Peugeot Club
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: ASR ESP ABS

  1. #1

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TG MURES
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Unhappy ASR ESP ABS

    BUNA TUTUROR !!
    DACA STIE CINEVA DACA ARE VREO LEGATURA CU FAP ul ESP ASR ul IMI APARE LA O TURATIE DE 2200 S AU LA O VITEZA MAI MARE DE 40 kmh SI NU TRAGE MASINA NUMAI PESTE 2200 SI NICI ATUNCI 100% , AM FOST PE TESTER NU SE STIE DE LA CE APARE ESP ASR,I MI ARATA 0% LA FAP , NU ARE ADITIV IN REZERVOR , FAP ul AM CURATAT, MOTORUL NU SE LIMITEAZA LA 2500 TURATII , TURBO ESTE OK , MAI MULT AM DAT JOS FAP ul SI TOT NU LIMITEAZA TURATIA MERGE LA FEL CA SI CU FAP ,AM SA PUN EOLYS DAR NU CRED CA ARE ROST PANA NICI FARA SISTEMUL FAP NU SE SCHIMBA COMPOPRTAMENTUL MOTORULUI, NU TREPIDEAZA MOTORUL IN RELANTI , AM VERIFICAT DEBITMETRU TOATE VACUMURILE SUNT OK , DACA ARE CINEVA VREO IDEE VA ROG SA MA AJUTE , M AM GANDIT SA SCOT FAP AM VORIT CU CITRONEL DAR DACA TOT NU SE SCHIMBA NU ARE ROST SA MA OCUP .
    MULTUMESC !!!!!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    Green Lion bobovis's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Targoviste
    Posts
    7,942
    Rep Power
    15
    Daca nu ai aditiv in rezervorul de FAP, nici n-o sa-ti mearga.

    Ambele erori au aparut in acelasi timp, sau separat?
    Cele mai interesante sunt aici si aici, intrati si nu veti regreta!

    Tigaia

  3. #3

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TG MURES
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Apare asr ,esp si dupa 5 sec abs ul , dar cand pornesc motorul nu apare nimic .
    Mersi !!

  4. #4

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TG MURES
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    Nu inteleg fara aditiv de ce nu merge pentru ca aditivul are ca scop arderea cenusei din fap dar eu am demontat fap ul lam curatat dar tot nu merge mai bine nimic nu se schimba decat ca acum nu mai dispare eroarea antipoluation faliure , chiar si cu fap ul demontat nici o schimbare , m am asteptat la ceva la orice schimbare dar nimic nici macar nu limiteaza turatia . Pe tester nu aparea ca fap incarcat chiar 0% era si nici eolys nu mi arata . Este vreo metoda cum as putea sa ma uit in rezervor daca are s au nu aditiv ?

  5. #5
    ariciul's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti/Dragasani
    Age
    24
    Posts
    2,992
    Rep Power
    8
    Daca nu ai fost la reprezentanta iti sugerez sa te duci neaparat. O incarcare de 0% poate sugera o defectiune a senzorului diferential de presiune FAP. O piesa de 220 ron care poate cauza pagube de cel putin 1000 de euro, adica un FAP nou in primul rand. La fel aveam si eu limitare de la 2000-22000 in sus. Nu mai tragea aproape deloc. Daca depasesti 1000-1500 km de cand ti-au aparut erorile risti sa colmatezi FAP-ul si va trebui schimbat.

    Ar putea fi si ceva pe partea electrica. Motorul intra in acest regim de avarie(adica nu mai trage peste 2000) de la oricare din senzorii astia 3(FAP,ABS,ESP). Ca iti apar toate e foarte ciudat.

    Inca ceva. Toate astea ti-au aparut din senin? Ai spalat motorul, ai lovit-o ce s-a intamplat?
    307 SW T5 2.0HDi 16v 136cp/320Nm Diagnoza Peugeot/Citroen -> 0771 660 669

  6. #6

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    TG MURES
    Posts
    7
    Rep Power
    0
    nu, asa am cumparat masina de la TOTEL asta este problema mea ptr ca atunci avea intercoolerul spart l am schimbat si tot nu mergea , abs ,asr ,esp se prindeau si pana atunci dar nu aparea antipoluation fault , cea mai mare problema este ca nu i stiu trecutul cum a aparut prima data lipsa de putere , proprietarul anterior imi spunea ca asr esp ul este de la o groapa dar nu are nimic senzorul de abs la roata respectiva.
    mersi ptr raspuns !

  7. #7
    ariciul's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Bucuresti/Dragasani
    Age
    24
    Posts
    2,992
    Rep Power
    8
    Atunci poate nu mai fac contact, cablajul e terminat, ceva se intampla. Iti trebuie o diagnoza la reprezentanta. Ei pot interpreta corect de cele mai multe ori erorile care apar pe diagnoza.
    307 SW T5 2.0HDi 16v 136cp/320Nm Diagnoza Peugeot/Citroen -> 0771 660 669

  8. #8
    Ionut159's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baia Mare
    Age
    32
    Posts
    1,391
    Rep Power
    11
    M-am lovit si eu de erori intermitente ESP/ASR/ABS la al meu 407. Adica uneori imediat dupa pornirea motorului imi apareau erori ESP/ASR si/sau ABS pe displayul masinii, insotite de cate un beep de avertizare. Se intampla, nu tot timpul, ca dupa o oprire si repornire a motorului sa dispara. Pana intr-o zi, cand au aparut ambele erori, adica ESP/ASR si ABS si nu au mai disparut nicicum. Dupa mai multe vizite in service si diagnoze peste diagnoze am descoperit si cauza acestor erori: bateria slaba!
    Mai exact bateria ar trebui sa mentina un voltaj constant de aproximativ 14,2V insa in anumite momente acest voltaj scadea mult prea mult. Adica puneam contactul, moment in care calculatoarele masinii isi incepeau initializarea, asteptam 1-2 secunde sa se stinga martorii din bord, dupa care porneam efectiv motorul(ii dadeam cheie). Ei bine, in momentul in care ii dadeam cheie, voltajul scadea pana in jurul valorii de 8-8,5V. E normal ca voltajul sa scada, insa nu atat de mult. Cand voltajul scade sub 9V calculatoarele masinii se reseteaza, ceea ce ducea la aparitia mai multor erori deoarece calculatoarele se resetau in timp ce masina isi facea acea auto-diagnoza, pe care o face la fiecare pornire.
    Asta e pe scurt explicatia primita de la un amic care lucreaza in reteaua Citroen. Am facut un test de baterie si bateria era incarcata 56% si mi-au recomandat o reincarcare, iar daca nu se rezolva problema atunci inlocuirea bateriei cu una noua. Initial am incercat cu reincarcarea insa nu a functionat. Am incarcat bateria 12 ore, am pus-o pe masina, am sters erorile cu ajutorul testerului insa acestea au reaparut. Mai mult, pe langa erorile de ESP/ASR/ABS mi-au aparut pe tester si alte erori: de becuri arse, diferite erori motor si inclusiv Depollution System Faulty. In cele din urma am cumparat o baterie noua, am sters din nou erorile aparute dupa incercarile facute cu bateria reincarcata si de atunci nu mai e nicio problema.
    Masinile SH sunt de 3 feluri: ieftine, bune si cu km putini. Pont: 2 din 3.

  9. #9
    enciman's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    PLOIESTI
    Age
    29
    Posts
    157
    Rep Power
    7
    are cineva o rezolvare pt aceasta eroare in afara de baterie?

  10. #10
    Ionut159's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baia Mare
    Age
    32
    Posts
    1,391
    Rep Power
    11
    Da. Am schimbat blocul hidraulic ABS si s-a rezolvat. Problema era senzorul de presiuni din pompa de ABS, care din pacate nu se poate schimba individual. Pret actual bloc hidraulic ABS la reprezentanta 6306 ron(8900 ron la data cand l-am schimbat eu). Eu l-am comandat insa din Spania din dezmembrari si a fost 150 euro cu tot cu transport.
    Masinile SH sunt de 3 feluri: ieftine, bune si cu km putini. Pont: 2 din 3.

  11. #11
    giorgio_24's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Hoinar:P!!!
    Age
    29
    Posts
    1,003
    Rep Power
    5
    Apropo de ESP;azi am pus testerul pe ea si m-am dus la ABS/ESP,iar la ESP am o ''voce'' cu rosu (adica nu e bine)in care este data alimentarea pompei si valoarea e de 3.9v,ca restul informatiilor sunt cu verde.Intrebarea e:ce tensiune ar trebui sa aiba pompa ESP si care ar fi motivul pentru care nu-i ajunge curentul necesar si la ce ajuta curentul ala.O MANA DE AJUTOR pls

    Si daca tot sunt...in momentul apasarii pedalei de frana am vazut ca presiunea e de 120 sau ceva de genu(mai mult sau mai putin);e mult,putin sau necesar pentru franare???

  12. #12

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Medias
    Posts
    151
    Rep Power
    0
    Pentru Robert:::Si eu am avut problema asta deja la 2 607 nu are rost sa mergi la reprezentanta te pun sa schimbi masina toata piesa cu piesa. La mine la una era geometria de la turbo nu lucra cum trebuie agata si la cealalta era spart un butoias de vaccum care deschide niste clapete cand o accelerezi e bagat undeva langa vasul de lichid de frana mai in jos mare grija la toate vaccumurile verificale atent si furtunasele. E foarte pretentioasa la vaccumu. Succes

  13. #13
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    iasi
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    multumesc pentru informatia acordata

  14. #14
    Vizitator
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    iasi
    Posts
    5
    Rep Power
    0
    Salutare tuturor. Cam o data pe saptamana imi apare eroare la ESP/ASR + ABS, si ce am mai observat, este ca apare la franare usoara iar luminile ce indica franarea raman aprinse pina in momentul cand repornesc motorul. Dupa repornire dispar toate erorile. Nu sesizez nici o schimbare in comportamentul masinii, merge exact cum si mergea doar ca apar erorile in bord plus raman stopurile aprinse ca si cum ai tine piciorul permanent pe frana. Este vorba de 407 1.6HDI 110 din noiembrie 2009. Mai precizez ca erorile apar intre 30-110 km/h si trebuie sa balansez rotile ca la 130 km/h simt trepidatii in volan. Am mai citit ca poate fi bateria de vina. Nu da semne de slabiciune dar posibil sa fie si ea de vina, deoarece am folosit-o ca donatoare la pornirea unui 406 de 3 ori, si dupa aia parca parca era mai slabita. Oricum caut sa imi gasesc timp sa merg la un service dar rog pe cei ce au mai intalnit astfel de problem, in special legat si de stopurile aprinse, sa imi scrie un raspuns . Ce am mai gasit pe forum nu includea si blocarea in pozitie aprinsa a stopurilor.
    Sa ne auzim de bine.

  15. #15
    Intu's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bucuresti
    Posts
    889
    Rep Power
    5
    Vezi contactorii de la pedala de frana,eu am 2,unul pentru frana si altul cred ca pentru esp si anul trecut parca i-am schimbat pe amandoi ca si mie ini dadea eroarea de esp.
    "Hello honey,i'm home ..."

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •