Page 14 of 14 FirstFirst ... 41011121314
Results 196 to 203 of 203

Thread: 2.0 HDI - Erori / probleme / rezolvari

  1. #196
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Sibiu
    Posts
    35
    Rep Power
    0
    pe carcasa senzorului nu scrie nimic?

    daca nu scrie nimic probabil ca prin masurarea tensiunii (este data in tabelul celalalt) iti arata daca e bun sau nu.
    Last edited by gabymilo1; 04-07-2020 at 04:28 PM.

  2. #197
    Vizitator ovidiucro's Avatar
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Câmpina PH România
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    Nu scrie. Iar faptul că la pini vine tensiune de 5V nu cred că dovedește că-i bun senzorul.

  3. #198
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Sibiu
    Posts
    35
    Rep Power
    0
    in poza 2 (din cele 4 postate de mine) e o verificare pe banda cu albastru de jos - trebuie 1,7 v in pinul 2a2 la o anumita temperatura si apoi mai e una dedesubt - mufa de sus cred ca e cea de la ecu. daca ai valorile astea atunci senzorul e bun, coroborat si cu faptul ca ai 5 v la pinii lui.

    problema e ca ar trebui sa ajungi la pinii aceia cu mufa cuplata si la senzor si la ecu si sa masori - cum am zis - e greu fara interfata dar nu imposibil - incerci sa ajungi la fire si le intepi cu acul - sau alta metoda, habar n-am.

    scoate - l daca nu afara, ii dai 5 v din sursa externa si masori tensiunile care sint in tabelul din poza 2 cam la temperaturile care sint acolo.

    eventual senzor nou cu posibilitate de returnare...mai greu, mai costisitor.

    n-am alte idei.

  4. #199
    Vizitator
    Join Date
    Jul 2020
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Problema

    Salut.Am un Peugeot 407 1.6 hei.Am anulat catalizatorul din cauză că mașina nu prea mai avea vlaga,toate bune și frumoase după asta mașina trăgea foarte bine.Dupa câteva săptămâni am rămas fără baterie,i am dat curent cat sa o aduc acasă am înlocuit bateria și de atunci am observat că mașina iar nu mai are vlaga mai ales în depășiri .și de aici a inceput distractia am recondiționat turbo,am schimbat egr,am schimbat electrovana,am schimbat debitmetrul,am scos toba intermediara că am zis că sa înfundat toba și degeaba mașina e fata vlaga.Acum mai nou mi se oprește în mers și trebuie sa dau la automat de 30-40 ori până să pornească.stie cineva cauza? Am auzit multe variante că trebuie să îi schimb softul că poate sa dus atunci când am rămas fără baterie,că poate rămâne egr blocat și multe altele dar nici o rezolvare...nici cei de la reprezentanta nu știu cauza

  5. #200
    Vizitator ovidiucro's Avatar
    Join Date
    Jun 2020
    Location
    Câmpina PH România
    Posts
    10
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by gabymilo1 View Post
    ... - cum am zis - e greu fara interfata...
    Ai perfectă dreptate, Gaby. Am să comand o interfață.

  6. #201
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    bucuresti
    Posts
    22
    Rep Power
    0
    Salut.Am aceste doua erori permanente la al meu 407 hdi 2.0: P2131intrerupator limitator viteza -defect electric,P2133 intrerupator
    limitator viteza - short circuit to positive or opencircuit,defectepermanente.Simptome:scurte smucituri ale masinii in mers,oprire a motorului in deplasare,geamurile fata nu mai se ridicau decat cu apasari succesive ale butoanelor,dupa oprire nu mai avea curent deloc....doar semnalul de avarii. Am dus masina in service.Ma poate ajuta cineva cu o explicatie?
    Last edited by radu_costel73; 30-07-2020 at 06:53 PM.

  7. #202
    salex's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    ...
    Age
    43
    Posts
    2,139
    Rep Power
    13
    Cele doua erori nu au legatura cu comportamentul masinii. Sunt legate de functia LIMITATOR.

    Geamurile nu ti se deschid la impuls pentru ca le-ai avut coborate cand ai deconectat bateria. Le ridici secvential iar la ultima ridicare mai menti 1..2 sec butonul. Asa se reinitialzeaza.

    Oprirea in mers poate avea N cauze. Sfat: cu motorul pornit si rotile bracate dreapta bagi mana langa fulia motor (atentie!). O sa gasesti un senzor, senzorul de turatii. Asta da asemenea comportament. Incearca sa-i misti cele 3 fire, le indoi, le tragi si vezi daca se opreste motorul.

    Mai este un senzor sus langa cupla de bujii incandescente. Asta e senzorul de came. Se monteaza cu o distanta critica, altfel nu functioneaza corect. Verifica-l sa nu fie desfacut din surub.

    Oricum, ar trebui sa mai ai niste erori. Le gasesti in jurnalul de erori din BSI.

    PS "NU mai avea curent" inseamna ca nu mergea nici radio? Sau demarorul nu actiona?
    Experienta e proportionala cu numarul lucrurilor stricate. Eu am destula experienta...

  8. #203
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    bucuresti
    Posts
    22
    Rep Power
    0
    Nu avea nimic...decat avarii...pur si simplu am ramas in drum ,fara curent la nimic.Dupa vreo 15 minute , am actionat contactul si a pornit,totusi nu are un mers normal,parca nu are viata.A mai avut un comportament de genul in mers a ramas turata,a disparut relanti-ul.???
    Last edited by radu_costel73; Yesterday at 11:33 PM.

Page 14 of 14 FirstFirst ... 41011121314

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •