Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: P/S Power Steering

  1. #1
    MRadoi's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Baia Mare
    Age
    30
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    P/S Power Steering

    Va salut, am si eu o problema ,imi apar pe bord P/S si nu am servodirectie.Nu totdeauna mi se intampla acest lucru.Sunt momente cand iau contactul , se stige martorul si merge servodirectia.Am fost cu ea pe tester si habar nu au avut aia ce e problema dar banii mi i-au luat.Eu banuiesc ca e vb de ceva releu sau ceva dar nimeni nu stie nimic concret.Ma poate ajuta careva cu un sfat in aceasta privinta?

  2. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Ploiesti
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    Salut. Si eu am un 107 si am aceeasi problema. Mi s-a stins o singura data martorul P/S, in rest ramane aprins. Am verificat sigurantele,altceva... nu stiu ce ar putea sa fie.Astept un sfat.

  3. #3
    Vizitator
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    bucuresti
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    Hey, am si eu aceeasi problema, mi s-a aprins in bord martorul P/S. Voi cum ati rezolvat problema?

  4. #4

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    A, A
    Posts
    3
    Rep Power
    0
    vreau si eu sa rezolv aceieasi problema, ma poate ajuta cineva plssssss!!!!!

  5. #5
    Vizitator
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    It
    Posts
    19
    Rep Power
    0
    Acum cateva zile mi s-a aprins si mie martorul P/S si nu mi-a mai mers servodirectia.Se intampla cand am urcat in masina sa plec din spalatoria de la mol.Am tras afara sa verific care e problema si am sunat un prieten.Mi-a spus ca 107 are servodirectie electrica si ca e o problema des intalnita, la balti mari sau spalatorii, mai intra apa la mufe sau nush ce.. si nu mai face contact servodirectia.Am pornit motoru am statlzit 5 minute cu ea pe liber in 4.5k ture, s-a incalzit motoru astfel uscand oarecum apa care intrase.am oprit motoru si i-am mai dat o cheie si surpriza martoru disparuse.Am avut inspiratia sa ii mai dau o cheie si martorul s-a aprins iar. Am deschis capota, am luat furtunasu ala de la compresorul de umflat roti si am dat cu jetu ala de aer pe la motor,baterie,mufe sa se usuce tot.Dupa 3 minute s-a rezolvat problema, martorul nu s-a mai aprins, dar de atunci le zic la spalatorii sa nu dea cu jetu in fata doar pe capota.Daca se iveste o solutie permanenta va rog sa impartasiti si cu noi pt ca e nasol.Eu am dat doar o solutie de moment.Bafta

  6. #6
    Vizitator blackrally71's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    84
    Rep Power
    7
    Interesant si e bine de stiut. Eu am spalat motorul cu jet, de fiecare data da cu jetul in fata la spalatorie si momentan nu am avut nici un fel de probleme. daca se intampla, aplic si eu soluia ta.

  7. #7
    dezent's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    bucuresti
    Posts
    48
    Rep Power
    0
    Verifica bateria,daca e pe duca , se poate aprinde martorul P/S.

  8. #8
    Vizitator
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    A, A
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    sal aveti posibilitatea stricarii ""calculatorului de directie""! Foarte scump! mie asa mi s-a intamplat! noroc k atunci era masina pe firma! pret info simode craiova 2400 fara tva!

  9. #9

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    57
    Rep Power
    11
    Sunt sigur ca de anul trecut, de cand a fost ultimul post, daca i se strica "calculatorul de directie", plangea el pe forum.

    Bafta!
    Citroen C1

  10. #10

    Join Date
    May 2009
    Location
    Braila
    Age
    31
    Posts
    20
    Rep Power
    0

    Posibila rezolvare

    Quote Originally Posted by Tucu Mircea-Florin View Post
    sal aveti posibilitatea stricarii ""calculatorului de directie""! Foarte scump! mie asa mi s-a intamplat! noroc k atunci era masina pe firma! pret info simode craiova 2400 fara tva!
    Asa am patit si eu acum un an si am gasit solutia! Calculatorul de directie verifica functionarea servodirectiei cat timp e pus contactul. Daca s-a stricat calculatorul el spune ca nu merge si opreste functionarea. Rezolvare: sub volan, pe partea stanga se afla calculatorul cu mai multe mufe. Mufa dinspre dreapta (cea de langa volan) este responsabila de servo. Are culoare neagra. Se scoate mufa inainte de a se pune contactul, se pune contactul, se porneste masina si apoi se baga inapoi mufa. O sa se auda un "Clank" de releu. Daca sunetul nu s-a auzit, mai scoateti mufa si o puneti la loc pana se aude. Cateodata pe mine ma tine o singura restartare si 2 saptamani dar are momente cand trebuie sa fac asta de cateva ori pe zi. Asta nu inseamna ca problema e rezolvata, sunt sigur ca o sa crape de tot intr-o buna zi dar cel putin merge si nu tre sa dau peste 2000 lei ca nu's bancher!

  11. #11
    Vizitator lyon64x's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    olt
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    Am aceeasi problema de ceva vreme. Anul trecut(2011) cam prin iunie s-a aprins martorul P/S in bord si nu-i deloc placut condusul fara servo. Am oprit si repornit motorul de fiecare data cand plecam din stationare. si am mers asa cam 2 luni , apoi dupa o vizita la bunici la tara, becul a ramas aprins tot timpul. mi-am zis k daca s-a aprins din cauza drumului cu "denivelari" (gropi), tot asa trebuie sa isi revina , apoi am mers pe un drum de tara cu pietris si multe gropi cam cu 70-80 la ora si...... minune ! s-a stins becul si a functionat normal pana acum 2 saptamani cand nu mai gasesc nici o solutie. Am incercat si varianta lui frio (caruia ii multumesc) dar la mine, are efect doar 5-10 secunde apoi se aprinde iar. Cei de la service Peugeot din Craiova cer foarte mult, asa ca daca aveti o solutie mai "ieftina" va rog !!!! Precizez ca am peste 56000 km. figura asta a inceput pe la 45000-48000 km. M-am gandit ca este o hiba din fabricatie, ca si bagatul in marsarier. in rest...nu am avut probleme. Va multumesc , astept !!!!

  12. #12

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Iasi
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Dupa ce am avut si eu aceeasi problema descrisa in posturile de mai sus am inceput sa caut pe net si am incercat si eu ce s-a spus aici.. chestia cu mufa a functionat doar la prima pornire apoi dupa ce am oprit a inceput sa tacane releul respectiv si nu prea a mai avut efect. Am facut apoi legatura cu ce a spus cineva tot in acest subiect ca ar trebui verificata bateria...parea fara sens din moment ce masina porneste fara probleme si nu dadea semne de oboseala chiar daca are 5 ani deja, si totusi am verificat..am dat borna de la plus jos...si surpriza..era destul de mult oxid pe borna, am curatat, am dat cu sprei siliconic pt contacte, am pus la loc, strans bine si....totul a mers ok apoi.
    Sper sa nu fie doar de la faptul ca am resetat computerul la scoaterea bateriei. Se pare ca calculatorul analizeaza voltajul bateriei la punerea contactului si da OK pt servodirectie, cred ca din cauza bornei un pic oxidate avea unele oscilatii de voltaj ce punea computerul in situatia sa decupleze (de aici se explica de ce dupa montarea mufei respective cupleaza servodirectia...pt ca deja intra releul de incarcare in functiune).

  13. #13

    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Iasi
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    din pacate m-am inselat, a fost doar o mica zvacnire a servodirectiei
    releul respectiv tacanea nestingherit in continuare...asa ca..siguranta OFF si muschi incordati deocamdata

  14. #14
    Vizitator
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bucuresti
    Posts
    1
    Rep Power
    0
    sal , eu am reparat calculatorul de 2 saptamani la un service si merge perfect si a fost si acceptabil ca pret.

  15. #15
    Vizitator
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Oradea
    Posts
    6
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by andrei107 View Post
    sal , eu am reparat calculatorul de 2 saptamani la un service si merge perfect si a fost si acceptabil ca pret.
    Cat ai platit si unde? Si eu am aceiasi problema,sper sa nu fie calculatorul...

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •