Page 1 of 97 123451151 ... LastLast
Results 1 to 15 of 1454

Thread: Antipollution fault / Depollution system faulty

  1. #1
    punk's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Craiova
    Posts
    30
    Rep Power
    0

    Antipollution fault / Depollution system faulty

    Am un 307 hdi 1,6 110 CP. Cam de cand a inceput frigul a aparut o problema care si acum persista.
    Imi apare la comp de bord Depollution system faulty.
    Am fost la service de 7 ori pina acum, ma dispera efectiv. Raspunsul lor a fost ca senzorul care se afla la evacuarea gazelor (nu prea ma pricep eu) cica se face condes afara frig - motor cald si nu`l mai vede computerul de bord. Motorul merge perfect. A fost schimbat (senzorul), au curatat cica nu stiu ce cale de evacuare, dar tot apare. Au zis ca e de la motorina: am bagat de la toate statiile: NIMIC, tot apare. Problema e cind ies in exterior cu ea, dupa 30-40km maxim pac apare asta. Sunt disperat, nu imi inchipuiam ca mecanici care se vor tari pot sa ridice din umeri si sa`mi dea explicatie "stai linistit ca nu esti singurul care pateste". Am fost cu ea si la Bucuresti si nimic.
    Mai are cineva problema asta?
    Last edited by Cristi_M.; 11-03-2012 at 10:13 PM.

  2. #2
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Age
    40
    Posts
    4,639
    Rep Power
    10
    Cand apare mesajul? Nu cumva cand o calci putin si ajungi pe la 4000RPM?
    Resoftari, chiptuning, dpf fix Peugeot si Citroen | Preturi incepand de la 250 lei. Detalii la 0751.194.100.
    Afla mai multe detalii www.obdtuning.ro / facebook: https://www.facebook.com/obdtuning.ro/

  3. #3
    punk's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Craiova
    Posts
    30
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Doc @ Feb 12 2006, 23&#58 View Post
    Quoted post
    Cand apare mesajul? Nu cumva cand o calci putin si ajungi pe la 4000RPM?
    Nu depasesc 130km/h

    Am mai avut un benzinar inainte si aluia i`am dat forja multa, acum m`am cumintit cu dizalu`, si imi este un necaz, ca de aia mi`am luat tot peugeot ca am fost multumit prima data, si acum...........

    Am batatorit drumul la service.

  4. #4
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Age
    40
    Posts
    4,639
    Rep Power
    10
    Ai putea sa le ceri sa iti faca o rescriere de soft. Poate asa dispare problema. Nu imi dau seama din ce cauza iti apare mesajul, dar problema este de la soft.
    Resoftari, chiptuning, dpf fix Peugeot si Citroen | Preturi incepand de la 250 lei. Detalii la 0751.194.100.
    Afla mai multe detalii www.obdtuning.ro / facebook: https://www.facebook.com/obdtuning.ro/

  5. #5
    nitrometan's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    xxxx
    Age
    51
    Posts
    366
    Rep Power
    15
    Salut.Daca zici ca ai fost de n ori la service si ti se aprinde becul in bord cu mesaj"antipolution faulty",atunci spune-le celor la care te duci sa-ti inlocuiasca electrovana egr si cred in proportie de 90% ca defectul(sporadic)va dispare.
    Toti gresim,dar e bine s-o facem cit mai rar posibil...:P

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    675
    Rep Power
    15
    ai apa in motorina !

  7. #7
    Maurice's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bucuresti
    Age
    47
    Posts
    204
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by nitrometan @ Feb 14 2006, 21&#58 View Post
    Quoted post
    Salut.Daca zici ca ai fost de n ori la service si ti se aprinde becul in bord cu mesaj"antipolution faulty",atunci spune-le celor la care te duci sa-ti inlocuiasca electrovana egr si cred in proportie de 90% ca defectul(sporadic)va dispare.
    La fel am avut si eu din cauza motorimei Lukoil Am schimbat vana egr si de 25000m nu au mai fost probleme.
    Volvo XC70, D5, Summum, 2,4D, 185 CP
    207/1,4 gazolina

  8. #8
    Elikratos's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    101
    Rep Power
    14
    OK, ma alaturi si eu colegilor cu probleme la Antipollution System, care o fi acela.
    Desi f. tinerica, machineta mea a inceput sa ma "certe" cu mesajul Antipollution System Faulty frumos afisat pe displayul matriceal inca din prima saptamana de viata.
    Cum se intampla: pornesc motorul dimineata (prima cheie) si vreme de 30-40 secunde totul este ok, relantiul pe la 1100 (motorul rece, deh). Apoi se simt cateva "tremuraturi" ale propulsorului, tot mai accentuate, apare mesagiul pe afisaj si moare motorul. Martorul de engine check clipeste de cateva ori.
    Respir adanc, o las cateva secunde si din nou la cheie. Nici un fel de probleme, zici ca nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Nici un fel de martori remanenti sau ceva de genul acesta.
    Am fost la Eurial Otopeni. Prima ipoteza (Doamne ce le place asta&#33 - Dom'ne e de vina benzina! Pai, zic eu, e Rompetrol 95 Plus peste care am pus Rompetrol 98 (NOR pune de o viata - pe acelasi motor - Rompetrol 95 Plus si n-a avut nici o problema&#33. Si incep sa-mi explice baietii cum e treaba cu barbotatul benzinei la pompa si alte alea de parca erau bunicul meu cand imi povestea cum se face vinul, toamna...
    Asa... masina a stat 3 zile in service - au testat-o si au descoperit problema (niscaiva contacte imperfecte pe care le-au corectat cu profesionalism). Toate bune si frumoase!
    Epilog - azi de dimineatza a facut la fel, din nou.

    PS - partea haioasa este ca eu am benzinar si prin urmare problema promite sa nu tina neaparat de specificul motorizarii diesel.
    Ford Mondeo 2.0 TDCi 115HP Wagon - under construction!
    Drive torque not power!

  9. #9
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Age
    40
    Posts
    4,639
    Rep Power
    10
    Si la mine apare mesajul cu Antipollution System Faulty (Depollution System Faulty display matricial C) dar in alte conditii - cand ii dau talpa rau. Dupa o vreme se stinge singur si nu am probleme cu opritul motorului.

    Ce este ciudat - ti se opreste motorul. :disgust: Din aceasta cauza chiar ma gandesc la benzina, mai ales ca ai zi ceva de tremurat. Cand a aparut a doua ora ti s-a mai oprit motorul in aceleasi conditii?
    Resoftari, chiptuning, dpf fix Peugeot si Citroen | Preturi incepand de la 250 lei. Detalii la 0751.194.100.
    Afla mai multe detalii www.obdtuning.ro / facebook: https://www.facebook.com/obdtuning.ro/

  10. #10
    Elikratos's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    101
    Rep Power
    14
    Da, exact la fel a facut. Oricum, astept sa termin gazul si ma gandesc sa ii dau de baut un OMV 100, sa fac o comparatie.
    Ford Mondeo 2.0 TDCi 115HP Wagon - under construction!
    Drive torque not power!

  11. #11
    Doc's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Romania
    Age
    40
    Posts
    4,639
    Rep Power
    10
    Pai atunci in proportie de 80% este de la gaz. Simptome de apa in benzina.
    Resoftari, chiptuning, dpf fix Peugeot si Citroen | Preturi incepand de la 250 lei. Detalii la 0751.194.100.
    Afla mai multe detalii www.obdtuning.ro / facebook: https://www.facebook.com/obdtuning.ro/

  12. #12
    Elikratos's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    101
    Rep Power
    14
    Experimentam si raportam.
    Ford Mondeo 2.0 TDCi 115HP Wagon - under construction!
    Drive torque not power!

  13. #13

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Botosani/Iasi
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Am avut si eu problema asta: intr-o noapte la Iasi erau -25 grade, pornesc masina, stau 2 min sa incalzesc motorul si plec in graba (cred ca asta a fost greseala mea). Dupa 5 min apar trepidatii la motor, simt ca nu mai trage si se opreste brusc iar pe display apare mesajul Antipolutin Faulty... Noroc ca era noaptea si nu era trafic... Incerc sa pornesc - nu vrea...abia dupa 2-3 incercari si cateva minute de pauza a repornit. Mesajul mi-a mai aparut la repornire dar motorul s-a comportat perfect normal.
    De atunci ori de cate ori este o temperatura m scazuta de -15 grade inainte de a pleca de pe loc incalzesc motorul 10 min cel putin la prima pornire din ziua respectiva (intre 0 si -15 grade stau 5 min) si nu mai am probleme! Nu mi-a mai aparut niciodata de atunci Antipolutin Faulty!
    Presupun ca problema asta a aparut de la frigul exagerat de mare. La noi in nord e jale!
    Aaa...2.0HDi-90Cp a facut figura asta...1.6Hdi-110Cp nu a avut nimic dar il si tin in garaj :bigyellowgrin:
    <span style=\"color:#3333FF\">Marian_M</span>[size=3]

  14. #14
    75NOR's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Vesnicele plaiuri ale vanatoarei
    Posts
    2,249
    Rep Power
    17
    @Doc: apropo de problema lui Elikratos: eu am acelasi tip de motor cu el, 1.6 benzina, NFU e codul motor. A facut omul plinul in ziua cand a luat masina, de la Rompetrol Otopeni cu 95+. Aceeasi benzina o bag in 206 de cand il am si alimentez DOAR de la Rompetrol Otopeni si nici o problema.Absolut nici o data nu mi-a facut fitze, sta beton ralanti-ul si la cald si la rece...Sa mot io daca inteleg ce se intampla

    Motoarele au 4 luni intre ele ca si data a fabricatiei, deci ma indoiesc ca au schimbat ceva...

    Stiu de cineva cu un T6 cu 1.6 benzina care se chinuie cu problema asta de vreo 4 luni....Nu i-au dat de cap meseriasii si a bagat toate benzinele posibile...
    Give me fuel, give me fire, give me that which I desire... :gunsmilie:

    July'05 206 Blue Recife 1.6i 16V 110HP:thumbsup: XS/Starline, clima, pachet sport exterior + interior, Jante 15 Sirocco, Valeo Flatblades, Full Blue Vision Lights

  15. #15
    nitrometan's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    xxxx
    Age
    51
    Posts
    366
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Marian_M &#064; Feb 17 2006, 12&#58 View Post
    Quoted post
    Am avut si eu problema asta: intr-o noapte la Iasi erau -25 grade, pornesc masina, stau 2 min sa incalzesc motorul si plec in graba (cred ca asta a fost greseala mea). Dupa 5 min apar trepidatii la motor, simt ca nu mai trage si se opreste brusc iar pe display apare mesajul Antipolutin Faulty... Noroc ca era noaptea si nu era trafic... Incerc sa pornesc - nu vrea...abia dupa 2-3 incercari si cateva minute de pauza a repornit. Mesajul mi-a mai aparut la repornire dar motorul s-a comportat perfect normal.
    De atunci ori de cate ori este o temperatura m scazuta de -15 grade inainte de a pleca de pe loc incalzesc motorul 10 min cel putin la prima pornire din ziua respectiva (intre 0 si -15 grade stau 5 min) si nu mai am probleme&#33; Nu mi-a mai aparut niciodata de atunci Antipolutin Faulty&#33;
    Presupun ca problema asta a aparut de la frigul exagerat de mare. La noi in nord e jale&#33;
    Aaa...2.0HDi-90Cp a facut figura asta...1.6Hdi-110Cp nu a avut nimic dar il si tin in garaj :bigyellowgrin:
    Pai la 2.0 HDI electrovana EGR e in fata si ingheata rapid,la 1,6HDI e in spate si nu ingheata.Iar la benzinari apare mesajul dimineata pe foarte frig fiindca saraca sonda lambda nu se incalzeste instantaneu,ci dureaza ceva timp.
    Toti gresim,dar e bine s-o facem cit mai rar posibil...:P

Page 1 of 97 123451151 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •