Results 1 to 4 of 4

Thread: schimbator de viteze infranat

  1. #1
    Vizitator
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    bt
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    schimbator de viteze infranat

    De citeva zile schimbatorul de viteze este infranat, dar dupa un timp de mers isi revine. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti care ar fi cauza. Model 207 din 2007

  2. #2
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    386
    Rep Power
    8
    Infranat in ce sens? Se misca mult mai greu decat de obicei?
    Pe cutia de viteze este o piesa cu o contragreutate prinsa cu un surub mai gros. Este vizibila si demontabila doar dupa demontarea bateriei, cutiei ei si a componentelor de pe acolo. Are o bucsa in interior. Se demonteaza, se curata si se unge, apoi se remonteaza.
    Am intampinat si eu problema, tragi de schimbator mai rau ca la Raba, plus ca acesta este fortat tot timpul spre punctul mort, ceea ce nu e prea bine cand esti in mers.
    Imaginea este cu titlu de exemplu, trebuie seria masinii ca sa fie identificata corect, sunt mai multe modele.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails New Bitmap Image.jpg  

  3. #3
    Gold Lion Basti77's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Ploiesti
    Age
    41
    Posts
    9,782
    Rep Power
    23
    Cablurile 100%, cost aprox 550-600 lei. Am patit dupa un stat la coada la bac, la Ostrov, un drum plin de praf foarte fin de a intrat peste tot in masina. La rece merge foarte greu, la mine a fost cablul fata-spate, acolo oricum este mai lunga cursa. Merge bine dupa un anumit timp pentru ca se incalzeste de la motor. Risti sa o carai cand schimbi deoarece tu ii dai comanda dar cablul se misca foarte incet si pana sa cupleze tu ridici ambreiajul.

    Asa ca schimba cablurile, degeaba ungi acele parghii ca nu reusesti nimic, eu le-am uns de m-am plictisit, am schimbat pana si uleiul in cutie si nimic. Cablurile.


  4. #4
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    386
    Rep Power
    8
    La mine a fost piesa de mai sus. Si acum, dupa doi ani, merge foarte usor. S-a intamplat dupa ce schimbasem uleiul din cutie si bagasem Motul motylgear, iar dupa cateva zile s-a lasat destul de frig. Am suspectat uleiul, apoi cablurile. Mecanicul mi-a spus direct ca din piesa aia este sigur. Era intepenita. Pe aftermarket cablurile sunt 270-330, le cautasem si eu dupa echivalenta cu codul original.
    Cablurile se pot decupla si verifica usor. Daca se misca usor cu mana in camasa respectiva, clar nu sunt ele. Pe o rampa se poate verifica lejer.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •