Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27

Thread: probleme pornire motor 407 2,0 hdi

  1. #16

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TURDA -- CLUJ
    Posts
    129
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by giorgio_24 View Post
    Mai degraba motorina nearsa😉

    Inviato da mTalk
    Cauze...?

  2. #17
    giorgio_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hoinar:P!!!
    Age
    34
    Posts
    1,848
    Rep Power
    10
    Se inneaca😅 vb de pompe,injectoare,bujii,aer...ca doar nu merge ca o Dacie😉

    Inviato da mTalk
    ''ex 607 2.2 hdi''-''new 607 2.0 hdi''both made by Peugeot

  3. #18
    giorgio_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hoinar:P!!!
    Age
    34
    Posts
    1,848
    Rep Power
    10
    Io Acuma am auzit trancanelile la motor ca prima data era fara sonor😀...poi acolo cred ca tre mana de om priceput pe langa cele enumerate legate de fum☹

    Inviato da mTalk
    ''ex 607 2.2 hdi''-''new 607 2.0 hdi''both made by Peugeot

  4. #19

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TURDA -- CLUJ
    Posts
    129
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by giorgio_24 View Post
    Io Acuma am auzit trancanelile la motor ca prima data era fara sonor😀...poi acolo cred ca tre mana de om priceput pe langa cele enumerate legate de fum☹

    Inviato da mTalk
    Mana aia nu o gasesc nicicum. Nu i se da de capat si gata. Nu pot sa duc masina la mecanic si sa ma duc sa o iau reparata si sa nu mai am treaba. A fost vazuta de mai multi mecanici in speranta ca unul ii va da de capat, a stat si cate doua saptamani la mecanic. Masinii asteia i-ar trebui un vrajitor, nu un mecanic, am impresia. Intr-adevar si are niste simptome ciudate si asa am ajuns sa le iau prin eliminare la testat pe rand toate componentele, ca doar, doar i-oi putea pune capastru leului meu, pana ce intr-o zi mi se rupe filmul si buzunarul si ... continuati voi ideea... 🙁

  5. #20
    giorgio_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hoinar:P!!!
    Age
    34
    Posts
    1,848
    Rep Power
    10
    Nush cati km are,insa decat sa zbati in stanga si in dreapta fara rezultate...schimba motorul si rezolvi problema🙄 decat sa dai cate 2-300,4-500 ori de cate ori o vede Ceva mecanic,mai bine arunci motorul tau,iei din componente pt viitor si pui altul sus,parerea mea😎

    Inviato da mTalk
    ''ex 607 2.2 hdi''-''new 607 2.0 hdi''both made by Peugeot

  6. #21

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TURDA -- CLUJ
    Posts
    129
    Rep Power
    10
    Quote Originally Posted by giorgio_24 View Post
    Nush cati km are,insa decat sa zbati in stanga si in dreapta fara rezultate...schimba motorul si rezolvi problema🙄 decat sa dai cate 2-300,4-500 ori de cate ori o vede Ceva mecanic,mai bine arunci motorul tau,iei din componente pt viitor si pui altul sus,parerea mea😎

    Inviato da mTalk
    M-am gandit si la varianta aceasta si poate ca va urma sa fie pusa in aplicare. Insa nu imi vine a crede ca nu gasesc om in stare sa o puna la punct si mai exista si varianta unei crude ironii a sortii ca sa dau bani pe alt motor si sa-mi faca si acela cine stie ce figuri. Oricum, daca nu am ce face altceva si de exemplu si compresia lasa de dorit, voi incerca probabil si acea varianta.

  7. #22

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TURDA -- CLUJ
    Posts
    129
    Rep Power
    10
    https://youtu.be/P8_RMhIO8I8
    Salutari! Rog pareri despre aceasta pornire de motor la rece efectuata azi dimineata la ora 6:30, la o temperatura de minus 5 grade. Multumesc.

  8. #23

    Join Date
    Feb 2010
    Location
    TURDA -- CLUJ
    Posts
    129
    Rep Power
    10
    I-am dat de capat oameni buni! Am observat ca acele cuple cu care se conecteaza conducta la filtrul de motorina si la motor se invarteau destul de usor in conducte, insa daca am incercat sa le scot nu am reusit nicicum, nici incalzite cu feon-ul. Am pus coliere metalice pe conducte in locul in care intra cuplele, de asemenea am pus si la celelalte imbinari cu para si la partea de furtun transparent cu conducta ce vine de la rezervor si am sigilat capetele conductelor si toate imbinarile cu silicon rezistent la temperatura. Tragea aer fals pe acolo in timpul deplasarii, iar in stationare imi dezamorsa instalatia de motorina. Asa ca vreau sa spun ca de o saptamana parca am alta masina! Porneste frumos la prima cheie, fara detonatii, fara fumul acela mult, iar mersul pe drum e un deliciu, trage minunat, accelereaza liniar si are putere mai mare la turatii mai mici, de pe la 1400 de ture il simti cum trage deja.

  9. #24
    Vizitator
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Bacau
    Posts
    4
    Rep Power
    0
    Buna seara. Nu stiu unde sa ma adresez cu problema mea sper sa gasesc raspuns aici.
    Am un 407 2.0 hdi toate bune si frumoase pana cand am oprit masina si dupa o ora nu a vrut sa mai porneasca.
    Am schimbat bateria. Electromotorul. Filtrul de motorina cu tot cu carcasa si senzori. Senzorul de presiune de pe rampa. Pompa de inalte cu ambii senzori. Pompa de amorsare(para). Senzorul de vibrochen si senzorul de ax came.
    Pe tester imi da o singura eroare legata de releul de bujii sau bujiile ca nu au plus.
    Sunt disperat. Va rog ajutati-ma!!!!

  10. #25
    djghita's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Alesd - Bihor
    Age
    38
    Posts
    1,150
    Rep Power
    14
    Cheia o recunoaste?
    Peugeot 407SW 2.0 HDI 136 CP FAP - BH 26 TGM - PPS zona Aleșd Bihor

  11. #26
    norishor's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Bucuresti / Campina (uneori in weekend))
    Posts
    224
    Rep Power
    9
    Este problema cunoscuta cu versiunea veche de soft BSI ca uita brusc cheia. Asa cum a zis colegul @djghita, recunoaste cheia? Sau face un "bip!" cand pui contactul?
    Diagnoza PSA Tester ORIGINAL ->o722.222.577<- Reparatii chei telecomanda PSA

  12. #27
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    IATLIA
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    pornire lunga peugeot 407 cauza ??????

    Peugeot 407 2,0 hdi 136 cai tip RHR.
    ma intalnesc acum vreo saptamana cu masina unui prieten pornirea pornire foarte lunga dupa lungi cautari am descoperit sensorul temperatura motor me marcava minus 40 grade temperatura problema nu era senzorul esau firele intrerupte schimbate firele si sensorul de temperatura dupa care masina sa mai imbunatatit dar aceasi problema pornirea lunga cautand in continuare am descoperit o joasa presiune in railul de motorina pompa intra in presiune foarte greu am schimbat filtrul de motorina moment in care am vazut ca era foarte murdar am curatat tot sistemul de alimentare incepand cu filtru conducte si rezervor ajungand sa demontez pompa de nivel carburant situata sub bancheta din spate a masini in partea dreapa unde am descoperit o a treia conducta suptire care era plina de apa cu rugina venind din rezervor am urmrito si am dasit un al doilea rezervor de imporitati curatat si golit o cantitate de 5 litri de mizerie dupa care remontat tot am aerisit masina a pornit mai bine si am inceput sa observ o imbunatatire pana si presiunea in railul de motorina a devenit stabila dar acum tot pornirea luunga o are o alta anomalie observata un sensor cu o mufa de 4 fire care ramane inca in folosinta alimentat cu curent dupa ce scot cheia din contact cand scot mufa dispare sunetul care este un piiiiiiii continu daca reconectez mufa reincepe sunetul cineva imi poate da un punct de plecare cu acest sensor dar nu este cel de presiune al pompei care are o mufa doar de doi conectori

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •