atent la cabluri si le-am zmuncit putin... poate putin mai tare... asa ca odata cu volanul mi-a sarit un capac si un arc de la blocul de lumini.
Acel arculet din cate am mai vazut eu si acel capac ar fi cauza trosniturilor pe care le mai auziti cand rotiti volanul. Eu am mai avut odata problema cu capacelul acela, cand se auzea trosnind la orice invartire de volan. Atunci am rezolvat oarecum problema desfacand direct capacul care acopera blocul de lumini, si observand atunci ca acest capac nu mai sta cum trebuie la locul lui si l-am fortat sa intre in clemele lui de fixare.
Am sa dezbat aceasta problema mai pe final. Acum sa continuam cu extractia blocului de lumini.
9) Blocul de lumini e prins pe axul volanului cu o clema. Desfaceti surubul acelei cleme utilizand o cheie de preferat inelara de 10.
Dupa ce ati desfacut acea clema, tot ce va mai impiedica sa scoateti blocul de lumini de pe axul volanului sunt doua monturi(unul in partea superioara si unul in partea inferioara) aflate chiar pe axul volanului, menite sa tina fix blocul de lumini.
Ridicati cu grija plasticul blocului peste monturi si trageti-l un pic mai in fata, dar fara a-l scoate de tot.
Inainte de a scoate de tot blocul de lumini de pe axul volanului trebuie sa scoateti si mufele(5 la numar) care sunt conectate la el. Doua mari pe exterior si 3 pe interior.
La cele doua mufe de pe exterior nu va fi problema sa le scoateti. Trageti un pic de cheita si ies foarte usor. Problema sunt cele 3 de pe interior. La acestea trebuie iar sa folositi o surubelnita lata si sa apasati bine pe "cheita" si apoi trageti usor de mufa afara.
Dupa ce ati scos toate mufele puteti sa scoateti blocul de lumini si va puteti felicita... si puteti bea un pahar de bere(sau suc).
Asa arata al meu.... teoretic acel capac ar trebui sa fie prins... dar.. din pacate el nu sta la locul lui.
10) Acum ca aveti blocul scos aveti 2 optiuni. Prima, il inlocuiti cu altul nou sau SH, sau... va bagati nasul in el.
Nou sau SH eu nu am avut, asa ca am ales a doua optiune... l-am desfacut....l-am desfacut de tot mai bine zis pentru ca el deja era un pic desfacut.
Al meu era marca DAV, made in france. Poate ca asta spune multe... din pacate. Pana si la banala dacie merge cum trebuie semnalizarea... anyway... Daca si voi alegeti optiunea de a va baga nasul in el aveti mare grija.
NU VA LUATI si repet... nu va luati doar dupa ce cititi, vedeti aici. Eu pana sa ma bag am citit si am vazut pe net, dar nu s-a pupat cu nici unul. Deci ce am descoperit la mine nu s-a pupat cu nimic din ce am mai vazut. Am citit si am vazut si pozele puse de mmid parca... cu blocul lui desfacut... al meu nu era deloc la fel. De exemplu la mine nu puteam scoate manetele, ele fiind capsate de carcasa.... in fine.. sunt mai multe de spus, am sa le detaliez pe parcurs.
Am tinut sa fac aceste precizari inainte de a va relata cum l-am desfacut, deoarece nu am vrut sa spuneti pe urma... "acuma zici ba.. dupa ce l-am desfacut".
Bun.. sa zicem ca vreti pana la urma sa il desfaceti. El este prins in mai multe cleme. Nu am facut poze pentru ca exista o sansa foarte mare ca priderile sa difere putin. Dar nu prea conteaza... ideea de baza e cam la fel.
Daca aveti comanda RCD, vedeti ca ea poate fi scoasa prin tragere, dupa ce ati eliberat-o dintr-un "clenci" de dedesubt. Idem si daca aveti aveti comanda de Cruise Control. Dupa ce le-ati scos pe astea, identificati toate clemele de prindere care tin cele 2 carcase lipite. Dupa ce le-ati identificat, folositi niste distantiere, pe care le introduceti usor cu surubelnita.
Poate ca suna pompos "distantiere". Puteti folosi orice...niste lamele de metal.. niste betisoare... eu am folosit niste banale bete de chibrit.
Introduceti rand pe rand distantierele in fiecare din clemele de prindere. La mine au fost 5 la numar. Doua in partea de sus si trei in partea de jos. Dupa ce le-ati introdus, departati usor(de exemplu cu ajutorul surubelnitei) cele 2 carcase una de alta.
In final ar trebui sa arate cam asa...
Puteti observa ca eu nu am scos comanda de la RCD, dar mai tarziu mi-am dat seama ca mi-ar fi fost mai usor.
Daca va intrebati ce e cu carnetelul... mi-am notat anumite detalii ca sa nu uit sa vi le spun.
11) Ca sa ajungeti si mai jos, la cele doua manete trebuie sa scoateti circuitul integrat. La mine era prins doar in niste cleme. Scoateti mai intai cele 2 mufe de pe el, si apoi eliberati-l usor din cleme.
La mine asa arata dupa...
Dupa cum vedeti... si daca nu vedeti bine va zic eu.. cel putin in cazul meu manetele nu pot fi scoase si nici nu se poate umbla la sistemul de prindere. Nici nu am ce cap pili cum am citit pe la altii... nici nu am ce arculete sa imi sara... cum zicea mmid(nu ca ar fi zis-o de rau, sau in necunostinta de cauza... dar pur si simplu e alt sistem).
Cam asta ar fi din pacate....
Si asa se sfarseste si tutorialul #2. De ce asa brusc? Pai.. unu.. ar fi acelasi motiv ca si la primul... nu mai pot pune poze.. si ce rost are un tutorial fara poze.. nu? Al doilea motiv ar fi ca trebuie sa merg iar la buda..
Hai ca ne auzim in urmatorul post... Banui ca vreti sa auziti si finalul...

Reply With Quote

.

Bookmarks