E o idee preconceputa ca se opresc numai(sau mai des) masinile cu numere de RO. Se opresc si masini de PL, CZ.. ca sa nu mai zic de BG. E normal sa iti sara in ochi numerele de RO, pentru ca le stii cum arata si iti sar in ochi imediat in trafic.
Cat despre masinile din gama premium provenite din est, cu geamuri fumurii, etc... este oarecum normal sa fie oprite si controlate. Sar imediat in ochi. In vest nu ai sa vezi pe oricine sa conduca o masina din gama premium pentru ca nu oricine isi permite una.
Cu atat mai mult daca mai circula si cu viteza(vorba aia, avem masina, am iesit la autostrada, trebuie sa-i bag pedala). De ce? Simplu, sunt asa numitele Go-Fast -uri, folosite la traficul de droguri, de aceea orice masina ce ruleaza cu viteza risca sa fie trasa pe dreapta si controlata(daca e scumpa sau daca mai ai si numere de est cu atat mai mult creste "riscul" sa fii oprit).
Desi am trecut de mai multe controale, doar de 2 ori am fost oprit afara. Odata in Austria pe autostrada pentru control vigneta, dar nu se pune pentru ca era control pe autostrada, unde toate masinile mici erau trase in parcare si verificate la vigneta. A doua oara, in DE, in oras(defapt fix la iesire din oras). Era foarte dimineta, m-am intersectat cu ei fix cand ieseau de la sediu. M-au tras pe dreapta, mi-au cerut frumos toate actele, s-au dus frumos la masina si m-au verificat, s-au intors si mi-au explicat de ce m-au oprit(am semnul de tara "L" pe spate, deoarece masina a fost originara din Luxembourg, iar eu nu m-am obosit sa-l dau jos). Le-am explicat ce si cum, si-au cerut scuze pentru inconvenient si am plecat mai departe.
Bookmarks