Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Initializare BSI dupa ce acesta s-a golit de date in urma unei descarcari a bateriei auto

  1. #1
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7

    Initializare BSI dupa ce acesta s-a golit de date in urma unei descarcari a bateriei auto

    http://www.peugeotclubromania.ro/for...l=1#post478053

    http://www.peugeotclubromania.ro/for...l=1#post477746



    Acest [how to] are scopul de a veni in ajutor tuturor acelora care intr-u moment sau altul, in urma unor probleme la baterie,
    trebuie sa-si reinitializeze BSI-ul golit de date.

    Simptomele :
    Motorul nu mai porneste (pierdere functie anti-demaraj).
    Martor luminos care clipeste rapid pe ecranul tabloului de bord (pierdere functie anti-demaraj)
    Nu mai functioneaza inchiderea centralizata.
    Diverse alte probleme electronice (instalatia de climatizare nu raspunde la comenzi, contorul arata cifre ciudate)

    Daca dupa o descarcare de baterie aveti aceste simptome de mai sus, este aproape sigur ca memoria BSI-ului s-a golit !

    Procedura :
    1) Trebuie sa aveti interfata PsaXS evolution + pps2000.
    2) Trebuie sa aflati PIN-ul dv. comunicand VIN-ul la Peugeot !
    3) Trebuie sa aveti o baterie auto noua sau bine incarcata.

    4) Interogand interfata despre validarea VIN-ului masinii, se verifica BSI-ul daca este golit.
    Daca pe ecran in loc de serialul VIN apar caractere bizare, BSI-ul este dus.
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 1

    5) Introduceti numarul DAM (il gasiti pe portiera sofer)
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 2

    6) Mergeti in meniul Piese schimb -> BSI -> Inlocuire BSI
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 3

    7) Una sau doua atentionari vor fi afisate, validati cu OK
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 4

    8) Apoi BSI-ul va va cere sa va reintroduceti numarul VIN, introduceti-l apoi apasati F1 pentru telecodare si pe urma, apasati OK
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 5

    9) Apoi va trebui sa va telecodati BSI-ul in functie de echipamentele de care dispune masina ! Este simplu, este suficient de a pune Prezent sau Absent la optiunile pe care le aveti pe masina.

    Vedeti sa apasati bine pe tasta F1 dupa fiecare schimbare de stare la optiune !

    Reveniti in Meniul Piese de schimb -> BSI cu apasare de tasta F7 apoi faceti initializarea cheii.

    10) Este vorba de initializarea cheilor pe care le aveti cu BSI. Pentru aceasta, va va cere sa introduceti codul dv. PIN luat de la reprezentanta.
    Vedeti Initializare BSI – Imaginea 6

    Atentie ! Vi se afiseaza ca operatorul are la dispozitie 3 incercari pentru a introduce codul PIN in memoria BSI,
    dupa care procesul de initializare va fi neutralizat pentru un minut.

    Apoi urmati instructiunile de procedura afisate pe ecran pentru a va inregistra cheile in BSI
    (numar cheie, puneti contactul, retrageti contactul etc !)

    Odata inregistrarea realizata, a se verifica in identificarea BSI-ului ( verificati in stanga imaginii de dedesubt)
    afisarea VIN-ului dv. si totodata verificati ca in masurile de parametri ale calculatorului motor (cheia pusa pe pozitia contact)
    daca acea cheie apare ca blocata, desperecheata, cheia trebuie sa apara ca nu are nicio problema de comunicare cu BSI !

    Vedeti Initializare BSI - Imaginea 7

    11) Daca totul este in regula, demarati masina si verificati cab totul sa functioneze corect,
    daca nu, reexaminati configurarea facuta la BSI (punctul 9)


    12) La final daca este nevoie :
    -La nivel de geamuri, faceti initializarea geamurilor de la portiere.
    -Pentru inchiderea centralizata, initializati cheia cu telecomanda.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    GGG's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Pitesti
    Age
    31
    Posts
    2,711
    Rep Power
    15
    Procedura poate fii aplicata la mai multe modele, nu? Sau doar la 307 ? Recomand sa fie mutata la tutoriale

    Bune informatii !

  3. #3
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Da poate fi aplicata numai sa stim PIN-ul masinii noastre care

    ,,Only a Peugeot Dealer can retrieve a security code. For obvious reasons they will only do that if they are satisfied that you are the owner of the vehicle. The code is not read from the car. It is in a central database that belongs to Peugeot France. In order to find the code the vehicle's chassis (VIN) number is required. The code stored in the database is the original factory code. It will not reflect any changes that may have been made during the life of a car, like replacements of an engine ECU and BSI."

    http://www.liontamer.net/forums/


    Dar dupa cum ,,batea apropo-uri " aici


    si dupa cum zicea in linkul de la inceputul acestui tutorial @marian1,

    imi dati si mie un pm cum/unde s-ar putea obtine PIN in afara de P company ?

  4. #4
    ariciul's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    B
    Posts
    3,053
    Rep Power
    14
    Inainte se putea obtine gratis pe niste forumuri. Intre timp s-au inchis. Apoi, pentru o perioada, trebuia sa platesti ca sa iti dea. Ultima data cand am avut nevoie am descoperit ca doar cu invitatie de la ei puteai intra pe noul forum, unde presupun ca se mai acorda coduri, dar contra cost.
    307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

  5. #5
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Pe miorlaul meu, multumesc frumos Urmeaza sa scriu o procedura despre cum sa ne ferim BSI de accident la soft cauzat de deconectare baterie. Nu stiu daca sa il scriu aici sau la http://www.peugeotclubromania.ro/for...l=1#post588703
    Last edited by LDD; 14-07-2013 at 02:30 PM.

  6. #6
    giorgio_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hoinar:P!!!
    Age
    33
    Posts
    1,847
    Rep Power
    10

    Question

    Apropo:care e diferenta intre configuratie client si configuratie fabrica la BSI?Pe DocBackup,documentul E2AK05F1 face referire la asta,in sensul ca tre' schimbata siguranta de 40Ah cu cea SH(si care se pun in gauri diverse),insa sincer nu inteleg de ce si cum,si la ce ajuta...o explicatie ar fi binevenita
    ''ex 607 2.2 hdi''-''new 607 2.0 hdi''both made by Peugeot

  7. #7
    GGG's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Pitesti
    Age
    31
    Posts
    2,711
    Rep Power
    15
    Se configureaza pentru modul "showroom" - in care practic nu exista acel Eco-mode, poti sa te joci la radio, lumini, scaune etc. DAR nu poti sa configurezi cam nimic dupa bunul plac...e de showroom. La asta te referi cumva ?

  8. #8
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Datorita voua, imi este clar ca Ecomode protejeaza datele din BSI.
    Dar la faruri uitate aprinse cu motorul oprit (cazul @marius1) de ce oare nu a functionat ?
    Ca sa ramana Peugeot-ul semnalizat si cu pozitiile in stationare ? In ipoteza aceasta, in stationare, ar fi fost necesare numai pozitiile conform codului rutier international.
    Last edited by LDD; 15-07-2013 at 01:35 PM.

  9. #9
    ariciul's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    B
    Posts
    3,053
    Rep Power
    14
    Daca le uiti aprinse va trece automat pe pozitii cand intra economy mode. Mi-a salvat o data bateria. Le-am gasit aprinse dupa vreo 8 ore...
    307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

  10. #10
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Intrarea in Ecomode se poate dezactiva (anula) sau numai se poate prelungi intervalul de timp pana se intra in aceasta stare de protectie ? (Binenteles, in functie de starea de incarcare a bateriei, sa zicem ca intreb aceasta in cazul unei baterii auto 100 % incarcata...)

  11. #11
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Am intrebat aceasta de mai sus (cer scuze pentru dublarea posturilor) pentru ca totusi nu sunt sigur daca se poate dezactiva Ecomode dupa ce am citit mult pe forum.

    Pe de alta parte, am citit tot pe forum, dintre toti cei care au ascultat muzica in masina, descarcand bateria :
    -fie ca au pus cheia pe contact si au folosit priza de bricheta.
    -fie ca au tras un cablu de plus direct de la baterie.

    Fie ca au uitat in parcare farurile aprinse si au trecut in Econome mode cu pozitiile ramase aprinse vreme de ore si si-au descarcat bateria...

    Pe acest forum , deci, numai @marius1 a spus ca a patit-o si la BSI.

    Dar pe forumuri straine*, spun multi ca au patit-o si cu BSI, sunt topicuri cu acest subiect.

    Este clar ca o pun la cauza descarcarea bateriei, dar nu spun de ce se poate intampla.

    *Masinile noastre sunt vechi. Mai vechi decat ale lor.

    Si daca stim cauza, am putea face o procedura sa ne ferim de complicatii, si in situatiile, cand :

    -fie debrasam bateria pentru cateva ore bune pentru a face o reparatie la masina.
    -fie incarcam des bateria si o tot luam de pe masina, lasand masina fara curent.
    -fie ... etc

  12. #12
    ariciul's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    B
    Posts
    3,053
    Rep Power
    14
    Eu din cate stiu nu se poate anula Economy Mode. Ca durata, intotdeauna pentru mine a fost 30 de minute, chiar si atunci cand am repornit de mai multe ori motorul ca sa am curent in continuare.
    307 SW T5 2.0HDi FAP OFF 136cp

  13. #13
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Initial a fost asa ?

    Manualul utilizatorului Peugeot 307

    ,,FUNCŢIONAREA ÎN MODUL ECONOMIC

    După oprirea motorului, anumite funcţii (ştergătoare, spălător geamuri, trapă, plafoniere, radio auto telefon, fază scurtă etc.) nu sunt utilizabile decât pentru o durată cumulată de aproximativ 30 minute, în scopul protejării bateriei.
    Odată trecute cele 30 minute apare un mesaj de intrare în modul economic pe ecranul multifuncţie şi funcţiile active sunt temporar dezactivate.
    Aceste funcţii vor fi reactivate la următoarea pornire a vehiculului.
    Pentru a le reactiva imediat trebuie pornit motorul şi lăsat să funcţioneze câteva secunde.

    Timpul de care veţi dispune va fi dublul timpului necesar punerii în funcţiune a motorului.Timpul de funcţionare
    al consumatorilor în acest mod este cuprins între 5 şi 30 de minute.
    O baterie descărcată nu permite pornirea motorului".

  14. #14
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    42
    Posts
    2,080
    Rep Power
    12
    Quote Originally Posted by giorgio_24 View Post
    Apropo:care e diferenta intre configuratie client si configuratie fabrica la BSI?Pe DocBackup,documentul E2AK05F1 face referire la asta,in sensul ca tre' schimbata siguranta de 40Ah cu cea SH(si care se pun in gauri diverse),insa sincer nu inteleg de ce si cum,si la ce ajuta...o explicatie ar fi binevenita
    Este asa-numitul "park-shunt" care face comutarea intre modul "tranzit/consum redus" si "client final"
    Cei care vor sa tina masina mult timp nepornita, cu bateria conectata, dar sa nu consume ca de obicei pot muta "park shunt" din pozitia initiala. Nu stiu ce consumatori sint lasati activi dar se poate experimenta. Nu stiu daca se poate conduce/porni sau actiona cutia automata.

    Mai exista modul "prezentation/showroom" accesibil din PPS, unde nu se poate memora nimic nici posturi radio nici oglinzi/scaune cu memorie bla...bla. Acest mod dispare automat, din cite tin minte, dupa citiva km in caz ca nu a fost schimbat manual.


    Edit: daca tot vorbim de configurare BSI, voi v-ati prins ce face functia "logica geamuri: MERCOSUR" ? Cui ii este utila ?
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  15. #15
    Baby Lion LDD's Avatar
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    RO
    Posts
    160
    Rep Power
    7
    Peugeot zice ca este indicat sa deconectam bateria in caz de stationare lunga. In acest caz, "park-shunt" ?

    (exporta Peugeot (America Latina = Mercosur) in standard cu aceasta functie "blocare usi in mers in functie de viteza" care apartine unui modul care in standard nu il avem noi in CE ?)

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •