Page 1 of 15 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 222

Thread: Cum sa ne punem pilot automat

  1. #1
    cianyika's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Valencia/Petrila vodafone : 0726457580 / cosmote : 0769112721
    Age
    45
    Posts
    100
    Rep Power
    11

    Question Cum sa ne punem pilot automat

    Pentru cei ce au bloc de lumini multiplexat se poate pune pilotul automat.
    Cum facem asta ?
    1. se cumpara un com (maneta ce semana cu cea de la comanda radiocd dar se atasheaza in partea stanga sub maneta de comanda a luminilor).
    2. se desface capacul de sub volan , se scoate plasticul si se introduce maneta de PA.
    3. se decupeaza plasticul carcasei de sub volan pentru in asa fel incat sa se poata inchide cu maneta noua.
    4. se verifica daca la pedala de frana exista comutator cu 4 contacte (in caz ca nu exista se comanda unu dublu cost aproximativ 50 ron , in acelasi timp verificati daca exista firele pentru contactul dublu , eu le-am gasit izolate de celalate fire care veneau la frana)
    5. se verifica la pedala de ambreaj sa existe comutator (in caz ca nu exista se foloseste cel ce sa schimbat la pedala de frana)

    In caz ca nu functioneaza trebuie activat soft
    ps. Aveti grija in caz ca persoana care face activarea nu se stie cu softul (cum am patit eu la peugeot tg. jiu ) nu o sa functioneze , trebuie activat si comul si din bsi.

    Cand am timp pun si imagini si schema cu firele care trebuiesc trase in caz ca nu le aveti.
    Peugeot 406, Made 11/2002, 2.0 HDi 66kw/90 cp

  2. #2
    cianyika's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Valencia/Petrila vodafone : 0726457580 / cosmote : 0769112721
    Age
    45
    Posts
    100
    Rep Power
    11
    I : Stii cumva? Aceeleasi manevre or merge si la 206 ?
    R : (by @Mihayo )

    Maneta pentru 206 costa aprox 100 ron.Trebuie doar activat(daca ai versiunea multiplexata).
    Insa electricienii din reteaua pejo nu recomanda aceasta modificare si nici nu garanteaza buna functionare a sistemului de injectie dupa modificare.Deci totul se face pe riscul tau.
    Eu am intrebat acum 2-3 luni de zile la eurial ploiesti si acesta a fost raspunsul primit.De aici plus dupa ce am mai citit ceva posturi m-am linistit si nu mai vreau pilot automat,desi ar fi fost util.

    I:Cat costa toata operatiunea? Cat ai dat pe com?
    Rby @cianyca
    Comul a costat aproximativ 2,5 mil si lam luat de la adioperator.
    AM platit pentru activare 600 la reprezentanta de la tg. jiu dar nu au facut nimic ca nu sau priceput cu softul.

    500 contact dublu frana (in caz ca nu aveti)
    2,5 mil com comanda
    600 activare.
    Cam asta ar fii.

    Daca doriti mai multe detalii intrebati sau contactatima pe mesager id : cianyika sau la telefoanele din profil.
    Peugeot 406, Made 11/2002, 2.0 HDi 66kw/90 cp

  3. #3
    adrianb's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    561
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by cianyika View Post
    Eu am intrebat acum 2-3 luni de zile la eurial ploiesti si acesta a fost raspunsul primit.De aici plus dupa ce am mai citit ceva posturi m-am linistit si nu mai vreau pilot automat,desi ar fi fost util.
    Argumentul cu sfatul Eurial-ului este aproape nul. Cel puţin pentru cei care s-au lovit de "competenţa" lor. Ca ultim exemplu ce-l pot da, este acela că am rugat pe cineva, care avea în drumul spre casă Eurial Pantelimon, să intre şi să-mi cumpere sau să comande şi să plătească lampa şi întrerupătorul pentru iluminarea torpedoului; răspunsul "specialistului" de la piese de schimb a fost un refuz, pe motiv că pentru modelul maşinii mele (206 din 2007) nu este prevăzută lampa în torpedou. Mai are rost întrebarea retorică despre cât de idiot trebuie să fie cineva încât să dea un astfel de răspuns ?
    Câtă vreme au fost produse versiuni de 206 care au avut în echipare şi pilotul automat, nu înţeleg unde ar putea fi problema.Au avut aceste echipări şi alte modificări în afara comenzilor pentru pilotul automat ?
    Cred că ar fi util să ne spui ce anume din alte postări citite de tine te-au convins să renunţi.

    206 Sacré Numéro 1.4 gris cendré 75cp

  4. #4
    cianyika's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Valencia/Petrila vodafone : 0726457580 / cosmote : 0769112721
    Age
    45
    Posts
    100
    Rep Power
    11
    @vampyriks scheme ce am sunt pt 406 o sa le pun dar tre sa le fac la dimensiunile cerute pt forum , pentru 307 ar cam trebui sa fie la fel , vad ca esti din slatina daca ai drum prin vale( nb. Petrosani) hai pe la mine si ne uitam poate o si rezolvam 307 din cate am citit sunt cu pa si au 100% sistemul multiplexat.
    Peugeot 406, Made 11/2002, 2.0 HDi 66kw/90 cp

  5. #5
    vampyriks's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Slatina
    Age
    33
    Posts
    179
    Rep Power
    0
    Deci e fantastic, am vb cu cei de la Eurial Pitesti si au zis ca nu se poate pune pilot pe masina daca masina nu a fost prevazuta cu asa ceva, nu se pot efectua modificari asupra masinii in reteaua Eurial........ sa ma indrume si pe mine cineva catre cineva, care stie sa faca acest lucru.... am un 307 din 2001

  6. #6

    Join Date
    Apr 2008
    Age
    48
    Posts
    410
    Rep Power
    0
    corect in reteaua autorizata Peugeot & Citroen nu se poate mare lucru, in schimb se pot da bani cat nu face.

    Eu am reusit sa adaug si sa fac functional pe masina mea atat cruise controlul cat si limitatorul de viteza, iar la limitator fara sa mai schimb pedala de acceleratie, atata ca nu am switch-ul de la capatul de cursa al acceleratiei dar nici nu-i simt lipsa... asta in ciuda faptului ca toata lumea sustine ca limitatorul de viteza nu poate fi facut functional - after market - fara a schimba si pedala de acceleratie.

    vorba aceea:
    cine nu crede sau cine persevereaza... reuseste.

  7. #7
    vampyriks's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Slatina
    Age
    33
    Posts
    179
    Rep Power
    0
    si ma poti ajuta si pe mine ? o schematica cu ce piese sunt necesare, etc.... si mai ales de unde fac si eu sau la cine fac si eu chestia aia din computer

  8. #8
    cianyika's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Valencia/Petrila vodafone : 0726457580 / cosmote : 0769112721
    Age
    45
    Posts
    100
    Rep Power
    11
    @vampyriks daca Valcea ti se pare mai aproape dute acolo si te rezolva sunt niste baieti de treaba , eventual zile ca ai vb cu baiatul de la petrila cu 406 .
    Last edited by cianyika; 08-09-2009 at 10:06 PM.
    Peugeot 406, Made 11/2002, 2.0 HDi 66kw/90 cp

  9. #9

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Constanta, Bucuresti, Romania
    Posts
    2,397
    Rep Power
    15
    Eu am gasit solutia pentru un tip de pilot automat cu functii complexe, pentru 206. Dupa mai multe ore de munca si chin, am reusit sa-l fac sa si tina directia masinii urmarind liniile de demarcatie ale benzilor de circulatie, sa opreasca la diferite obstacole, cum ar fi pietonii pe trecere, alte vehicule oprite la semafor, am reusit (cu foarte maree greutate) sa-l faca sa schimbe si vitezele, uneori mai opreste motorul - destul de rar totusi), mentine viteza constanta si ... cam atat deocamdata. Mai am de lucru la el, pentru ca vreau sa-l conectez cumva la gps si sa-l fac sa ma duca din diverse locuri, in alte diverse locuri, pe un traseu ales la intamplare de el.

    Acest model de pilot automat se numeste ... sotie cu permis!!!

  10. #10

    Join Date
    Apr 2008
    Age
    48
    Posts
    410
    Rep Power
    0
    la 307-le lui vampyriks am verificat si este cam naspa de pus pilotul.
    masina nu este cablata ptr asa ceva, nu are contactor pe ambreiaj si nici contactor dublu pe frana, acceleratia este pe cablu si parca are un potentiometru la motor.
    Mai trebuie verificat sw-ul de la ECU & BSI.
    Eu unul nu ma bag la ea deoarece necesita mult timp si rabdare sa o faci functionala.

  11. #11
    alex_mihalciuc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    pitesti
    Age
    31
    Posts
    262
    Rep Power
    13
    Spune-mi si mie mai exact cum este cu contactorul de la frana. Cum este cel cu 4 contacte? :ninja: Si cum arata cel dublu care trebuie comandat? Mersi frumos!
    Fara semnatura.

  12. #12
    vampyriks's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Slatina
    Age
    33
    Posts
    179
    Rep Power
    0
    intre timp ...... pilot aftermatket .... http://www.qualitherm.ro/waeco-tempo...rvo-MS-300.php

  13. #13

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Constanta
    Age
    42
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    Am montat o maneta CC originala pe un 407, l-am activat si apare pe display, dar cu OFF. Nu l-au putut face functional pentru ca nu l-au legat de ECU. Asa ca da eroare la conectare si nu am idee cum il fac sa mearga. La inceputul postului se dicuta despre contacte, am verificat si la frana am dublu, dar la ambreiaj nu am reusit sa vad. Cum se poate rezolva?

  14. #14

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Constanta
    Age
    42
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    Nu gasim o posibilitate sa rezolvam problema respectiva? Am tot cautat pe forumuri si se pare ca se leaga de contactul de la ambreiaj. Ceva idei?

  15. #15
    Florin Pop's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Baia Mare
    Age
    31
    Posts
    491
    Rep Power
    12
    Ma puteti ajuta si pe mine cu niste poze daca va rog...Eu mi-am montat maneta pe 307, am dat jos carcasa de sub volan, am introdus maneta in locas si am decupat capacul in asa fel incat sa intre la loc. Mai departe nu am stiut ce sa fac. Daca puteti pune niste poze cu comutatorul de la pedala de frana si de la cea de ambreaj si firele care duc la ele. Masina este un 307 SW din 2003. Pls help, am dat bani pe maneta si o tin asa nefunctionala de aproape un an..

Page 1 of 15 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •