Page 1 of 24 1234511 ... LastLast
Results 1 to 15 of 350

Thread: Amplificatoare / Subwoofere - Probleme, recomandari, instalare

  1. #1

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    constanta
    Posts
    9
    Rep Power
    0

    Amplificatoare / Subwoofere - Probleme, recomandari, instalare

    Vreau sa montez un subwoofer (tub bass) in portbagaj. Cum sa procedez? Masina este in garantie, in afara de reprezentanta mai pot monta in alta parte amplificatorul si subwoofer-ul? Exista o iesira RCA la cd-ul Clarion? Sau ce recomandati, de unde sa iau semnal ptr. amplificator (stg. si dr.) ptr. ca el sa le insumeze ptr. o iesire mono dedicata subwooferului? Intrarea in amplificator o pot faca prin mufe RCA (semnal preamplificat) sau prin legarea la iesirea de difuzor a Cd-ul. Am gasit un kit ptr. montarea amplificatorului (cabluri alimentare,sigurante si cabluri semnal) la 1,2 mil + 1 mil montarea.
    Last edited by Cristi_M.; 20-03-2012 at 10:13 AM.

  2. #2
    Flo234's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    34
    Posts
    99
    Rep Power
    14
    Daca vrei sa-ti montezi ceva si vrei sa ai garantia cei de la falcon sunt agreati de eurial doar de ei stiu eu.
    Un kit de cabluri pentru intradevar cam atat este
    RD3 din cate stiu eu nu are iesire rca si ai cam doua variante
    1 daca statia are un high input(o intrare pentru semnal amplificat direct de la boxa ai scapat de grija) pur si simplu tragi semnal de la boxele din fata sau spate,el ne pierzandu-si drastic din putere cel putin tu nu o sa-ti dai seama oricum o sa fie o galagie de nedescris de la subwoofer
    2 daca statia nu are acel high input si are doar intrare rca atunci sunt niste adaptoare (practic niste rezistente) care fac accelasi lucru ca high inputu si ajungi de la acel adaptor in statie cu rca , in orice caz trebuie sa tragi semnalul de la difuzoare.Kitul acela de cbluri de care zici tu mai mult ca sigur nu contine acea trecere de la semnal amplificat la semnal rca deci trebuie sa ti-o cumperi.

    Cat despre de unde sa iei semnalul cel mai bine eu te sfatuiesc sa iei de la difuzoarele din spate pentru ca asa daca vrei sa opresti subwooferul din cd player poti sa o faci foarte usor trecand din faderul cd playerului de pe centru doar pe fata si poti sa mai auzi si tu ceva muzica.semnalu nu trebuie sa fie neaparat de la un singur difuzor majoritatea statiilor necesita un semnal stereo de aceea si doua mufe rca faptul ca la iesire ai un semnal mono nu te avantajeaza cu nimic.
    Parca vazusem un topic pentru 206 referitor la instalatul firelor pentru amplificator


    sory acum am vazut ca tu esti din ct deci chestia cu cei de al falcon sar putea sa cada cel mai bine intrebi la pejo.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brasov, Iasi
    Age
    40
    Posts
    190
    Rep Power
    15

    conectare amplificator

    Flo234, acelasi raspuns vroiam sa il dau si eu, dar, nefiind sigur de el, am astepta sa spuna altcineva intai Adica sa iei semnalul conectandu-te direct in paralel la boxe. Tu ai incercat totusi tipul asta de conexiune? Eu ma gandeam ca s-ar putea sa bage ceva zgomot in amplificator, fiindca e foarte posibil ca RD3 sa nu "tina" semnalul chiar cum trebuie daca il bagi si in boxe. Oricum, se poate incerca fiindca de stricat nu are ce sa se strice.
    La ceea ce ai scris tu as mai avea o completare. Adaptoarele de semnal cat de cat serioase de la nivel de difuzor la nivel de linie (RCA) nu folosesc un simplu divizor rezistiv, fiindca de cele mai multe ori amplificatoarele nu mai au punct comun (masa) intre canalul stang si cel drept. Iar la nivel de linie, masele celor 2 semnale sunt legate in comun. Aici intr-adevar risti sa "arzi" head unit-ul daca faci o conexiune gresita.Cel putin teoretic, fiindca practic cred ca toate circuitele integrate folosite in amplificatoarele din HU in ultimii 7 ani au protectie la supracurent...Pentru adaptoare se folosesc divizoare rezistive, dar semnalul este aplicat apoi cate unui mic traf pentru fiecare canal, care le separa galvanic. Eu mi-am cumparat un asemenea adaptor, l-am desfacut si asa e facut. Scheme se gasesc desigur si pe internet.
    In final vreau sa confirm ca, din pacate RD3 nu are iesire de linie. Am acelasi model... Despre intrare ce sa mai vorbim. Se gasesc cu greu adaptoare care iti transforma intrarea de CD-changer in intrarea RCA banala, dar costa cat un MP3 player fara fite...

    Bafta multa si sa ne spui cum a decurs instalarea!

    P.S. Pentru kituri montare amplificator, daca ai vreun drum prin strainatate poate sa mai astepti sa iei de acolo. Pretul la kiturile astea este cam 20e acolo. Daca nu, suntem romani doar si avem de unde sa dam mai mult. Asta e.

  4. #4
    Flo234's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    34
    Posts
    99
    Rep Power
    14
    Da asa este ai perfecta dreptate adaptoarele de semnal asa sunt in realitate dar eu nu am stat sa intru in detalii.Mi le-a explicat si mie cineva odata cand mi-a desfacut staiadar am considerat ca e prea mult de scris si le-am clasificat mai simplu "niste rezistente".

    la partea cu conecatu in parale nu am avut nicio problema inainte pe un cielo acum pe 307 am un subwoofer activ si tot asa l-am conecat (in parale) si nu are nici o problema.De exemplu GXG are acest sistem doar ca el a scos de tot difuzoarele de pe spate.

    Iar cablurile daca te chinui un pic poti sa le scoti mai eftine spre exemplu te duci in vitan,nu in wekwnd ca atunci dau in preturi si vezi la tarabe ca pretul unui fir de plus cu siguranta de 50A si fir gros este pe undeva pe la 350.000 400.000(acum un an cand mi-am luat eu).RCA l-am luat de pe maica domnului de 5 m cu mufe aurite cel putin asa ziceau ei la vreo 170.000
    iar remote e pur si simplu un conductor litat care nu necesita mare grosime pentru ca el doar da un curent amplificatorului ca sa porneasca si sa ramana aprins a siti mai trebuie minusul care eu l-am luat di magazin de electrice intradevar putin mai gros dar nu exagerat de mult cam 2,5.
    Si desi zici cate scoti mai eftin adevaru e ca mai multe drumuri faci si mai mult dai pe motorina dar sti ca le-ai facut tu si asta e multumirea ta interioara

  5. #5

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    37
    Posts
    43
    Rep Power
    0
    salutare,

    am fost la olmarshop in vitan barzesti sa-mi montez alarma si au un subwoofer activ destul de micut care cica face ceva galagie...
    i-am intrebat pe tipi cum il monteaza si mi-au spus ca are intrare high level sau ceva de genul acesta si ca trag 2 fire de la o boxa de pe spate. Ptr alimentare au spus ca se vor lega la lampa din portbagaj si vor schimba siguranta k sa nu se arda avand o solicitare mai mare si cu subwooferul...

    Este ok asa? Se pastreaza ceva din calitatea sunetului ? e mai bine prin rca ?
    Mentionez ca am cdplayer original din fabrica pe leut.
    LEU 206 COUPE
    1,4 HDI 68 CP
    CD PLAYER, TELECOMANDA VOLAN, 6 BOXE
    AER CONDITIONAT, INCHIDERE CENTRALIZATA, ALARMA, GEAMURI ELECTRICE, VOLAN REGRABIL, SCAUN REGRABIL INALTIME, ABS, 4 AIRBAG.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brasov, Iasi
    Age
    40
    Posts
    190
    Rep Power
    15
    Pai nu ai precizat ce putere are subwooferul activ. Daca are doar 10-20w probabil e corect ce au zis ei, dar in cazul asta il montezi degeaba fiindca nici nu o sa il auzi. Daca vorbim de ceva care face treaba, adica de minim 100w RMS, ma indoiesc foarte tare ca circuitul de alimentare a lampii din portbagaj e facut sa duca asa un curent. Si daca ei isi inchipuie ca e suficient sa maresti valoarea sigurantei ca sa poti sa iei curent, inseamna ca pana acum au lucrat la termopane. Aproape ca ar trebui reclamat undeva modul asta de montare a unui amplificator, teoretic ar putea chiar sa ia foc masina.
    Ideea de a lua semnal doar de la un difuzor ar putea fi acceptabila, fiindca de obicei semnalul nu difera pe cele 2 canale in domeniul frecventelor joase, dar nici asta nu e chiar profi. Trebuie sumat cumva stanga cu dreapta. Probabil subwooferul are asa ceva dar le e lor lene sa traga fire de la ambele difuzoare.
    Bafta, dar eu zic sa mai cauti pe la alte firme.

  7. #7

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    8
    Rep Power
    0
    asa...

    sa va spun cum sta treaba cu subwoofer'ul

    la cd original al pejo'ului se monteaza un adaptor de semnal(preferabil phonocar)....kitul de instalare este cam scump la 120 ron, poti gasi si in jur de 80 ron...statia se alimenteaza direct din bord nu de la o lampa din portbagaj, fiind necesara o siguranta speciala...pentru alte intrebari va stau la dispozitie....

  8. #8
    dassy's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Bucuresti
    Posts
    143
    Rep Power
    15
    asa...

    spune-ne cum e cu alimentarea direct din bord...
    Last edited by dassy; 28-11-2006 at 04:32 PM.

  9. #9

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Bucuresti
    Posts
    30
    Rep Power
    0
    Statia se alimenteaza cu un cablu de alimentare direct pe baterie cu o siguranta dimensionata pentru puterea amplificatorului , in functie de cat consuma acesta , iar adaptorul ala de semnal high-low se gasea si mai ieftin 35-40 ron . Este de preferat sa instalezi la un service agreat acel amplificator daca nu ai mai facut asta , o montare gresita poate deveni un dezastru.
    206 hdi 1,4l gri cendre

  10. #10
    BV26CAT's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Timisoara
    Age
    40
    Posts
    465
    Rep Power
    14
    Eu am avut adaptor high-low, deoarece semnalul era luat de la o boxa din spate. Cand am schimbat casetofonul stock am luat un mp3 cu iesire LineOut. Acum statia ia semnal direct din player, iar calitatea a crescut foarte mult. Basul e mult mai clar, nu mai sunt vibratii deranjante. Ce mai, diferenta de la cer la pamant!! Adaptorul+semnalul luat din usa, induc distorsiuni puternice, iar calitatea sunetului scade. Eu personal nu recomand solutia asta.

  11. #11
    craziyass's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sibiu+Cluj
    Posts
    76
    Rep Power
    13
    solutia cu semnalul de pe boxe nu e recomandat pt ca scade claritatea sunetului.eu am avut asa instalat subwooferul si a fost ok.intr-adevar la schimbarea headunit-ului si mutarea semnalului de pe boxe din line-out-ul HU-ului s-a schimbat si claritatea sunetului.prima data m-am speriat pentru ca nu am mai simtit aceea vibratie grava data de woofer care iti facea masaj in scaun dar mi-am dat seama ca acele vibratii erau cauzate de distorsiunile date de semnalul de pe boxa.acum bass-ul se aude mult mai clar si cand stai cu portbagajul deschis nu te deranjeaza la urechi ci se aude frumos si clar.
    craziyass

  12. #12
    craziyass's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sibiu+Cluj
    Posts
    76
    Rep Power
    13
    a....am uitat....cablajul pt amplificator.
    - pozitivul (+) se ia de pe borna de la baterie. se pune siguranta pt acest gen de instalatie(adica pt amplificatoare.se gaseste in majoritatea kit-urilor de instalare sau in magazine de specialitate) si mai departe se leaga direct de statie.
    - negativul (-) se poate lua de la borna bateriei sau de la un punct de masa din portbagaj (la 206 gasiti unul sub panoul partea stanga sub becul din portbagaj).
    - este nerecomandat conectarea amplificatorului la alte surse de curent decat direct bateria.este riscant pentru ca cablajele nu sunt facute sa suporte tensiuni necesare unui amplificator si exista un mare risc de incendiu.si in plus aceste cablaje prea subtiri nu o sa ofere tensiiunea necesara functionarii optime a amplificatorului.
    - grosimea cablului este recomandata sa fie de minim 0.8, de preferat 1.aceasta grosime o sa o aflati la cumpararea cablului.
    - lungimea cablului care va fi conectat la (+) pt 206 sa fie minim 5.5 metri pentru a permite o oarecare manevrabilitate si usurinta la montare si la mascarea acestiua iar cel de (-) de aprox 1 metru(depinde de asezarea amplificatorului in portbagaj).
    - cablul care conecteaza difuzorul subwooferului de amplificator sa fie cat-de-cat mai gros(nu va pot da o dimensiune precisa) si sa se tina cont ca firul care pleaca de la +ul de semnal sa fie legat la borna rosie a difuzorului iar cel de la - sa se lege de borna neagra.

    nu stiu ce sa va mai scriu,dak mai aveti nelamuriri sau intrebari o sa va raspund cu placere

    mentionez ca aceste informatii le am de la un profiesonist in acest domeniu si de la asistarea mea la montare.
    craziyass

  13. #13
    suli's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Tg. Mures
    Posts
    107
    Rep Power
    13
    La 307 sunt necesari 7 m pentru alimentare baterie, 7 m pentru power, 2 m pentru masa, 3 m conectare de la difuzor. Aceste informatii sunt pentru cei care vor sa-si doteze masina cu woofer si nu stiu cat cablu au nevoie. Acestea sunt cerinte minime. Stiu ca ultimul post a fost facut in februarie, dar cautand zilele acestea prin acest thread m-am gandit ca pot ajuta si eu cu aceste informatii.

  14. #14
    Killeros's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Constanta
    Posts
    33
    Rep Power
    0

    Connectare Subwoofer la sistem audio fabrica !!

    Salut , as dori sa imi cumpar si eu un subwoofer si un amplificator sa imi pun pe leu`meu , un 307 recent "procurat" daca pot spune asha , dar acum ma intereseaza daca stie cineva cum pot face legatura de la subwoofer la radio-cd player ? , ca din cate am inteles nu ar avea mufe rca , sau nu stiu ceva sigur , si ca ar treuie sa i pune un modulator de la boxele de pe spate , dar cica cu acel modulator se pierde din calitate , si nu prea vreau asta , stie cineva vreo solutie ? .. Dplz .. ms mult !

  15. #15
    Eduard's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Bucuresti
    Age
    40
    Posts
    2,112
    Rep Power
    16
    iti iei amplif care primeste si semnal high-level (pt a trage direct din boxe).
    Calitativ nu cred ca vei simti tu diferente, insa vei pierde oportunitatea de a controla sub-ul direct din fata, de la sofer, din cd-player.
    Bah, chiar imi place Peugeot-ul asta. Vruummm....vruummm :cool:

Page 1 of 24 1234511 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •