Page 53 of 53 FirstFirst ... 3434950515253
Results 781 to 787 of 787

Thread: Climatizare / Aer Conditionat / Clima - probleme, intretinere, modificari

  1. #781
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    357
    Rep Power
    8
    A pus un tester pe masina, cu el a vazut ca senzorul este de vina. Am inteles ca are si Lexia, dar a folosit unul multimarca. Nu prea m-a incantat acest lucru deoarece am inteles ca se pot distruge anumite chestii la folosirea unui tester multimarca. I-am spus ca s-a verificat si cu Lexia la doua persoane diferite si nu imi dau seama de ce respectivii nu au vazut. Mi-a spus ca multi nu stiu unde sa intre ca sa vada partea de climatizare, se uita doar la "diagnosis" si coduri de eroare pe motor. Mi-a garantat ca acel senzor este de vina, da informatii eronate despre temperatura si comanda aiurea compresorul. Acum nu stiu eu pe unde e pozitionat, ca la prima strigare cica trebuie facut lego tot bordul. Deci pentru un minut de manopera efectiva pentru schimbarea lui, trebuie 2-3 zile de demontat si montat tot bordul.
    Dupa schema din programul de piese, pare destul de accesibil. Nu stiu pe masina cum vine exact. Poate s-ar schimba doar demontand cateva chestii minore, cum ar fi insonorizantul de sub bord si torpedoul. Trebuie sa fac niste sapaturi.
    L.E. - apropos, am si eu o interfata pentru Peugeot/Citroen. Nu am folosit-o niciodata.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails topeni-klimatizace-citroen-c2-c3-6450kv.jpg  
    Last edited by crysti79; 15-09-2018 at 03:36 PM.

  2. #782
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    357
    Rep Power
    8
    Nu am mai putut sa editez postul de mai sus, scuze de postarea dubla.
    Senzorul este marcat in poza de mai sus. Problema e ca nu-mi dau seama unde se duc firele alea si unde este conectorul. Dar cred ca nu se supara nimeni daca tai firele de la cel vechi si le pun la cel nou. Mai ales ca in toate pozele cu cel nou, inclusiv in ambalaj de origine, figureaza fara conector la capat, firele fiind destul de lungi si libere.

  3. #783
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Constanta
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    parerea mea este sa testezi pe Lexia
    se alege "citire parametri" sectiunea ventilatie si conditionare aer...parametrii sunt - cuplare compresor,temperatura evaporator...inainte de cuplarea ac temperatura evaporatorului trebuie sa fie apropiata de temperatura exterioara...cupland ac aceasta trebuie sa scada relativ liniar...orice salt / variatie anormala de temperatura este dubioasa...in momentul in care ajunge la cca 1 grad celsius trebuie sa decupleze compresorul...cuplarea lui va fi la cresterea usoara a temperaturii evaporatorului (2-3 grade)..prin acest sistem se evita depunerea de gheata pe evaporator

  4. #784
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    357
    Rep Power
    8
    Asa mi-a spus si baiatul la care am fost. Il stiu multi prin Constanta de serios si specialist in sisteme de climatizare (racire si incalzire). Am primit recomandarea de la persoane diferite sa apelez la el. Avea o gramada de masini rasarite pe acolo, plus masini frigorifice de marfa.
    Sincer sa fiu, eu am avut tot timpul o banuiala ca ar fi un senzor de temperatura. Dar de fiecare data cand am spus celor care au testat, au spus ca nu e. Eu am cumparat interfata, dar nu ma dau mare specialist in diagnoze, am luat-o pentru uzul meu personal sau daca pot ajuta pe cineva cu citire de parametri si coduri de eroare.
    Vad ca esti din Constanta, poate luam legatura sau ne intalnim.

  5. #785
    Vizitator
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Constanta
    Posts
    26
    Rep Power
    0
    sigur,am si eu interfata si am si diagbox instalat...parca diagbox-ul include si lexia si pp2000,ceea ce e bine...

  6. #786
    Baby Lion crysti79's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Constanta
    Posts
    357
    Rep Power
    8
    Da, tot asa am si eu. Doar ca la mine nu a mers instalat ultimul update, parca 7.83.

  7. #787
    paul_ral's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    slobozia
    Age
    48
    Posts
    1,091
    Rep Power
    11
    Pentru a ajunge la senzor este posibil sa se demonteze doar torpedoul.
    Mazda 3 Skyactive sedan Revolution/Peugeot 206 X-Design 1.4 HDI

Page 53 of 53 FirstFirst ... 3434950515253

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •