Page 3 of 37 FirstFirst 123456713 ... LastLast
Results 31 to 45 of 548

Thread: Alte probleme intalnite la Peugeot 107

  1. #31
    SledgeHammer's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    35
    Posts
    91
    Rep Power
    15
    Mah fratilor cum face o masina cand are un amortizor pe spate un pic slabit? Cum suna ? Cum ar trebui sa troncane? Am constat ca dak merg cu pasager troncane mai des pe drepta spate. Ce naiba poate sa fie? Ma refer la articulatie strict. Ce ar putea sa fie in conditiile astea? (cu pasager in spate nu se aude , cu pasager in dreapta se aude mai la toate denivelarile) .

  2. #32
    coyote's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Age
    40
    Posts
    1,928
    Rep Power
    0
    Sigur nu e de la esapament? Sa nu ti se fi slabit prinderea. Zic si eu.

  3. #33

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    BRAILA
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    Eram gata sa-ti scriu sa verifici bucsele de pe spate... DAR "specialistii" din Braila au gresit din nou... mi-au dat foaia cu "reviziile Peugeot" de la o alta masina (foaie pe care scrie 'inloc bucsi arc spate'). Din pacate acum constat ca numarul de inmatriculare difera iar autoturismul e "BOXER B-45-...", nicidecum 107. )
    Cred ca e "profesionismul" de vina... :rant:

    Din fericire, cu AC-ul am rezolvat: erau lipsa vreo suta de grame de freon... acum e mai bine, instalatia a fost umpluta 100%.

  4. #34

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    57
    Rep Power
    15
    Daca tot a venit vorba de AC si de freon ma bag si eu.

    La mine raceste, nu asta e problema, dar infara de clasicul zgomot facut la pornirea AC-ului (pocnitura), in mers cu AC-ul on se aude de parca am turbina !!! Bazaie (nu stiu cum sa descriu) in functie de turatie. Cine a mers cu un diesel turbo cunoaste zgomotul. Nu se aude foarte tare dar se aude.

    La voi se aude ceva diferit cand mergeti cu AC-ul on ?
    Se aude pocnitura cand cupleaza AC-ul ?

    PS: am 12000 km si chiar azi ma miram ca parca se aude mai tare esapamentul ... asa ca nu sunteti singuri

  5. #35
    SledgeHammer's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    35
    Posts
    91
    Rep Power
    15
    Si la mine se aude esapamentul (17500 Km), dar asta e pentru ca i s-au gaurit sitele alea din interior. Pe afara nu are nimik ... l-am urcat pe rampa la mine in curte si m-am uitat la toata conducta de evacuare cu atentie. In principiu dak nu fac gazarii aia d ela itp figuri nu vad ce problema sa aiba.

  6. #36
    gabriel_vlad2's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bucuresti
    Age
    23
    Posts
    93
    Rep Power
    14

    lumina interior

    Salut pe toata lumea! Sunt de ieri fericitul posesor (sper sa spun asta si pe viitor) al unui peugeot 107. Toate bune si frumoase deocamdata, sunt f multumit, dar avand 100 km cu ea e si f greu sa nu fiu. Am totusi o nelamurire: la voi daca inchideti toate usile lumina din interior se stinge?, ca la mine-NU SI NU! (evident comutatorul este dat pe pozitia aceea cu simbolul usilor deschise-cea mai de jos). Multumesc anticipat si va doresc probleme ZERO cu buburuzele.

  7. #37
    coyote's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Bucuresti
    Age
    40
    Posts
    1,928
    Rep Power
    0
    Hmmm... E ciudat. Ar trebui sa se inchida. Sa nu ai o problema cu switch-urile de la usi. Ce alarma ai? Ti-au montat senzori la toate usile?

  8. #38
    gabriel_vlad2's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    bucuresti
    Age
    23
    Posts
    93
    Rep Power
    14

    alarma

    alarma este gemini parca si a fost montata ca si cadou de la dealer peugeot pantelimon. Cadou dupa ce mi-au luat 750 ron pe mp3 player (350 ron cd ul, 300 ron !!!!! montajul si 100 ron boxele).
    In lagatura cu mica mea problema, poate fi un senzor d'ala care crede el ca e deschisa usa...o sa umblu un pic la ei. Nu este o mare chestie oricum, dar cred ca o voi regla la revizie.

    Altfel, am avut azi o problema mult mai serioasa, nu stiu in ce masura din vina mea. Eram la semafor si mi s-a oprit motorul la plecarea de pe loc. Am repornit, dar fara sa mai astept sa se stinga becurile alea de pe bord. Imediat dupa asta, nu mai mergea deloc bine la relanti, adica turometrul statea pe la 4 500 de ture in loc de aproape 1000, mai-mai ca se oprea motorul si toata masina dardaia din toate incheieturile. La urmatorul semafor am oprit motorul si nu l-am repornit decat dupa ce s-au stins afurisitele de becuri...Nu stiu daca din cauza asta a fost, dar nu am mai avut probleme dupa ce am facut asta.
    Last edited by gabriel_vlad2; 06-06-2007 at 04:19 PM.

  9. #39

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0

    Angry deja au inceput problemele...

    Hello to all!

    Am si eu o buburuza din februarie (anul acesta) si de aproape o luna am inceput sa am o "mica" problema cu ea. ( Daca nu se circula cu masina mai mult de 4-5 zile, dupa aceasta perioada nu mai vrea sa porneasca. Prima si a doua oara am reusit sa o pornim luand curent de la alta masina (din lipsa de timp nu am ajuns cu ea in service) , dar in dimineata asta nu a vrut sa mai porneasca sub nici o forma. A mai patit cineva asa ceva pana acum?
    Mentionez ca masina are 1 si jumatate ( (1 an si vreo 2 luni a stat in depozit la Eurial), eu am aflat acest lucru la o saptamana si ceva dupa ridicarea masinii cand am primit actele (inclusiv DVI pe care scria ca masina a intrat in tara in martie 2006)
    Ce ma sfatuiti sa fac, in conditiile in care alarma si MP3 player-ul nu au fost montate la Eurial?? Sa merg peste ei cu scandal sau sa imi rezolv singura problema??
    Merci mult!

    PS: Imediat dupa ce am ridicat masina am avut surpriza sa constat ca la spalatorie imi intra apa pe sus pe la usile din fata. Am fos cu masina in service dar normal ca nu s-a rezolvat....
    Last edited by Andrutza; 07-06-2007 at 01:39 PM.

  10. #40
    SledgeHammer's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    35
    Posts
    91
    Rep Power
    15
    Pai in primu rand... bateria este de kkt... si mie dak o las vreo saptamana nepornita se descarca si nu stiu ce drq are. Cu chederu nu e o problema. Se ia una bucata solutie reconditionat cauciucuri d ela hiper market. se da pe el se inchide usa CORECT (vezi sa se mule chederu fara cute pe ea) se lasa usha inchisa pana se usuca solutia ca sa se muleze chederu pe ea sin dupa aia nu mai face. Eu asha am rezolvat-o.

  11. #41
    strainu's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    366
    Rep Power
    15
    Hmmmm...prima problema cred ca e faptul ca a stat un an in depozit (desi datele sunt cam ciudate - daca a intrat in tara in martie 2006 si masina a fost vanduta in februarie 2007 inseamna ca a stat 11 luni, nu?). Probabil e o configuratie mai putin solicitata, altfel nu-mi explic cum n-au putut s-o vanda in timpul asta. Sledge, si masina ta a stat mult inainte de vanzare?
    Oricum, dupa ce sta atata timp, e destul de logic sa nu mai mearga chiar OK bateria. Ar trebui sa incercati mai intai pe garantie, si doar daca fac gura cu alarma si mp3 playerul sa incercati si alte solutii.
    Peugeot 107 1.0E Rosu

  12. #42
    SledgeHammer's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    35
    Posts
    91
    Rep Power
    15
    Pai masina mea e din aprilie 2006 si am ridicat-o pe 17 mai 2006. Deci nu a stat prea mult pe stoc. A stat in schimb la tinichigerie cand i-am revops sit masca spate si masca fatza vreo saptamana.(era atunci de craciun si astia nu au lucrat in fiecare zi). Atunci s-a descarcat prima data. De atunci nu a mai stat 1 saptamana nepornita asha ca nu stiu cum s emai prezinta. Desi cred ca motivu pt care s-a descarcat e ca s-au jucat bulangii de la eurial la mp3 playeru meu blaupunkt care se aude bestial ca am gasit un cd cu gutza in el si nu era de la mine . Oricum bateria aia e un kkt. Cand cade o sa-i pun un Bosch Silver.

  13. #43

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    In primul rand merci mult ptr sfaturi.
    In al doilea rand @strainu - ai dreptate masina a stat 11 luni in depozit (in timp ce scriam postul incercam sa fac mai multe lucruri in acelasi timp si se pare ca nu mi-au iesit toate cum vroiam :blush
    Oricum am mai incercat sa pornesc masina aseara si nu am reusit. In caz ca nu o sa pot sa incarc bateria sub nici o forma nici macar cat sa pornesc masina si sa ajung cu ea la Eurial, cred ca o sa ii sun sa vina sa o ia cu platforma... (

  14. #44
    CoolAir's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    undeva in Romania
    Age
    52
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    Andrutza, cand nu porneste masina verifica mai intai daca ai curent. Verificarea se face apasand pe claxon de exemplu sau actionand faza mare ori frana de picior (trebuie ca cineva sa verifice daca se aprind aceste lampi).

    Daca nu mai ai curent inseamna fie ca bateria este obosita, fie ai un scurt circuit (posibil datorita montarii defectuoase a alarmei sau a radioului), fie nu iti mai incarca alternatorul.

    Daca ai curent si masina nu porneste inseamna ca ai o problema legata de motor, cel mai posibil tot electrica. Se aude cum merge demarorul? Daca da, este posibil ca sa ai probleme la aprindere.

    Daca ai curent de asemenea trebuie sa se "aprinda" si bordul masinii. In mod normal ar trebui sa-ti apara un semn pe bord care sa indice daca ai un defect, conform cartii tehnice.

    Nu stiu ce baterie are P 107. La Citroen C1 este o baterie marca Fulmen (o marca destul de buna), dar cam micuta, cum este si cea de la Matiz. Din fericire este spatiu sub capota si se poate monta o baterie mult mai mare.

    Sigur, cel mai bine ar fi sa rezolve cineva de la un servis autorizat aceasta problema. Dar daca ai un scurt circuit datorat alarmei montate fara autorizatie s-ar putea sa ai probleme la servis. Asa ca mai bine vezi intai daca nu ai probleme exact de la aceasta alarma sau de la cdplayer.
    Citroen C1 Cool Air, 1.0, argintiu

  15. #45

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Am resusit sa pornesc masina , dupa ce am tinut bateria la incarcat peste 12 ore.
    Acum urmeaza sa ma duc cu ea la un service sa vad daca sunt ceva probleme din cauza alarmei sau din cauza MP3-ului.
    PS: Pe 107 am tot baterie Fulmen

    L.E. In cursul zilei de azi am reusit sa ajung la un service sa verific daca am probleme din cauza alarmei sau radioului. Am descoperit ca totul se datora faptului ca mp3 playerul era legat pe direct si consuma mai mult decat ar fi trebuit. Dupa ce mi l-au montat pe contact au mai masurat inca o data consumul de curent si de data asta era ok.
    Am fost sfatuita sa schimb bateria cu una cu amperaj mai mare cand se duce asta.
    Merci inca o data de sfaturi.
    Last edited by Andrutza; 09-06-2007 at 10:52 PM.

Page 3 of 37 FirstFirst 123456713 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •