Page 63 of 64 FirstFirst ... 1353596061626364 LastLast
Results 931 to 945 of 947

Thread: Probleme cu temperatura apei / radiator / ventilator

  1. #931
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2018
    Location
    Bucuresti
    Posts
    14
    Rep Power
    0
    Pt. Peugeot 206 1,4i (motor KFW sau TU3JP) din 2007 cate iesiri are. Am cautat pe PieseAuto.ro si am gasit 3 feluri de senzori de temperatura lichid racire fix pentru tipul acesta de motor:
    1) are un termistor si cele 2 capete ale termistorului sunt iesiri;
    2) are 2 termistori si 3 iesiri (2 capete ale unui termistor sunt iesiri iar celalat are un capat la masa si unul iesire);
    3) un termistor si un comutator si 117 gradeC langa comutator (un capat al termistorului si unul al comutatorului sunt legate la masa iar celelalte doua capete: unul termistor si unul comutator sunt iesiri)

  2. #932
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Constanta
    Posts
    38
    Rep Power
    0
    Ambele relee sunt comandate de calculatorul de injectie...senzorul de temperatura doar citeste temperatura, decizia o ia calculatorul in functie de temperatura citita.senzorul,la motorul kfw (tu3a) este un termistor cu 2 pini

  3. #933
    Vizitator clean2019's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by dezkreator View Post
    deasupra siglei Peugeot ai un capac prins in 4 capse...asa ai acces la suportul unde sunt releele,mai ai de dat un capac,nu e greu daca ai degetele mai subtiri...modulul GMV este putin mai jos,prins intr-un surub M6,tubulara se poate baga prin grila fata,o poti scoate pe jos ...
    Salutare.
    Am PGT 307 1.6 16v 80CP 2004 cod motor NFU .
    Releele de electroventilator nu sunt lg rezistenta GMV . Nu gasesc releele de culoare verde pt electroventilator GMV!!!
    Are cineva idee unde ar putea fi ?

  4. #934
    paul_ral's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    slobozia
    Age
    49
    Posts
    1,191
    Rep Power
    12
    Desi credeam că este o problemă cu mufa sondei de temperatură, problema supraincalzirii a apărut pe timpul rulării bară la bară prin Bucureşti. Acul s-a dus in rosu, am găsit o zonă liberă unde am parcat si verificat dacă ventilatorul pleacă odată cu cuplarea AC. Cum acest lucru nu s-a intamplat, am verificat dacă ventilatorul functionează la scoaterea mufei senzorului de temperatură. Nimic. Precizez că la modelele multiplexate semnalul de la senzor merge in ECU, din ECU intra in BSM si bord iar din BSM tensiunea de comanda se aplica, in trepte, celor 2 relee care se află pe trager, in spatele grilei dintre faruri. Desfacand cele trei clipsuri si apoi cele 2 relee am ramas efectiv cu 2 fire de putere in mană, atat de oxidate erau contactele. Releul din partea superioara avea un picior mancat iar cel din partea inferioara avea un picior rupt, mancat de oxid, ce a ramas in mufă. Am gasit mufe la dezmembrări, la una s-a rupt imediat un fir gros dar am putut scoate restul pinilor si astfel am refacut mufele mele. Am luat de la reprezentantă cele 2 relee cod 6547TX, pret 65 lei ambele, refacut instalatia, verificat, totul functionează cum ar trebui. Am verificat cu această ocazie şi rezistenta ventilatorului, are undeva la 0,4ohmi Din caracteristicile piesei cod 1267E3 rezultă că ar trebui să aibă 0,8 ohmi. O voi schimba pentru sigurantă inclusiv cele 3 garnituri cu rol de amortizare a vibratiilor ventilatorului. Aceste au codul 131320 si costă 5lei bucata.
    Mazda 3 Skyactive sedan Revolution/Peugeot 206 X-Design 1.4 HDI

  5. #935
    Vizitator
    Join Date
    May 2017
    Location
    Olt
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    O parere va rog pentru urmatoarea problema.

    In mers la 130 km/h imi sare busonul de la vasul de expansiune (dupa aceea mi-am dat seama ca el a fost, initial am crezut ca e distributia).
    Imediat dupa asta am apasat ambreiajul in timp ce motorul a ramas turat pentru vreo 10 secunde ca si cum ar fi fost inca in sarcina.
    Apoi a revenit la relanti si atunci s-a aprins martorul de la ulei. In acest moment am oprit motorul din cheie si am lasat-o sa mearga pe liber pana s-a oprit.
    Singura constatare a fost busonul sarit si nivelul scazut de lichid in vasul de expansiune. Bineinteles ca nu a mai pornit dupa aceea.
    Inainte de asta nu a fost niciun martor aprins, temperatura normala, totul ok.
    Motor 1.4 HDI.

    Sa fie garnitura de chiuloasa?
    Last edited by danutz2; 29-04-2019 at 12:00 AM.

  6. #936
    paul_ral's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    slobozia
    Age
    49
    Posts
    1,191
    Rep Power
    12
    Cum stai cu consumul de ulei?
    Mazda 3 Skyactive sedan Revolution/Peugeot 206 X-Design 1.4 HDI

  7. #937
    Vizitator
    Join Date
    May 2017
    Location
    Olt
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Nu a fost nevoie sa completez niciodata.
    De la schimb la schimb am mers si 18.000 km fara a completa.

    M-am uitat mai atent la buson si mi-am dat seama ca e o probabilitate destul de mica sa fi sarit de acolo.
    Se infileteaza destul de mult si e teapan. Posibil sa fi uitat eu sa-l pun la loc...

    Iau in calcul si desincronizarea distributiei.

  8. #938
    Vizitator
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Braila
    Age
    38
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Am avut și eu problema cu temperatura apei la 70-75, nimic pe tester. Am schimbat senzorul de temperatura de la apa motor, e verde carcasa și acum sta la 90-95,100 depinde dacă e oraș sau afara.
    407 2.0 automatic,2007,RFJ engine,103 kW, petrol, Brăila

  9. #939
    Vizitator
    Join Date
    May 2017
    Location
    Olt
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by paul_ral View Post
    Cum stai cu consumul de ulei?
    Am pus testerul si am eroarea P0335 - Senzor de pozitie arbore cotit.
    Sunt mai linistit, nu e ceva grav. Senzorul acesta e undeva in jur de 100 de lei.

  10. #940
    paul_ral's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    slobozia
    Age
    49
    Posts
    1,191
    Rep Power
    12
    Cand ai spus ca motorul a mers turat desi nu accelerai, m-am gandit ca a luat-o pe ulei.
    Mazda 3 Skyactive sedan Revolution/Peugeot 206 X-Design 1.4 HDI

  11. #941
    Vizitator
    Join Date
    May 2019
    Location
    Brașov
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Salut
    Cine știe de ce pornește ventilatorul imediat ce pornesc mașina ?
    Este vorba de un Peugeot508 1.6 benzina
    Multumesc

  12. #942
    Vizitator
    Join Date
    May 2017
    Location
    Olt
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by danutz2 View Post
    Am pus testerul si am eroarea P0335 - Senzor de pozitie arbore cotit.
    Sunt mai linistit, nu e ceva grav. Senzorul acesta e undeva in jur de 100 de lei.
    Nu acel senzor nu a fost cauza.

    Cureaua de accesorii era atat de uzata incat au iesit atele din ea. Din viteza de rotatie, acele ate au lovit si au dezizolat cablurile care alimentau senzorul de pozitie, cabluri aflate imediat in spatele fuliei.

    Din acest motiv, circuitul electric al senzorului a fost afectat si a dat acea eroare. Mecanicul a izolat acele cabluri si totul e ok. Bineinteles ca am schimbat si cureaua. Am vazut-o ca ieseau atele din ea dar niciun moment nu m-am gandit ca ea ar fi cauza.

  13. #943
    Vizitator
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Targu Mures
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Salutare, am un Pug 206 sw motor 1.4 hdi 68 cp si am o problema la ventilatorul de racire apa merge peste 90 de grade si nu porneste ventilatorul pe tester a dat ca erroare de ventilator de racire. Intrebarea ar fii urmatoarea ar fii duse cele 2 releuri ce se afla langa ventilatorul de racire sau chiar ventilatorul e dus? Si cum as putea fac ca ventilatorul sa porneasca cum pornesc masina?

  14. #944
    Vizitator
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Ventilatorul il verifici simplu : scoti mufa si il cuplezi direct pe bornele de la baterie.

  15. #945
    Vizitator
    Join Date
    May 2017
    Location
    Olt
    Posts
    16
    Rep Power
    0
    PUG-ul meu a vazut pentru prima data Transalpina si a fost solicitat la maxim. Am fost 3 persoane si cu ceva bagaje. Am urcat dinspre Novaci cu cateva opriri pentru poze. Majoritatea curbelor in panta le-am abordat in treapta a doua pana la 3500 turatii iar pe pante mai putin abrupte am mers si in treapta a treia. Temperatura apei a trecut bine de 90C, aproape de limita maxima dar fara sa se aprinda martorul.

    Nu am ridicat capota pana ziua urmatoare cand am scos bateria ca sa ajut un turist sa-si porneasca masina.
    Am vazut sub ea urme de apa si antigel. Am verificat nivelul si nu era mult sub ce stiam eu.

    E posibil sa fi refulat din cauza presiunii?
    Ce ar trebui facut atunci cand temperatura creste aproape de maxim dar fara sa se aprinda martorul?

Page 63 of 64 FirstFirst ... 1353596061626364 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •