Results 1 to 4 of 4

Thread: Pornire greoaie la prima cheie dimineata!

  1. #1
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    uk
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Lightbulb Pornire greoaie la prima cheie dimineata!

    Salut,
    207 1.6 benzina sport, an 2011. La prima cheie dimineata invarte dar nu porneste din prima. Trebuie sa dau cateva chei pana sa porneasca. Dupa ce a pornit nu mai am nici un fel de problema pe parcursul zilei. Am incercat sa o opresc imediat dupa ce porneste si sa ii dau cheie din nou, merge din prima fara probleme doar prima cheie de dimineata e cu probleme. Stie cineva ce poate sa fie sau ceva sfaturi?
    Multunesc anticipat.
    Cosmin

  2. #2
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Sibiu
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    Salut,

    ar fi bine sa faci diagnoza prima data.

    din descriere pare ca sint probleme cu circuitul de alimentare cu combustibil. Daca pui si iei contactul de 2-3 ori porneste usor? (adica pui contactul, astepti 4-5 secunde, il iei si repeti de 2-3 ori).

    Daca asa merge trebuie verificat daca face presiunea necesara, eventual senzorul care vede aceasta presiune.

    Partea proasta e ca nu am schema electrica de la modelul asta ci doar o lista cu coduri de eroare, de aceea ziceam de diagnoza.

    Poate mai intervine si altcineva.

  3. #3
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2020
    Location
    uk
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Question update

    Merci pt raspuns,

    Am incercat cu un OBD sa vad daca da ceva erori dar nimic, azi dim tot asa a tot invartit si da semene ca pleaca dar nimic si pana la urma a luat-o, am oprit imediat si am dat cheie din nou si a lut-o de nici nu zici ca a dat rateuri vreodata...la sfert.
    Last edited by 205; 19-10-2020 at 08:43 AM. Reason: Fara Quote la mesajul anterior!

  4. #4
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Sibiu
    Posts
    45
    Rep Power
    0
    cind pui contactul ar trebui ca pompa de combustibil sa faca presiune pe instalatia de alimentare si sa o mentina. Valoarea este de obicei cam de 3 bari (nu stiu la masina ta valoarea caci nu am schema).

    Pentru ca sa faca aceasta presiune e necesar ca pompa sa mearga cam 4 secunde. Unele masini exact asa au programul ECU facut - pui contactul, merge pompa 4 secunde si apoi te lasa sa dai la automat. Alte masini pornesc pompa cind deschizi masina.

    eu ziceam sa pui contactul 4 secunde fara sa dai la electromotor, apoi il iei si mai repeti actiunea asta de doua ori. Atreia oara dai la automat. Daca asa porneste usor atunci e posibil sa nu iti faca presiune de la inceput sau senzorul care vede aceasta presiune (sau cablajul acestuia) sa fie defect.

    Mai poate sa fie si senzorul care citeste turatiile incarcat de mizerie (cred ca senzorul crankshaft - se demonteaza, se curata, se monteaza la loc. Din pacate nu stiu locatia lui.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •