PDA

View Full Version : IPod MP3 pentru radio-cd RD4 cu activare linie input AUX 1



omvladon
30-04-2008, 02:20 AM
Pentru modelele de Peugeot 207 cu radio-cd fara MP3, conectarea unui player MP3 gen IPod, se face folosind linia auxiliara AUX 1 (activata din software la reprezentantza Peugeot) si cu ajutorul cablului auxiliar. Pasii sunt descrisi in imaginile urmatore : (m-am chinuit 2 zile, dar mi-a iesit)...
www.ireal.ro/1.jpg
www.ireal.ro/2.jpg
www.ireal.ro/3.jpg
www.ireal.ro/4.jpg
www.ireal.ro/5.jpg
www.ireal.ro/5.1.jpg
www.ireal.ro/6.jpg
www.ireal.ro/7.jpg
www.ireal.ro/8.jpg
www.ireal.ro/9.jpg
www.ireal.ro/10.jpg
www.ireal.ro/11.jpg

dotexe
30-04-2008, 02:38 AM
De ce trebuie sa desfaci bordul cand pur si simplu poti sa cumperi un adaptor jack(out ipod) - in (RCA-torpedou) - stiu ca e mai estetic cum ai facut tu si mai profi dar nu cred ca or sa faca multi chestia asta :)

rapture
30-04-2008, 08:30 AM
Destul de complexa descrierea dar totusi exista o mica problema: intrarea auxiliara de la RD4 necesita un semnal intrare mult mai puternic decat poate furniza un MP3 player. Se va auzi destul de incet chiar si la volum apropiat de maxim. Trebuie montat si un mic preamplificator iar calitatea sunetului in boxe este sub cea furnizata de CD-playerul masinii dar peste cea radio.

dyogenes
30-04-2008, 08:55 AM
Am si eu o intrebare... De ce va chinuiti? Nu e mai simplu sa folositi un modulator FM pe care il gasiti in orice supermarket? Ii pui un simplu USB memory stick de cati GB vrei si iti reda MP3-urile de pe el pe o frecventa libera a radioului din dotarea masinii.

RBY
30-04-2008, 09:47 AM
@dotexe radio-cd-urile fara mp3 n-au mufa auxiliara in torpedo , dupa cum a zis omvladon ... oricum n-as face asa ceva la masina :)) mi-ar fi mila sa stau sa demontez din ea :P ... si unii mai au "tendinta" sa foloseasca scrumiera :P

omvladon
30-04-2008, 12:33 PM
Copii, deci, este vorba de un 207 cu un radio-cd fara mp3 !
Eu am dorit sa am mp3 in masina pentru a scapa de corvoada schimbarii a 1000 de cd-uri, depozitarii lor, etc,etc...(sau ce ma enerva cel mai mult era ca trebuia sa ard mereu cd-uri cu play-listuri)
Ideea cu FM-Mp3 alimentat din bricheta e ok, insa calitatea sunetului e jalnica...been there, done that....
Radio-cd-ul meu avea liniile auxiliare (cum de altfel toate RD4-urile le au), fizic, dar ne-activate din software (se activeaza la reprezentanta peugeot sau la oricine detine un laptop cu softul "Peugeot Office - Planet 2000", versiune updatata dupa 2006, si evident cablul de date care face legatura intre laptop si computerul masinii...in Constanta doar concesionarul Peugeot avea asa ceva....
Deci, sa revenim....MP3 vroiam, comenzile de pe volan le vroiam si pe alea, schimbarea radio-cd-ului ar fi fost scumpa si pierdeam si comenzile de pe volan, sau puneam adaptor special, pentru SONY (spre exemplu), dar la pretul ala imi comandam alt Peugeot cu MP3 inclus :))...glumesc...oricum era scump si investitia nu merita...
In fine...mai era si problema "ciordacilor" care daca vad ceva "care straluceste" sparg frumos geamul stanga fatza si elibereaza interiorul de orice obiect cromat....
Ideea era simpla, MP3, sunet de calitate si "sa nu vada ochiu ciorditorului"...asa ca cea mai simpla solutie era un IPod Shuffle (foarte mic) care sa fie mascat in scrumiera masinii, ca daca era un "dock station" din ala agatzat pe bord, ma puteam folosi de el 3 zile, dupa care eram cu masina in service sa-i pun alt geam .....
IPodul are o impedantza a semnalului de iesire, suficient de mare, incat sa se auda super-puternic in boxele masinii, iar daca dau si volum din radio-cd sa vibreze geamurile fara a pierde calitate...e super-ok !
Concluzionand si "sacrificand" scrumiera, am un MP3 super-ok, ferit de privirile "cioroilor" si usor manevrabil (play/pause/repeat, etc)....am cautat pe piatza si alte mp3-playere care sa incapa in compartimentul scrumierei si sa aiba autonomie la baterie de 12 ore play continuu...dar inafara de IPod Shuffle nu am gasit nimik ok.
Aceasta e solutia mea....am facut tutorialul sa o sheruiesc si cu voi....fiecare face cum crede, cum vrea, cum simte...unii nu ar soate un surub la toata masina, altii ar face-o bucatzi si ar re-face-o la loc...totul e de cum vrei...de cum poti...
Daca mai aveti comentarii, va raspund cu placere.
Bafta mare !

atoma
30-04-2008, 12:34 PM
felicitari pentru lucrare..ti-ai facut damblaua ..mai ramane sa schimbi si boxele alea cocosate :))

Fl4viu
30-04-2008, 01:15 PM
Felicitari! De multa vreme aveam si eu in plan aceeasi operatiune, dar timpul nu mi-a permis. Sper sa imi fac timp in week-end-ul urmator.
Apropo, cat te-a costat activarea liniei AUX 1 la reprezentanta?

omvladon
30-04-2008, 04:37 PM
AToma este un prieten bun care are si el un Seat IBIZA si intra pe forumul Peugeot pentru ca se "oftica" ca nu si-a luat si el 207, evident ca remarcile rautacioase la adresa "masinilor frantuzesti" nu si le poate stapani...o vorba pentru Auras Toma : Ramane cum am stabilit (cu privire la masini) ! ;)
Si acum, despre activarea AUX 1 la reprezentanta Peugeot .... eu m-am inteles cu electricianul de acolo, l-am lovit cu 100 RON (ca intere baietzi), pentru ca activarea oficiala cica ar fi costat 65 EURO fara TVA.....vezi si tu cum poti sa te intelegi cu "baietzii"...

mavida
30-04-2008, 04:47 PM
Tutorialul este ok pentru cei care doresc o transformare, insa nu pot fi de acord cu afirmatiile ca doar pentru atata lucru vi se pare ca ati desfacut jumatate de masina. Nu v-as dori sa o fi vazut pe a mea la un moment dat, ii lipsea si partea cu instrumentele de bord.:))
Daca veti desface aveti grija la ornamentele laterale de-a lungul consolei ca sunt prinse fiecare in cate trei cleme, iar cea din mijloc opune o rezistenta mecanica destul de serioasa. Asta ca sa nu cumva sa ramaneti cu plasticul in mana in 2 bucati. In general materialele(plasticele) sunt de foarte buna calitate si maleabile, astfel incat suporta o tensionare destul de mare.

SamuS
30-04-2008, 04:49 PM
Fl4viu daca mergi la reprezentanta din cluj anunta-ma si pe mine cat te costa/te-a costat :P
PS: te-am vazut cu leutzul de cateva ori in trafic:))

Fl4viu
30-04-2008, 05:19 PM
Si acum, despre activarea AUX 1 la reprezentanta Peugeot .... eu m-am inteles cu electricianul de acolo, l-am lovit cu 100 RON (ca intere baietzi), pentru ca activarea oficiala cica ar fi costat 65 EURO fara TVA.....vezi si tu cum poti sa te intelegi cu "baietzii"...

Mai de mult am cautat pe forumuri straine despre activarea asta si gasisem si ceva tutoriale, iar prin Franta pretul pt activare era undeva pe la 35 E. Nu de alta, dar ma gandesc ca pt 65 E imi cumpar mufa si iau softul piratat :).

@SamuS Ma bucur ca m-ai vazut prin trafic :). Ma dau destul de mult prin Cj cu leutzul. Cred ca totusi activarea asta o s-o fac la BM ca aici ii stiu pe baieti. In Cj am fost pe la reprezentanta, dar nah... la prima vedere nu prea pareau flexibili cei de acolo :)

omvladon
30-04-2008, 05:43 PM
Cablu de date as fi vrut si eu sa-mi iau, numai ca am "cercetat ofertele" de pe net si nu am gasit mai ieftin da 2000 Euro, pentru ca e un cablu special compatibil cu toate modelele Citroen si Peugeot....softul l-am dat si eu jos de pe net FULL CD.
http://www.ireal.ro/cablu.pdf
In fine...si acum pentru a-i raspunde lu Aurache Toma : Frate, deci, sa fim realisti, nu poti compara 207 cu Ibiza, poate cu Golf 5, dar cu Ibiza in nici un caz !
Ibiza ta, nu a auzit niciodata ce inseamna "comenzi la volan", ce inseamna "6 boxe in echiparea standard", adu-ti aminte ca a ta a venit doar cu 2 boxe "cocoshate" pe ushile din fatza...nu mai vorbim ca tu inca nu ai aflat ce inseamna sa ai 4 pistoane sub capota din fatza, oglinzi electrice, directie electronica si peste 60 de cai putere....in fine, ar fi multe de spus, dar nu mai face gresala sa compari 207 cu Ibiza...
Si intra si tu pe forumul SEAT, daca tot simti nevoia sa dai indicatii pretioase, lasa-ne pe noi astia "iubitorii masinilor frantzuzesti" cu ale noastre pareri :P

atoma
05-05-2008, 08:39 AM
scuzele iti sunt acceptate... :)) 4+4 (http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Pioneer/Sisteme/TS-A172C/)

eu nu compar ibiza cu 207 nu ma intereseaza comparatia asta ambele sunt masini ieftine. 207 se vinde foarte bine(probabil pentru ca 206 a facut senzatie) deci este o masina placuta in general. o singura observatie am fata de ce ti-am scris pe mail(vroiam sa pun pe forum) ... raportul greutate/cp/ cuplu este foarte bun pentru ibiza mea de 70 cp cu distributie pe lant :)) eu am 1050 kg ;)

omvladon
05-05-2008, 10:55 AM
bine, frate, cum zici tu ... bla,bla,bla ... :biker:

Bogdan207.
06-05-2008, 10:55 PM
Raportul o fi el bun dar pacat de cutia de viteze ca zici e tuci de mamaliga la ibiza

mavida
07-05-2008, 08:44 AM
Va rog sa reveniti la subiectul topicului.

atoma
07-05-2008, 10:13 AM
-off topic dupa oltcit, cateva matizuri, 2 ibiza, un renault megane 2(1,6 16v) si o toyota corolla 2007(1,4 diesel) toate noi... concluzia mea este total diferita ..dar gusturile nu se discuta (http://www.clubpeugeot.ro/site/index.php?option=com_smf&Itemid=72&topic=1002.0) ;)
-on topic ... felicitari pentru upgrade.. sfatul ramane valabil :)) .

rapture
07-05-2008, 08:01 PM
Stie cineva care sunt bornele (+) si minus (-) de la alimentarea RD4 Blaupunkt?

ashtefan
16-06-2008, 08:06 PM
Unde gasesc o mufa pentru conectarea la partea din spate a RCD-ului? Adica o mufa ca cea cu 12 pini prezentata in ultima poza si care sa se potriveasca(sa intre exact in locasul destinat) cu cea de alimentare a RD4?

Fl4viu
16-06-2008, 11:04 PM
Pai intreaba pe la magazine de calculatoare... Cere o mufa pentru cablu serial, din aceea care se conecteaza la placa de baza...

Pana la urma mi-am facut si eu o intrare auxiliara pentru leutzul meu, eu insa am folosit o mufa de pe o placa video mai veche, era cu mai multi pini, dar am taiat din ea si am folosit doar cati pini aveam nevoie si totul e ok. Spre deosebire de omvladon eu am scos cablul jack prin suportul acela de sub radio-cd, am facut o gaura mica in spate cat sa iasa cablul si pot oricand sa trag de el sau sa il imping putin in spate si nu se vede nimic.

vlad_207
17-06-2008, 12:57 AM
@Flaviu: Unde ai activat optiunea pt auxiliar?

Emanuel
17-06-2008, 11:07 AM
mai exista varianta aceea cu sistemele dension, cred ca am mai scris pe un alt topic despre asta. Intr-adevar este putin mai scump decat varianta aceasta dar cica permite conectarea unui hard disk de laptop cu alimentare usb care poate sa stea lejer in torpedou. Le-am trimis un mail sa vedem ce si cum cu sistemele astea, cand imi vor raspunde revin cu detalii pentru ca si pe mine ma intereseaza subiectul acesta.
Toate radio-cd-urile fara mp3 au rd4 ? cum se poate verifica acest lucru ?
Cum se face trecerea pe linia input aux ? buton nu exista.

Fashy
11-07-2008, 04:51 PM
Mama, mama...cata munca! ...superba lucrare ;)

omvladon
11-07-2008, 06:00 PM
Linkul pentru poze s-a schimbat...aici le gasiti pe toate :
www.3in1.ro/1.jpg
www.3in1.ro/2.jpg
www.3in1.ro/3.jpg
www.3in1.ro/4.jpg
www.3in1.ro/5.jpg
www.3in1.ro/5.1.jpg
www.3in1.ro/6.jpg
www.3in1.ro/7.jpg
www.3in1.ro/8.jpg
www.3in1.ro/9.jpg
www.3in1.ro/10.jpg
www.3in1.ro/11.jpg

omvladon
14-10-2008, 02:24 AM
www.ireal.ro
aici gasiti toate pozele plus mai multe, cum ar fi ANGEL EYES !:naughty:

pauljmekeru
25-11-2008, 08:07 PM
toate rcd au rd4???
eu am un clarion

Laurycă
26-11-2008, 07:03 AM
Aici de vorbeste pe 207, iar tu vad ca ai 307 SW. Normal ca nu se potriveste la tine ce e scris aici.

tedybear
26-11-2008, 11:16 AM
Laurycă...are 207
Dupa schema lui mi-am facut si eu la masina si functioneaza perfect
;)

Laurycă
27-11-2008, 07:16 AM
O fi avānd, dar nu vad sa scrie:

About pauljmekeru

Marca masina
Peugeot/Peugeot
Model masina
307 SW/ 307
Motorizare
1.6i 110 cp/ 1.6i 110 cp
Culoarea / Color
Gri / Albastru
Locatie / Location
Bucuresti

tedybear
27-11-2008, 08:21 AM
Eu vorbeam de omvladon ca are 207
Ca pozele de pe site si schemele de el sunt facute ;)
Se pare ca nu ne-am inteles de la inceput

pauljmekeru
27-11-2008, 10:58 PM
si oare pe 307 nu e posibil sa am rcd RD4?
am observat si eu ca sa vorbeste de 207.am pus o simpla intrebare.poate pot sa fac si la 307 aceasta inginerie.

tedybear
28-11-2008, 09:45 AM
@pauljmekeru e posibil sa ai RD4
Trebuie doar sa te interesezi sau daca nu iti e greu sa scoti casetofonul si sa te uiti pe spatele lui.Acolo scrie modelul.
Exemplu aici:
http://www.ireal.ro/gallery/index.php?id=3

vlad_207
28-11-2008, 06:24 PM
Dupa schema lui mi-am facut si eu la masina si functioneaza perfect
;)

Da ceva nu inteleg. Trebuie activat ceva din cd-player?

pauljmekeru
28-11-2008, 08:44 PM
@tedybear multumesc penreu sfat.nu mi-a dat prin cap sa ma uit pe spate sa vad ce scrie pe acolo :P

tedybear
30-11-2008, 01:19 PM
Nu ai pt ce pauljmekeru ;)

ionutzp
29-11-2009, 02:49 PM
Old topic but..
Am intrare aux in torpedo si am conectat un ipod touch... se aude foarte clar... dar trebuie dat vol hu la maxim si nu se aude basul deloc...
Ceva sfaturi?

Bongo
29-11-2009, 06:36 PM
Sunt singuru care nu poate vedea pozele?:))

ionutzp
02-12-2009, 02:59 AM
Nici o idee?

bubulinu69
26-12-2009, 04:04 PM
exact ce zicea si un forumist mai sus...iti trebuie o mica preamplificare pt a se auzi mai tare...

Deesse
26-12-2009, 05:45 PM
Old topic but..
Am intrare aux in torpedo si am conectat un ipod touch... se aude foarte clar... dar trebuie dat vol hu la maxim si nu se aude basul deloc...
Ceva sfaturi?

Da, pune-ti un USB Box.

Smooker
28-07-2016, 02:05 PM
Salut!
Mai are cineva schema de legatura a pinilor ? Vreau sa imi activez si eu aux am si cablu dar nu stiu cum sa pun pinii in mufa. Merci anticipat.

daniclic
27-07-2017, 07:56 PM
Ajutați mă si pe mine cu cablu de legătura īntre cd mp3 și magazia de cd. Mp3 este RD4 și magazia blaupunkt IDC A04. Sau cu diagrama pinilor de pe magazia cd. Multumesc!

Maverica
02-06-2018, 09:39 PM
Salutare.
Am 207 di. 2007 , si in spatele cd playerului unde trebuie montata mufa de aux este deja o mufa asemanatoare care vine din cablajul original. In torpedo nu am mufa de aux , este varianta cu AC in torpedo. Aveti idee despre.... ?
Am si poze dar e dificil de upload