Page 13 of 13 FirstFirst ... 3910111213
Results 181 to 185 of 185

Thread: Ajutor probleme la pornire 206 1.4 benzina

  1. #181

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Galati
    Age
    42
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by tudordor View Post
    Revin cu problema cu pornirea .In momentul cand motorul este cald ,electromotorul de cele mai multe ori nu invarte ...Se aude doar un tac... Dimineata cand este rece merge fara probleme////Ce se intimpla???
    LA fal am patit si eu. Cand motorul este rece porneste din prima. Cand motorul este cald nu vrea sa porneasca. Se aude doar un TAC. La inceput pornea la la doua cheie. De cateva zile a pornit dupa 7-10 chei.

    Are careva idee de la ce poate fi?

  2. #182

    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ploiesti
    Age
    43
    Posts
    599
    Rep Power
    14
    Solenoidul sau bobina electromotorului e pe duca, s au slabit contactele inauntru, de la caldura se dilata si nu mai fac contact. Se verifica si periile colectoare sau carbunii.

  3. #183

    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Galati
    Age
    42
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Dupa o vizita la electrician mi-au schimbat solenoidul de la electromotor. Daca tot au desfacut le-am zis sa imi verifice/curete electromotorul si bendixul. Ambele erau bune. Piesa a costa 180 Ron (Valeo) iar manopera 100 Ron.

  4. #184

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Bucharest
    Posts
    2
    Rep Power
    0
    Salut, 1.4 benzina. La cald, dupa ce trece ceva timp de la oprirea motorului (1-2 ore) cand sa o repornesc - porneste greu (2-3 si mai multe chei) si, mai nou nu se mai aude zgomotul de pompa de benzina atunci cand se aprind becurile. Dupa multe incercari + apasat acceleratia am reusit sa o pornesc. Face asa de vreo cateva luni.

    - la rece porneste instant
    - la cald , daca opresc motorul si incerc sa o repornesc imediat - pleaca fara problema

    Probabil este pompa de benzina dar ma gandesc ca poate fi si altceva si as avea nevoie de un sfat:

    - credeti ca as mai putea sa merg cu ea asa vreo 2 saptamani pana reusesc sa ajung la programarea din service?
    - se poate va rog sa imi recomandati un contact pentru o diagnoza ieftina, buna si care sa vina undeva in Bucuresti?

    Merci!

    PS. Electromotorul este in regula, nou schimbat acum vreun an. Bateria de asemenea este in regula, Senzorul de PMS a fost curatat - inainte sa detectez lipsa zgomotului de pompa - care a aparut doar de curand in cateva ocazii. Inca mai sper ca e altceva, mai ieftin si usor de schimbat, decat pompa

  5. #185
    Vizitator
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Piatra Neamt
    Posts
    9
    Rep Power
    0
    Salut,
    daca nu ai rezolvat problema inca, incearca sa schimbi senzorul MAP. Pornirea numai cu pedala de acceleratie apasata este cauzata de senzor MAP defect . Senzorul MAP defect iti cauzeaza relanti instabil pana se incalzeste motorul si smucirea motorului in frana de motor. Pornirea mai este influentata si de senzorul de temperatura de pe carcasa termostatului, eu l-as schimba si pe ala daca ai probleme cateodata cu indicatorul din bord . La 206 acul de la temperatura trebuie sa-ti arate foarte fidel cum functioneaza termostatul, trebuie sa oscileze intre 80-90*C, cu devieri numai in sezon rece/cald.

Page 13 of 13 FirstFirst ... 3910111213

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •