Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28

Thread: Initializare BSI dupa ce acesta s-a golit de date in urma unei descarcari a bateriei auto

  1. #16
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    Asta cu blocarea usilor in mers o avem si noi in Europa.
    Legat de Mercosur in PPS zicea ceva de genul: "permite accesul la comanda geamuri doar in primele 45 secunde de la oprire SI sa nu se fi deschis usa soferului" sau cam asa ceva (nu sint sigur de negatie)
    Logica acestei restrictii, o fi ceva legat de joaca copii lor la geamuri cind sint lasati in masina...
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  2. #17
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    8
    Sunt nelamurit inca de ce poate sucomba BSI-ul in urma unei caderi de tensiune. Se poate intampla la toti...

    (dar nu numai in Mercosur se pot deschide geamurile jucandu-se pasagerii cu butoanele de pe cotierele usilor (307)

  3. #18
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    Exista un mod specific de trezire/initializare al BSI. In documentatia de pe net se specifica: orice consum electric care se petrece in perioada de initializare poate duce fie la stricarea fizica fie la initializare haotica vezi de ex: controlul climei.
    Stricarea fizica, de obicei, s-ar petrece in urma unor virfuri de curent, cel mai probabil generate prin oprirea/pornirea brusca a echipamentelor.
    Fata de consumatorii cu caracteristici inductive sau capacitive pronuntate circuitele de alimentare trebuie protejate prin componente electronice care limiteaza curentii de pornire sau cei de autoinductie. Probabil in cursul fazei de initializare aceste protectii electronice nu sint pe deplin functionale.

    Un ex des intilnit: decuplarea bateriei donoare, la pornire prin cablu, fara a lasa aprinse farurile sau un consumator maricel, se poate lasa cu modulul regulator de pe alternator ars. Pentru ca alternatorul genereaza curent pe ambele baterii, la decuplarea donoarei apare un virf de curent care strapunge regulatorul, de cele mai multe ori.
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  4. #19
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    8
    Stiam ca dupa ce s-a pornit motorul prin cabluri de curent trebuie luate foarte repede cablurile dintre baterii pentru a nu se deteriora sistemele de incarcare , de faruri aprinse in acel moment sau un consumator puternic lasat in functiune atunci, nu stiam.

    Are alimentare tampon (baterie interna) ECU-BSI-BSM ?

  5. #20
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    1.Din contra, eu stiam ca nu se trag imediat cablurile ci se asteapta citeva minute. N-am idee cine are dreptate, stii tu, cite bordeie atitea obiceie...
    2.Din pacate nu are baterie niciunul dintre calculatoare. Singurele echipamente cu baterie incorporata sint:
    -unitatea de telefon din RT# pe care o foloseste doar la apelul de urgenta SOS.
    -senzorii de presiune din roti
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  6. #21
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    8
    Ridicam capota, inchidem toti consumatorii luam cheia din contact si o pastram in exteriorul masinii, deasemenea inchidem usile masinii si asteptam mai mult de 3 minute (sa se 'adoarma' functiile BSI-ului). Dupa aceea scoatem borna minus prima, pe urma borna plus a bateriei. Asa se poate lucra cu bateria decuplata mult si bine. Numai asa se decupleaza si se poate pune la incarcat (inca fixata pe masina sau transportata in alt loc). Putem inchide capota motor daca plecam de la masina si o lasam asa, fara baterie.

    Cand revenim cu bateria incarcata sau cand terminam sesiunea de lucru fara baterie conectata, trebuie sa rebransam bateria. In acest scop, deschidem capota, reinchidem usile si asezam bateria la locul ei.

    Conectam la baterie, prima borna plus. Pe urma borna minus avand grija ca aceasta sa faca cat mai putine scantei. Si asteptam, timp in care nu deschidem nicio usa. Asteptam zic ei 10 secunde dar eu astept mai mult. Peste 3 minute.

    Restul scrie aici, http://www.bba-reman.com/content.asp...hints_and_tips

    la Common failures, suntem la Peugeot deci click la marca Peugeot.

  7. #22
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    8
    Cum se sterge de date (virginizeaza) un BSI ? Se lasa pe banc bransat cu baterie auto care se descarca pe un bec 12 V aprins...
    metoda reproduce aceeasi neglijenta facuta pe masina...

  8. #23

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Deva
    Posts
    286
    Rep Power
    13
    Stie cineva daca BSI-ul are un cod sau o serie care este inregistrata undeva la fabricarea masinii, dupa care sa poata fi identificat? Eu suspectez ca mi-a fost inlocuit in Autoservice in 2011, cand mi-am dus masina pt o revizie periodica la urmatorii 20000 km.

    De fapt nu este doar suspiciune, este o certitudine. Anul asta in primavara am demontat prima data BSI-ul si la prima vedere am constatat ca fusese declipsat si deschis. Avea urme de zgarieturi de surubelnita la toate clamele de clipsare. Unul din plasticele sub care intra clamele de clipsare era chiar rupt, iar clamele din partea cu eticheta producatorului erau indoite, la fel si eticheta in zona de imbinare. Deci, capacul de plastic a fost ridicat partial, atat cat sa nu se rupa eticheta, si suficient cat sa se poata ajunge cu clestele interfetei PonyProg, la CIP-ul memoriei EEPROM , pt a putea fi clonata (rescrisa dupa cea originala).

    Din informatiile gasite in Service Box Documentation Backup, am aflat ca fabricantul a dotat masinile 206, cu 3 tipuri de BSI, de performante diferite. Vedeti imaginile atasate.

    In acest moment, dupa incidentul din 2011, pe eticheta BSI-ului meu scrie F02-00 ceea ce inseamna Mid-range adica performante medii. Masina a fost fabricata in 2008, cu echipamentul electric de tip Full MUX, printre ultimele modele de 206, intrucat la scurt timp dupa aceea nu s-a mai fabricat decat modelul 206+ (PLUS), deci in mod sigur a avut un BSI de tip F01-00.

    -Inainte de acea revizie, temperatura apei din motor statea cu precizie milimetrica la 90 grade Celsius, fie vara, fie iarna, in orice conditii de mers.
    -Dupa acea revizie acul variaza mult odata cu temperatura exterioara si cu efortul depus, ajungand adesea la 100 de grade sau peste.
    -Inainte de acea revizie, cand comutam radioul Clarion RD3 de pe radio pe CD CHANGER (care nu exista in dotarea masinii), aparatul se comuta automat pe CD player si reda discul introdus.
    -Dupa acea revizie, cand comut radioul Clarion RD3 de pe radio pe CD CHANGER (care nu exista in dotarea masinii), aparatul nu raspunde in niciun fel la apasarea acelei taste.

    Aveti idee daca pot afla seria BSI-ului original de la livrarea masinii din fabrica?

    PS. Masina a fost cumparata de noua de la Showroom-ul la al carui service mi-am facut toate reviziile. Nu a fost niciodata in alt atelier, nu a umblat nimeni niciodata in ea in afara de mine.

    Scuzati long story-ul meu.
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Alecu; 08-07-2014 at 07:04 PM.

  9. #24
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    E posibil sa fi existat un update disponibil pentru masina ta. Stiu ca se pot descarca direct prin intermediul interfetei de diagnoza fara a fi nevoie de demontarea vreunei piese, dar cine stie, poate asa o fi fost necesar in cazul tau...

    Termenul de mid-range nu se refera la performanta ci la dotarile (echiparea) pe care le avea masina. Cel putin asa se traduce acel "trim". Acele dotari se declara cu interfata de diagnoza de catre producator fie le (re)scrii tu de cite ori iti mai pui ceva nou pe masina.

    De obicei toate subansamblele de pe masina, inclusiv sau mai ales placile electronice au o eticheta care reprezinta data fabricatiei. Evident, aceasta trebuie sa fie putin mai mica decit cea a masinii (RPO). Daca are o data mai mare, atunci sigur s-a inlocuit. Poate l-au ars accidental chiar ei ...

    Daca ai acces la o interfata vei vedea la BSI rubrica INFORMATII. Am sa ma uit la mine ce informatii se gasesc acolo, poate se gaseste data fabricarii. Trimite-mi pe PM seria caroseriei ca sa vad ce apare in SEDRE.
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  10. #25
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    Am verificat la mine. Corectie: meniul se numeste "IDENTIFICARE".
    Nu contine in clar nici o data calendaristica. Doar niste siruri de cifre reprezentind varianta, niste referinte hardware bla..bla. Probabil la reprezentanta ar putea sa converteasca acele numere in ceva util gen "data de fabricatie" si "data software-ului".
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  11. #26

    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Oradea
    Age
    44
    Posts
    23
    Rep Power
    0
    Buna ,

    Am vazut ca lumea discuta intens pe tema BSI - si discutii tehnice cu privire la functionalitatile BSI si probleme.
    Pe scurt am si eu un PUG 406 HDI 110- an 2000 , care de ceva vreme nu ii mai merge climatizarea, nu primesc current jos la compresorul de clima .S-a verificat tot traseul si sigurantele par ok. Printre altele am inteles ca BSI-ul e direct raspunzator de comanda care se da mai departe catre Compresor, in momentul actionarii de pe consola a bunotului de AC . ( ar fi un releu acolo in BSI care -probabil s-a stricat - doar am citit despre acest lucru )

    Am vazut la un moment expresia "orice consum electric care se petrece in perioada de initializare poate duce fie la stricarea fizica fie la initializare haotica vezi de ex: controlul climei" .

    Intrebarea este daca stiti cumva , acest BSI comunica ceva coduri de erroare catre ECU , adica la o diagnoza - se poate determinat daca BSI -ul are eroare pe el legata de controlul climei ?! Intreb pentru ca tocmai azi am vorbit si cu cei de la Peugeot din Oradea, si ziceau ca la tester s-ar putea sa nu arate nimic de clima si ca ei pot verifica traseul electric pentru partea de climatizare.

    O zi super.

  12. #27
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    44
    Posts
    2,155
    Rep Power
    13
    Reglajul climei, de fapt al clapetelor ce amesteca si directioneaza aerul rece/cald, se face pe baza presupunerii ca motorasele au facut cursa "la cap de linie" completa. Cu alte cuvinte, motorasele pas cu pas NU au posibilitate de a se autosincroniza in functionare, adica sa invete limitele MIN-MAX. "Capatul de linie" e un opritor banal din plastic. Singura (re)sincronizare care se face e la cuplarea bateriei. ECU clima va cunoaste doar valoarea MIN iar pentru valoarea MAX numara pasii dati motorasului. De asta e bine ca sa nu se intervina la scurt timp dupa ce s-a bransat bateria, pentru ca ECU clima sa aibe timp de invatare.
    Poate au procedat gresit francezii, dar in mod sigur e facuta pentru scaderea complexitatii si a costurilor; adica fara senzori de pozitie clapete.

    Pentru a functiona compresorul e nevoie de "autorizatie". BSI va cupla, printr-un releu, ambreiajul la compresor bazindu-se pe evaluarea unor parametrii: presiune min/max agent, necesar putere instantanee, bla bla.
    Daca suspectezi ca nu primesti tensiune pe compresor il poti alimenta "pe direct". Nu stiu ce tesiune si citi amperi necesita ....
    E adevarat nu toare erorile sint memorate, nici macar "constientizate" de BSI/ECU clima. In schimb cu o diagnoza poti citi starea autorizatiei, adica e ON sau OFF. Daca e ON si tot nu iti merge atunci e posibil sa fie acel releu de comanda.

    Am sa ma uit in SEDRE sa vad ce si cum. Poate reusesc sa-ti gasesc releul in cauza si sa-l verifici cu un aparat.

  13. #28
    Vizitator
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Bucuresti
    Posts
    18
    Rep Power
    0
    M-am grabit la o plecare de pe loc si mi-a murit motorul, iar calculatorul central mi-a taiat curentul total la masina, freeze complet cu frana de mana electronica blocata...
    Nu am mai putut porni masina pana nu i-am dat reset total, nu mai aveam nici un beculet aprins la bord.
    Poate ptr. ca am dat cheie fara sa intorc in pozitia zero butucul?
    Ati patit asa ceva la masinile astea moderne supercomputerizate, exista alta explicatie?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •