Results 1 to 3 of 3

Thread: 106 - probleme ralanti

  1. #1
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Unhappy 106 - probleme ralanti

    Salutare tuturor!

    Este vorba de un 106 din 2000, cu motor 1.4i

    De cand am cumparat masina, la ralanti merge destul de neregulat, "galopeaza" daca ma pot exprima asa, tremura. Si cand se incalzeste la fel merge, la ralanti.

    Am inceput sa citesc sa ma documentez. Primul pas, bobina noua si bujii noi. Rezultatul: pare ca s-a atenuat un pic de tot (sau poate sunt eu prea entuziasmat) insa tot merge neregulat. Mentionez ca nu se tureaza de nebun, doar merge neregulat si tremura.

    Ma gandeam sa incerc sa verific urmatoarele:

    1 - motorasul pas cu pas (am gasit tutorial de bibileala aici ptr asa ceva)
    2 - sa nu traga aer fals pe undeva pe la admisie (desi nu se aude niciun sunet specific..)
    3 - sonda lambda?
    4 - injectoare
    5 - culbutorii sa fie prea "stransi"? si de aici probleme de compresie inegala intre cilindri? (poate ma exprim gresit....)

    Mai are cineva idei, sfaturi? Este cineva din Buc care ar putea sa ma ajute, eu ma pricep, dar inca nu am invatat 106-le

    Multumesc, orice sfat, vorba sunt binevenite.

  2. #2
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Nimeni?

  3. #3
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Revin cu noutati: am schimbat injectorul si acum brusc si subit nu mai porneste masina. Invarte, are scanteie insa pompa de benzina nu este alimentata de curent si banuiesc ca nici injectoarele. Am alimentat direct cu un plus pompa de benzina, functioneaza si nici asa nu porneste masina.

    Am curent in cutia de sigurante, siguranta de la pompa de benzina e ok, de asemenea am incercat sa schimb si releul de sub calculatorul de injectie (SAGEM) iar rezultatul este acelasi: nu porneste.


    Sa fi uitat vreo masa eu pe undeva cand am pus la loc rampa de injectoare + bobina ? nu am vazut asa ceva...sunt doar doua mufe, cea de la injectoare si cea de la bobina.

    Help!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •