Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Confectionare cablu USB pentru sistemele RT4

  1. #1
    Baby Lion Salontanul's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Nord Vest
    Age
    37
    Posts
    477
    Rep Power
    9

    Confectionare cablu USB pentru sistemele RT4

    Dupa cateva documentari am constatat ca sistemul meu RT4 poate reda fisiere mp3 si dupa stick-uri, nu doar de pe cd-uri sau jukebox-ul intern, asa ca m-am apucat de treaba.
    Am intrebat pe ici si colo sa vad daca are cineva acel cablu original. Se pare ca nu il avea nimeni, dar am inteles ca s-ar gasi la reprezentanta la pretul de 100 ron. Sincer, mi se parea cam piperat rau pretul pt un singur fir de 1,x m si doua mufe, asa ca m-am pus pe cautat persoane care se ocupa cu vanzarea cablurilor AUX si am gasit pe un alt forum un baiat din Bistrita. Din pacate nu putea sa-mi faca rost de cablu gata pregatit, dar m-a ajutat cu o mufa care s-a potrivit perfect in mufa de la RT4. Mufa a ales-o dupa ce i-am trimis link-ul din care m-am inspirat in confectionarea cablului si anume: http://rt4.wikidot.com/tutorial-install-usb-port si am inteles ca ar fi taiat in doua ceva mufa de la Passat.

    Dupa ce am primit mufa prin posta si firele pregatite cu papuci gata de pus in mufa, am cumparat un cablu prelungitor USB, adica cu mufa mama la un capat si mufa tata la celalalt capat.
    Eu aveam nevoie doar de captul cu mafa mama in care sa introduc stick-ul, asa ca am taiat celalalt capat si am ramas cu firele. Surpriza a fost sa constat ca in loc de firul verde din link-ul de mai sus aveam galben, asa ca am riscat si l-am considerat verde si bine am facut. Am facut legaturile si am potrivit firele in mufa conform modelului din link.


    Dupa ce am facut legaturile, am demontat unitatea RT4 si climatronicul pentru a putea conduce cablul prin spatele acestora. In acest moment trebuia sa ma decid unde imi va fi mai usor sa duc lucrez cu stick-ul pt a duce cablul in acel loc. Am decis ca locul cel mai bun ar fi in cotiera, asa ca a trebuit sa demontez si soclul de la schimbator.


    M-am chinuit putin pana am gasit locase de patrundere a cablului prin spatele climatronicului, dar am reusit intr-un final. Am cuplat mufa in unitate si am facut un mic test sa vad daca functioneaza. Stick-ul primea curent, deci legaturile erau ok. Acum trebuia sa activez functia in unitate, asa ca am luat mirascript si am rezolvat si activarea.
    Pun iar stick-ul in port si incepe sa citeasca. Rezultatul se vede in poze.
    O surpriza a fost sa constat ca se aude mai clar de pe stick decat de pe cd.


    Scule necesare:
    - 1 surubelnita (cea galbena) tip torx pt a putea demonta/monta RT4 din/in soclu
    - 1 cuter pt fire
    - banda izolanta

    Timp necesar: cca 1 ora si 15 min. Mai mult timp am pierdut cu gasirea locului la fir prin spatele climatronicului.

    Costuri:
    - mufa si firele pregatite cu papuci + transport = 30 lei (cam mult transportul)
    - cablu prelungitor USB 1,5 metri = 4 lei
    Total 34 lei. Asadar am economisit 66 lei.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 20140211_160650.jpg   20140211_160726.jpg   20140211_161346.jpg   20140211_174113.jpg   20140211_174120.jpg  

    20140213_084354.jpg   20140213_084927.jpg   20140213_085037.jpg   20140213_085054.jpg  
    Peugeot 407 2.0 HDI 138 CP 2007

  2. #2
    KYN's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    396
    Rep Power
    10
    Fara acest lucru , operatiunea e incompleta
    Attachment 84728


    Ce urat apar pixeli mortiiiiiii

  3. #3
    GGG's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Pitesti
    Age
    31
    Posts
    2,711
    Rep Power
    15
    Da, dar trebuie pus in asa fel incat sa nu te incurce stick-ul cand sta in mufa.

    In rest foarte bun tutorialul. La fel l-am tras si eu in cotiera, si a fost jale sa-l cobor pana la schimbator.

  4. #4
    Lion King Lion 4ever's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Bucuresti
    Age
    50
    Posts
    525
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by KYN View Post
    Fara acest lucru , operatiunea e incompleta
    Attachment 84728


    Ce urat apar pixeli mortiiiiiii
    Adaptorul din imagine este plug&play, se monteaza direct la bricheta, fara alte modificari ?

  5. #5
    Express's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Tulcea
    Posts
    2,132
    Rep Power
    12
    Nu este niciun fel de adaptor. Par doar simple capacele ca sa nu stai cu mufa intinsa prin masina.

    Sent from my HTC One S using Tapatalk 2

  6. #6
    GGG's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Pitesti
    Age
    31
    Posts
    2,711
    Rep Power
    15
    Sunt omoloagele brichetelor ca sa ma exprim asa. Intr-o gaura in bord, pe diametrul unei brichete, se monteaza acest capacel.

    C3 2010 are din fabrica langa bricheta, unul asemanator cu mufa jack 3.5mm pentru AUX. Pe spate trebuie sa vina firul care duce in unitate.

  7. #7
    username's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti,Calarasi
    Age
    35
    Posts
    841
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by GGG View Post
    Sunt omoloagele brichetelor ca sa ma exprim asa. Intr-o gaura in bord, pe diametrul unei brichete, se monteaza acest capacel.

    C3 2010 are din fabrica langa bricheta, unul asemanator cu mufa jack 3.5mm pentru AUX. Pe spate trebuie sa vina firul care duce in unitate.
    Tot pentru jack am si eu in cotiera, la 3008 ..

  8. #8
    Lion King Lion 4ever's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Bucuresti
    Age
    50
    Posts
    525
    Rep Power
    0
    Expres&GGG, va multumesc.

  9. #9

    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Bucuresti
    Age
    29
    Posts
    819
    Rep Power
    0
    E buna ideea. Singura mea observatie, ca si a lui KYN, e sa ai grija sa nu intre ceva in mufa mama USB. Gen, o agrafa.
    Scurtcircuitarea pinului 1 (5V+) te trimite in service cu unitatea.

  10. #10

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bistrita
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Eu sunt baiatul din Bistrita

    Ma bucur Cristi ca te-am putut ajuta. De la bun inceput am zis, ca cei de la posta romana au scumpit transportul de la 1 ian. 2014. Cel putin cu 50%... la colete. De acolo si pretul acela.

    Intr-un cuvant, daca sunt de ajutor, pot livra aceste cabluri gata facute, ca cel facut de Cristi. O sa pun si anunt pe bursa. Mufa ce vine in spatele unitatii audio NU este originala, insa se potriveste 100% (este din gama VAG, modificata).

    Daca sunt doritori de astfel de cabluri USB pt RT4, dati un mesaj PM, sa nu fie considerat reclama aici.

  11. #11
    gabi_1050's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Deva
    Posts
    666
    Rep Power
    12
    Pune te rog codul de la mufa de la VAG.

    Codurile PSA sunt 6541 F6 + 6541 F7 + 6541 F8 + 6pini X 6542 WY.

    Spor.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails mufa ECRAN 6541 F6.jpg  
    ”Nu spune putin in vorbe multe,ci mult in vorbe putine .”-Pitagora

  12. #12

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Bistrita
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Codul pentru ceea ce am livrat colegului Salontanul:

    - carcasa 12 pini: 1394048-1 insa vom folosi doar 6 orificii din cele 12 (se sectioneaza mufa)
    - pin 5 x :000979009EA
    Cabluri AUX pentru Peugeot - RT4 - USB. Pt. detalii - dan22y@yahoo.com

  13. #13
    Baby Lion Mihai407's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    311
    Rep Power
    8
    Un numar de contact al lui "dan22y" are cineva ?


    Sent from my Lion
    Am nevoie de niste dusmani noi, ca cei vechi au inceput sa ma placa...

  14. #14
    gabi_1050's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Deva
    Posts
    666
    Rep Power
    12
    Codul PSA pentru cablu este 6574.JH.
    Impreuna cu 6574.HF si putin bricolaj se poate pune in locul brichetei,original post aici.

    Mufa cu 6 pini propusa de colegul @dan22y in postul anterior se poate introduce si incorect(invers) in Rt4/5.

    Spor.
    ”Nu spune putin in vorbe multe,ci mult in vorbe putine .”-Pitagora

  15. #15
    Baby Lion Mihai407's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    311
    Rep Power
    8
    Ca sa ma linistesc, daca am RT3 nu merge toata minunea asta ?
    Am nevoie de niste dusmani noi, ca cei vechi au inceput sa ma placa...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •