PDA

View Full Version : [How To] Montare cruise control /pilot automat / maneta tempomat la Peugeot 207



chitz
07-08-2015, 01:38 AM
Salutare!
Pentru cei care doresc sa nu le mai obosesca piciorul tot tinand apasata acceleratia pe autostrazi sau atunci cand se deplaseaza cu viteza constanta este o optiune OK!

Eu am Peugeot 207 1.6Hdi varianta SPORT (Are ESP) . Nu a fost nevoie de altceva decat:
a.) Demontare carena de sub volan (2 suruburi torx);
b.) Scoatere dop ce acopera locasul tempomatului (manetei);
c.) Decupare carena (exact ca in imaginile atasate);
d.) Montare carena;
e.) Activare din soft Cruise control (cu sau fara limitator de viteza) / in functie de manetuta de care dispuneti

Sunt pe deplin satisfacut de pilotul automat, este de un real ajutor. Verficat anul acesta (2015) la un drum Romania - Grecia....anii precedenti cand coboram din masina abia puteam sa pasesc cu calcaiul drept...acum absolut nimic. Nu-mi vine sa cred ca m-am zgarcit atatia ani pentru 270 lei (atat am platit): 220lei manetuta SH + 50 lei activare. Daca doriti maneta noua are la Eurial 335 lei.

Senzatia este un pic ciudatica la inceput sa simti cum masina se accelereaza singurica insa este super la drum lung iar consumul este foarte OK.

Spor la montat !!!

Laurycă
07-08-2015, 07:17 AM
M-ai pus pe ganduri acum; as vrea sa-mi montez si eu, dar nu stiu cat o sa mai tin masina. Oricum daca as fi stiut ca se monteaza asa usor si costa atat de putin as fi pus acum vreo 5 ani.
Felicitari pentru tutorial!

robert.alexandru
11-10-2015, 01:56 AM
Eu am un peugeot 206 plus fara esp, are ecranul cel din mijloc ( km + cruise control ) prezent. Ideea e ca pe ambreiaj nu am vazut nici un senzor, nici pe frana nu stiu daca are / trebuie ... Ai cumva vreo idee, ceva ?

Multumesc anticipat !

dotexe
17-03-2017, 07:40 PM
Foarte tare ! Ar trebui sa mearga si la cele fara ESP? Sa incerc? Am gasit maneta cu 120 lei :)

robert.alexandru
19-03-2017, 01:55 PM
Am eu maneta de vanzare daca vrei, da mi PM si te rezolv :)

La mine s-a activat fara probleme, merge perfect.

dotexe
24-04-2017, 07:19 PM
Mă puteți ajuta cu cineva care activează?

kodiak22
19-04-2018, 03:59 PM
salut,

Unde ai activat Cruise controlul? mi am cuparat si eu maneta si cautam un service pt activare

multumesc

Lord.Evolution
23-04-2018, 09:46 AM
Daca ajungi prin Brasov , iti pot activa eu cruise control .

dotexe
24-04-2018, 02:28 PM
Daca mai ai rabadare 3 saptamani pana imi vine diagnoza de la chinezi, iti activez eu maneta for free.

Christy
12-07-2018, 05:46 PM
Salutare, intrumati-ma si pe mine de unde pot achizitiona aceasta maneta. In alta ordine de idei, pana la urma aceasta maneta merge si la masinile fara ESP?
Mersi!

dotexe
30-07-2018, 08:29 AM
Salutare, intrumati-ma si pe mine de unde pot achizitiona aceasta maneta. In alta ordine de idei, pana la urma aceasta maneta merge si la masinile fara ESP?
Mersi!


Merge, mi-am pus eu. Monteaza-ti maneta ( gasesti pe olx sau aliexpress) si ti-o activez eu.

Christy
30-07-2018, 11:52 AM
Salutare, iti multumesc pentru raspuns. In momentul in care scriu acest post, Cruise control/limitator activat si functional pe masina.
Am gasit maneta pe Olx, iar de activare s-a ocupat un baiat super fain, care a avut grija sa puna totul la punct. Din ce am mai citit sunt unii carora limitarea nu le functioneaza. Mie se pare ca imi merge deci sunt de doua ori mai multumit pentru achizitia facuta. Pentru 200 lei (maneta + manopera), este un pret excelent pentru beneficiile sistemului.
Multumesc!

AndreiS90
31-08-2018, 04:29 PM
Buna, m-ar interesa si pe mine sa imi pun. Cu maneta si montajul am inteles ca e simplu si ma descurc. Cat despre activare, poate cineva sa ma ajute sau sa ma indrume catre cineva care face asta in Brasov?

silviu.ionut
02-04-2019, 09:18 PM
Este cineva care poate activa o maneta de pilot? am tester delphi dar nu gasesc pe nicaieri sa o activez! Sunt disponibil pe valea prahovei si bucuresti! Va multumesc

dotexe
02-04-2019, 09:24 PM
Eu am activat cāteva. Merge doar cu lexia.

cristip
05-04-2019, 04:56 PM
Salut. Am si eu un 207 HDI fara ESP si vreau sa montez. Sper sa mearga. Ce avantaje am daca maneta o iau cu limitator de viteza?...adica am vazut ca pe unele manete apare inscriptionat MEM pe butonul de jos si cel de sus. Pot memora viteza in localitate sa fie 50 km/k? Merita sa pun cu limitator de viteza?

cristip
24-04-2019, 04:20 PM
Am instalat maneta de tempomat 130 RON. Functioneaza.

mihai.fam
23-01-2020, 09:48 AM
Salutare, ma poate indruma cineva ce maneta sa iau(am gasit 2 variante cu memorie si fara) si eventul sa ma ajute cu activarea ei?