Results 1 to 7 of 7

Thread: Problema 508 Hybrid

  1. #1
    Vizitator
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Unhappy Problema 508 Hybrid

    Salut. Sunt proprietarul unui 508 Hybrid din 2012 si de la un timp am inceput sa intampin o problema bizara cu masina.

    Cand afara sunt peste 30 de grade si masina este folosita pana ajunge la temperatura normala de functionare, aceasta ramane brusc fara putere in motorul electric (sistemul hybrid start-stop functioneaza iar masina intra in electric cand nu este accelerata, dar la cea mai mica apasare de acceleratie aceasta trece instant pe termic; in caz ca o pun pe ZEV abia se accelereaza).

    Am fost la cei de la Eurial Militari si mi-au spus ca nu au gasit nimic in neregula la constatare. Partea ciudata este ca masina functioneaza bine cand afara este racoare sau in cazul in care este foarte cald aceasta ruleaza perfect pana cand se incalzeste la parametrii ei normali, dupa care incepe sa piarda putere.

    Pe langa toate astea am observat ca acceleratia incepe sa aiba un delay pe partea termica deasemenea uneori, cand problema se instaleaza (doar la plecarea de pe loc), iar la motor se aude un bazait undeva in spate, pe partea pasagerului care deasemenea apare doar cand aceasta problema se manifesta.

    Speram sa gasesc pe cineva aici care ma poate ajuta. Am cautat peste tot pe net dar nu am gasit absolut nimic legat de problema asta inafara de o stare numita "limp mode" in care masina nu mai trage absolut deloc, desi nu este chiar cazul.

  2. #2
    manu144x's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Oradea
    Age
    32
    Posts
    502
    Rep Power
    12
    Dacă o ții în sport cum se comportă?

  3. #3
    Vizitator
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    In sport cand iau piciorul de pe frana fara sa o turez (cand normal se urca singura pana la 10km/h) se chinuie sa se miste de pe loc de parca e infranata. Cand o accelerez trebuie sa o turez mai tare altfel abia pleaca de pe loc iar cand in sfarsit se misca, plecarea este brusca de parca as fi apasat pedala pana la capat.

  4. #4
    geosebi's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    brasov
    Posts
    41
    Rep Power
    0
    Si eu am observat fenomenul - nu asa de evident ca la tine - dar fiind intr-o zona cu clima mai rece probabil parametrii sunt altii.
    Ideea este , din ce am deslusit eu pe la francezi , ca exista o protectie termica pe partea de gestiune electronica a lantului de tractiune hybrid (baterie-invertor) care limiteaza curentul ce poate sa treaca prin invertor , rezultand acel comportament tip limp mode.
    Verifica functionarea corecta a ventilatorului pentru baterie si daca are priza de aer si gura de evacuare neobturate (priza de aer o gasesti in spatele capitonajului din portbagaj pe partea cu soferul iar gura de evacuare pe aceeasi parte dar jos in zona tobei de esapament). De asemenea e bine sa verifici pompa electrica de racire care poate da prin nefunctionare aceste simptome.
    Eu am observat ca aceasta neplacere dispare atunci cand se merge cu AC pornit (explicatia ar fi ca ventilatorul bateriei se alimenteaza cu aer rece din portbagaj si reuseste sa tina temperatura mai jos)
    Sper ca ti am fost de ajutor

  5. #5
    Vizitator
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    Multumesc pentru ajutor. O sa ma uit cand am posibilitatea la evacuarea respectiva si ce ai mai precizat. Totusi daca tot ai mentionat, ti s-a intamplat ca imediat cum ai pornit masina (aceasta fiind statuta dupa o noapte de nefolosire, etc.) sa porneasca ventilatorul respectiv de la baterie? Eu sincer nu am observat inainte niciodata, decat de curand si am impresia ca functioneaza mai mult decat inainte de a avea problemele acestea. Probabil intrebarea mea pare absurda, dar sunt atat de stresat de situatia aceasta incat nu stiu de ce sa ma mai leg si parca totul pare a fi o problema.

  6. #6
    geosebi's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    brasov
    Posts
    41
    Rep Power
    0
    Verifica priza de aer din portbagaj si evacuarea - daca pui mana in spatele rotii stanga spate trebuie sa simti un curent de aer caldut cand functioneaza ventilatorul (e un fel de clapeta de cauciuc ce se poate lipi …) . Daca ventilatorul functioneaza corect (are doua trepte si functioneaza mult din ce am observat - sistemul e gandit sa tina bateria cat mai rece ) incerca sa mergi 10 20 de min cu AC pornit si vezi daca e ok . Eu cred ca o sa fie

  7. #7
    Vizitator
    Join Date
    Aug 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    Am verificat acum aerisirea si e totul ok. Azi e mai racoare si nu am intampinat problema, cand prind iar calduri mari o sa incerc si cu ac..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •