PDA

View Full Version : RAR, Acte inmatriculari, etc .. ( cat costa? )hent
30-04-2006, 11:28 PM
salutare,
daca ati mai trecut prin de astea ori aveti habar va rog sa ma lamuriti si pe mine cu niste sume aproximative.

Ex: Am 1 dacie cu nr. vechi, am reparat-o si vreau nr. noi. Ei.. cat ma costa daca umblu eu pt toate ? acte, politie, verificare, taxe etc .. ? Am intrebat la o firma si mi-au cerut 6mil ? logica mea e: daca aia imi cer 1mil in plus e ok, daca imi cer 3mil in plus e jaf, deci ? va rog ceva pareri ?

Ex2. Am un VwPolo, e radiat in Cluj, il am in Arad, vreau sa il trec pe mine +nr noi VT etc .. cat m-ar costa treaba asta ?

Daca aveti vre-o idee va rog .... indrazniti ;)

thnx.

Ionut
01-05-2006, 09:06 AM
te costa contractele de v-c, cererile si fisa vreo 200.000, taxa inmatricluare+taxa talon vreo 900.000, rca pe 1 an nu stiu cat e la dacie, numerele 450.000, impozit cat o fi, identificare rar vreo 400.000, nr rosii (placute+taxa +asig pe o luna) cam 1 milion.

hent
01-05-2006, 01:37 PM
salutare, multam de ajutor, cam asa ma gandeam si io.
thnx !!!

T-0
22-06-2006, 10:16 PM
Foarte p scurt am cumparat un 405 si tre` sa-i fac actele:
Dupa c am plecat azi la ora 6 de-aksa m-am intors la ora17 cu:
masina radiata si trecuta provizoriu p numele meu, nr provizorii, adeverinta d la financiar plus dosarul pt talon (facut la una din tonetele de inghetata trnsformate-n birouri d p langa Udriste). Imi mai trbuie autentifikrea (rar) si mai ce?:unsure:
M-au rupt azi. Ma trimeteau dintr-o parte-n alta doar k acolo sa mi se spuna k n-am nimerit bine si k trebuie sa merg in alta parte.

Concluzie:
:(( HELP!!! stie cineva ceva? vre un pont, vre-o adresa ceva,.... orice!!!!

Cu lacrmi in ochi (si multe dureri d cap) va cer ajutorul. Dak iese va ridic statuie :)

Doc
22-06-2006, 11:21 PM
Inainte sa ne faci noua "prezentarea frumoasa", treci te rog la scoala clasele I-V si invata sa scrii romeneste. Exista un regulament pe acest forum in care se spune ca cel care posteaza trebuie sa scrie cat mai clar (citet) pentru ca da batai de cap altora la descifrarea frazelor.

Ca sa iti fie si mai clar, postez mai jos un citat din regulament:

"2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii."

mirciulik
23-06-2006, 12:14 AM
@Doc, e nou, si eu am patit la fel cu scrisul. referitor la actele de vanzare-cumparare. am trecut si eu prin 'iadul' de care zici, dar nu e chiar atat de cumplit.
"acte necesare pentru înmatricularea unui vehicul

1. cererea solicitantului, care cuprinde şi declaraţia acestuia, pe proprie răspundere cu privire la modul de intrare în proprietatea sa a vehiculului;
2. fişa de înmatriculare, semnată, după caz, de actualul şi de fostul proprietar, cu vizele care atestă plata taxei pentru mijloacele mecanice de transport si având completate casetele A, B si C în cazul primei înmatriculări în România, ori cu casetele A, B, C, D si E în cazul în care vehiculul a mai fost înmatriculat în tară.
* Fişa de înmatriculare trebuie să fie completată astfel: caseta A se completează de către proprietar după caseta A, pagina 2 a cărtii de identitate;
* caseta B se completează de către proprietar: rubricile 2-4 si 6-8, în cazul persoanei fizice, sau rubricile 2, 5, 6 si 8, în cazul persoanei juridice;
* caseta C se completează de către organul financiar pe raza căruia proprietarul îsi are domiciliul sau sediul, în urma plătii de către proprietar a impozitului anual asupra mijloacelor de transport;
* caseta D se completează de către vechiul proprietar, în cazul în care vehiculul a mai fost înmatriculat în România (inclusiv temporar);
* caseta E se completează de către organul financiar pe raza căruia fostul detinător îsi are domiciliul sau sediul, în cazul în care vehiculul a mai fost înmatriculat în România.

În cazul în care proprietarul este persoană juridică, viza organului financiar în caseta C atestă plata doar a impozitului asupra mijloacelor de transport. În acest caz, pe lângă viza organului financiar din caseta C, proprietarul persoană juridică trebuie să prezinte o chitantă de plată a primei de asigurare prin efectul legii.
3. cartea de identitate a vehiculului, prevazută cu elementele de secretizare aplicate de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" (necesită carte de indentitate sau delegaţie + acte firmă [cod fiscal, stampila...], factura, carte identitate autoturism în original + copie, 75.000 lei taxa de secretizare), original şi copie;
4. actul de proprietate al autovehiculului sau remorcii, original şi copie;
5. actul de identitate al solicitantului, original şi copie;
6. dovada de efectuare a inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate, cu excepţia autovehiculelor noi, aflate la prima înmatriculare;
7. copia documentului de asigurare pentru cazuri de răspundere civilă, ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul României;
8. dovada de efectuare a formalităţilor vamale de import definitiv (pentru înmatricularea permanentă) sau temporar (pentru înmatricularea temporară), în cazul autovehiculelor şi al remorcilor dobândite din străinătate;
9. dovada de plată a taxei de înmatriculare (456.000 lei - CEC, trezorerie);
10. dovada de plată a contravalorii certificatului de înmatriculare achitată la orice unitate CEC sau BCR (290.000 lei);
11. contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare:
* Numere preferentiale 490.000 Lei
* Numere normale (la rand) 240.000 Lei
* Numere temporare (leasing) 240.000 Lei
* Placa de tip A (remorca) 120.000 Lei
* Placa de tip B 135.000 Lei (numarul pe spate este patrat - ROVER FREELANDER; NISSAN PATROL)
* Placa de tip C (moto) 75. 000 Lei
* Taxa pastrare numere (1 an) 100.000 Lei
* Taxa rezervare numere (1 an) 100.000 Lei
* Taxa atribuire numere 125.000 Lei
12. dovada de identificare a vehiculului, eliberată de Regia Autonomă "Registrul Auto Român", cu excepţia vehiculelor aflate la prima înmatriculare, sau certificatul de autenticitate al vehiculului, după caz. Documentele originale prevăzute la lit. d) şi e) se restituie pe loc, după confruntarea cu copiile acestora.

În cazul autovehiculelor şi remorcilor de provenienţă străină care nu sunt comercializate de agenţi economici autorizaţi şi care se înmatriculează pentru prima dată în România se solicită, în plus, documentele de înmatriculare eliberate de autorităţile străine, în original.
În cazul existenţei unor indicii cu privire la falsificarea sau contrafacerea acestor acte, se vor efectua verificări prin structurile specializate, timp în care solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizaţii de circulaţie provizorie.
Persoana juridică care solicită o înmatriculare trebuie să depună, pe lângă documentele prevazute mai sus, şi acte care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea, sediul şi reprezentantul legal.

La depunerea dosarului cu actele de înmatriculare, pe lângă contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare (dacă nu le-a achitat anterior), solicitantul achită si contravaloarea prestatiei de atribuire a numărului de înmatriculare rezervat. Înmatricularea pentru numărul rezervat se poate efectua numai pe numele celui care a efectuat rezervarea, sotiei (sotului) sau a copiilor acestuia.
"
- asa scria pe site :D

Bisti
23-06-2006, 01:23 AM
100 euro si te rezolva baietii care asta fac toata ziua.

ACC
23-06-2006, 03:02 AM
Du-te la Udriste...si cauta din priviri niste "oameni" care se invart pe acolo...cu 100E se rezolva in 3 zile.
Offtopic: Bine ai venit pe forum...citeste regulamentul ca sa nu mai ai probleme pe viitor.

T-0
23-06-2006, 08:59 PM
Merci de sfaturi si intelegere.
Problema este ca de bine ce nu stiu mai nimic despre masini, cu o saptamana inainte de am-i lua Leutu mi-am pus si net-ul (nu stiu mare lucru nici despre net). Abia azi mi-a sarit in ochi regulamentul.
Imi cer mi de scuze si promit ca nu se mai intampla. (cel putin nu voluntar)

AlexG
25-06-2006, 02:02 AM
imi vine sa rad cand vad ca va luati de saracu omu care tocmai ce a venit aici pe forum si nu are habar... cand altii cu vechime muuult mai mare nu numai ca nu scriu corect... dar de multe ori folosesc si un limbaj neadecvat.. si nu ii admonesteaza nimeni.....
oricum t-o felicitari ptr modul in care ti-ai cerut scuze!

T-0
25-06-2006, 02:02 AM
Eu am facut actele pt. a mea joi si m-a dus cu totul aprox 150ron fara taxa de radiere de la financiar care-i pana-n 30-40 ron.
A... si le-am facut intr-o singura zi mai putin autentificarea RAR deci nu se merita sa arunci 3-4 milioane la ,,baetei" cand poti sa-i investesti in masina sau baruri :-)

Inca o chiestie: nu sant sigur (deci verifica) da cred ca daca a trecut o luna de cand ai radiat-o iti pregatesc baietii o amenda :-( repet nu sunt sigur, sper ca ma insel da e bine sa te interesezi. Daca aflu eu ceva te anunt.
Bafta

hent
25-06-2006, 03:35 AM
salutare,
dap, amenda e de 700mii, pana la 2,000 am platit 700 :(
am vb cu un baiat de treaba si imi face el actele tot tot, pt. 2.5mil cu tot ce trebe, comisionu lui e de 500,000 deci .. nu merita sa imi toc nervii pt. banii astia, m-am apucat de acte, dar mai tre sa merg la RAR, am inteles ca am 30zile, deja cred ca au trecut vre-o 15, problema e ca am probleme cu masina, scuipa ulei pe un furtun si il baga in filtru de aer +carburator, naspa rau, si ultima oara s-a incalzit apa (clocotea) habar nu am ce are, io nu am decat nervi, asta ii sigur, ma mir pt, ca mergea brici si brusc are toti dracii.. noah.. asta e.. life's good :)

daca aveti idee de unde mi s-ar trage probeleme la masina, ?! dati un sfat .. orice parere e bineventa, io is cam praf in domeniu si ma seaca toti mecanii ca habar nu prea au, sincer io inca nu am dat de un mester bun, naspaaaa.. asta e, da mi-s sarac si nu am bani de masina nou,,,, phuuui, suxx !!

;)

GXG
25-06-2006, 04:09 AM
Vezi ca la rar s-ar putea sa-ti trebuiasca programare... stiu multe cazuri penale...

T-0
25-06-2006, 02:23 PM
Din pacate nici eu nu le am cu reparatiile da vezi ca la rar nu au nici o treaba cu defectele masini, poti sa vi si cu ea impinsa. Tu nu-i faci I.T.P, (raru ala nasol) ci autentificarea, unde verifica sa corespunda seriile de la motor& caroserie.
A si da iti rebuie progamare. (poti sa te prog. pe site-ul lor)
Daca trci prin Buc. cu leutu am eu un mecanic bun

hent
25-06-2006, 09:34 PM
multam de ajutor, scuze de intarziere, iara nu primesc mail cum ca am reply, cred ca rdslink e naspa rau, cam ca si toate serviciile din tara asta ( am si abonament la cosmote, haha, si stiu ce zic )

deci..
sa revenim,
o sa imi rezolv cu RAR u, stiu ca trebe programare, da ma descurc, as fi vrut sa duc masina ok, stiu ca pot sa o duc trasa teoretic, da nu mi-s io linistit,
rezolv oricum, doara mi-s baiat mare nu :) ? +ca nici nu prea am de ales, oricum pe langa pejo, volkswagen sux ! rau de tot, asa ca si o paranteza,

--
alta chestie interesanta,
total alt subiect, ca f.divers.. si nu mai dechid alt topic ca nu e important,
am primit azi o scrisoare de la"GUVERNUL ROMANIEI" !! va dati seama :)) noa.. ideea e ca imi expira asigurarea ca am facut pe 6luni, bun, merg maine si fac alta, nici o problema, cica imi suspenda neste treburi.. etc..kkt.. de acord cu ei, cireasa de pe tort e ca am si 2 lincuri in scrisorica, evident am intrat pe 1 si sa vezi si sa nu crezi, dupa baza lor de date io is asigurat pana pe 31dec2007, iuhuuu, oare ii valabila aia ? sa ii arat la politai ? parerea mea e ca daca nu esti in stare sa faci o treaba sa nu te apuci .. no comment..
nici nu vreau sa stiu cati experti lucreaza la kktu ala, un napet de sait de gameri e mai actualizat si mai fain ca ala, naspaaaa, nu sunt nicaieri abtibilde cu I Love RO :)

--
vezi un screenshot,
daca io is idiot si imi scapa ceva va rog sa ma (i)luminati :)
--
baftaaa
si un WD fain!

a_mic
26-06-2006, 09:16 AM
posteaza, te rog, si adresa site-ului cu pricina, Henz. Tx.

hent
26-06-2006, 12:21 PM
pt. asigurari e: http://cedam.csa-isc.ro si pt. ITP e: www.rarom.ro

a_mic
26-06-2006, 12:34 PM
multumesc !

hent
26-06-2006, 12:56 PM
cu placere, am uitat de linkuri prima data..

mjustin
27-06-2006, 03:08 PM
in ton cu discutia deschisa si militia romana care justifica niste salarii dar nu sunt in stare sa puna cap la cap datele primite vezi:
http://www.9am.ro/revistapresei/Social/36821/Politia-poate-suspenda-din-senin-inmatricularea-masinii
dupa primirea acelei scrisori si citirea celor de mai sus ...caut si eu in cele doua linkuri: surpriza la cel cu RCA-masina nu exista(in baza de date- eu am RCA valabil pana in ian.2007:naughty:) iar in cel cu RAR nu figureaza...decat cele ce au efectuat cel putin o verificare ITP:rolleyes:

T-0
28-06-2006, 12:41 AM
Merci ca-mi iei apararea. si in legatura cu ,,luatu de mine" presupun ca 70% din noii veniti fac greseala asta, si la un moment dat oricine isi pierde rabdarea.

Doc
28-06-2006, 12:52 AM
Nu e vorba de pierdut rabdarea, dar majoritatea noilor veniti nu citesc umilul regulament care duce la buna funtionare a comunitatii si trebuie sa ii faci atenti.

T-0
29-06-2006, 09:08 PM
Asta ziceam si eu... tu zici majoritatea eu zic 70%, tot pe acolo.
Iar cu rabdarea ma refeream la faptul ca daca stai sa explici detaliat fiecarui nou venit (vezi ca undeva in dreapta sus exista un regulamen...) te ia durerea de cap cand ai rezolvat cu unu si mai apar doi cu acelasi ,,alPHabet" :-) si ca e normal sa ne iei mai tare la cati suntem care am facut greseala asta: 1191,4 (70% din 1702) :-)

Apropo felicitari! Forum-ul e prea tare.
Abia astept sa se faca o intalnire in Buc.

mosuzighi
03-07-2006, 06:52 PM
Astazi am primit si eu scrisoare de la MAI ca imi suspenda "de drept" inmatricularea ca nu ar fi RCA sau ITP. Din cate stiu deja s-a rasuflat chestia ca baietii habar n-au ce fac. Oricum i-am reclamat on-line pe aia de la Asirom ca nu au declarat RCA-ul iar ITP-ul este facut de importator si n-am treaba inca.
Mai este careva in situatia mea? Daca da ce ati facut?

mjustin
11-07-2006, 01:59 PM
atat timp cat ai dovada ca documentele(RCA+ITP) sunt in regula/in termen de valabilitate NU AU CE SA-TI FACA!

205
11-07-2006, 02:06 PM
Si eu am un coleg de birou care a patit acelasi lucru. RCA-ul in regula, ITP-ul in regula. Si totusi a primit hirtia. Culmea ca pe hirtie nu era nici o data de contact, un telefon, nimic. Omul s-a ambitionat si a gasit pe net 2 numere de telefon de la minister unde cica ar putea sa lamureasca problema. Numerele nu erau bune nici unul. I-am zis ca ce mai poate sa incerce sa mearga la noi la Politia rutiera, sa intrebe acolo ce si cum, poate afla ceva acolo...

hent
21-07-2006, 03:33 AM
cred ca e mai bine sa aruncam direct la gunoi plicurile, zilele trecute am mai primit un plic de la Omniasig cum ca nu am asigurare, e destul de interesant pt. ca AM si nu are rost sa intru in amanunte, revin la parerea mea, "daca nu esti in stare sa faci un lucru ca-lumea, las-o balta"
---
mi-am rezolat si cu masina, 4,5mil m-a costat, cu asigurari. rar. tot tot tot ..
nu stiu daca e mult sau putin, acum nici nu mai imi pasa ..
--
din pct. meu de vedere se poate inchide topicul.

..taves bahtalos ! :))

silverbullet
19-09-2006, 04:09 PM
Se da urmatoarea situatie:

Vandut masina, pastrat numerele de inmatriculare.
Cumparat masina noua de la dealer cu banii jos.

Doresc ca acesta sa faca formele si sa ridic masina de la el cu numerele pastrate de mine. Este posibil?

Nu mai vreau sa puna provizorii si apoi sa mai alerg eu sa le schimb etc.

Bisti
19-09-2006, 04:37 PM
din cate stiu eu - NU. numai daca pastrai numerele de pe masina cumparata de la altul. oricum ... masina cumparata de la dealer trebuie inmatriculata provizoriu ca sa ii faci formele la RAR pentru ca altfel nu vei putea circula cu ea. oricum ... banii dati pe numerele provizorii se recupereaza ... insa timpul pierdut la 2 cozi - nu.

silverbullet
19-09-2006, 05:20 PM
Ok... multumesc.

Inteleg ca o voi ridica de la dealer cu numere provizorii (rosii) si cum este vorba de Eurial Otopeni probabil cu IF xxxxxx.

Bisti
19-09-2006, 05:30 PM
exact. iti vor da direct numere rosii. totusi ... intreaba-i pe ei inainte cum e mai bine. poate iti fac ei direct inmatricularea pe numerele tale ca au ceva intaietate ca firma.

alexbi
02-08-2007, 01:53 PM
In curand o sa devin posesorul unui 206 1.4 hdi . M-ar interesa ce acte trebuie sa fac dupa ce iau masina casco/rca/rovinieta/rar?/inmatriculare si care ar fi ordinea optima . Multumesc

cos_mj
02-08-2007, 01:59 PM
1. casco + rca ca sa poti sa pleci cu masina de la dealer.
2. inmatricularea (taxa de prima inmatriculare) + talonul + numerele ai la dispozitie o luna de zile sa le faci, timp in care o sa ai nr rosii si autorizatie provizorie de circulatie.
3. rovinieta se cumpara dupa ce masina a fost inmatriculata definitiv. in cele 30 de zile cat ai dreptul sa circuli cu autorizatia provizorie nu iti trebuie rovinieta.

RAR NU SE FACE la masinile noi.

esku
02-08-2007, 02:06 PM
1. casco + rca ca sa poti sa pleci cu masina de la dealer.


daca masina e luata cu banii cash nu trebuie neaparat sa faci casco si rca ca sa ti-o iei acasa ... (logic ca astea 2 sunt necesare... una din ele chiar obligatorie :P) dar nu e nicio problema daca nu ii faci casco... pe ei nu ii intereseaza atat timp cat masina nu e luata in leasing:mellow: deci poti sa pleci cu ea fara probleme de la dealar

p.s.: un sfat ... fati casco si rca direct de la dealar pentru ca e mai ieftin atat timp cat lucrezi direct cu brooker-ul ;) decat prin agentii de la companiile de asigurari (eu asa fac)

cos_mj
02-08-2007, 02:08 PM
ai dreptate, dar eu nu as pleca cu o masina nou nici 100 m fara CASCO.
Fiecare acum face cum vrea....
Eu am scris cum ar fi ideal pt el, ca sa nu aiba nicio pb cand pleaca de la dealer cu masina.
Si sa stii ca si daca e luata cu credit auto - nu leasing, ca sa pleci cu ea trebuie sa ii faci casco inainte sa o ridici, sau in momentul ridicarii.

maryusdanyel
02-08-2007, 02:18 PM
nu te lasa sa iesi de la dealer fara rca!!asa informativ.la leasing se ocupa banca de toate asig ,tu nu tre sa faci nimik.asa mi-am luat eu teapa cand mi-am facut un rca si dupa 2 zile mi-a venit prin posta acasa alta facuta de banca.
asa ca sa shtiti toate asig (casco+rca) le face banca si se mai intampla(la mine la firma sunt destule masini pe leasing) ca sa uite sa iti mai trimita prin posta hartia si te trezesti fara dar tre sa suni la ei ca o au sigur ,nu trebuie sa iti faci tu alta.deja am deviat de la subiect.

esku
02-08-2007, 02:25 PM
da si prin credit auto e obligatoriu....

faza cu rca-ul sincer nu o stiam ... dar oricum o faceam ca era obligatorie :)) si casco logic ca nu plec cu ea fara casco ... e riscant ... mai ales masina noua

partea proasta e ca la fosta masina cand am facut casco a durat 2 zile pana a intrat in vigoare... O TAMPENIE :mad:

maryusdanyel
02-08-2007, 02:33 PM
masina fiind noua cred ca se face asig din ziua cand iesi cu ea pe poarta(asa ar fi logic).altfel la masinile deja inscrise se presupune ca ai facut accident si te duci repede si faci asig:)

cos_mj
02-08-2007, 02:35 PM
CASCO si RCA intra in vigoare in ziua urmatoare ora 0:00, asa ca poti sa te duci sa le faci inainte sa ridici masina cu 1-2 zile.

esku
02-08-2007, 02:38 PM
si eu m-am gandit la chestia asta... oricum maine trec pe la eurial pitesti sa rezolv si chestia asta :D

cos_mj
02-08-2007, 02:45 PM
Asa e cel mai bine sa le faci inainte si stii ca atunci cand vei fi sunat si te vor anunta ca masina e buna de ridicat, o sa ai toate asigurarile facute si o sa o ridici imediat.

maryusdanyel
02-08-2007, 02:46 PM
eu pot sa spun ca rca mi l-a inkeiat exact cand am iesit cu ea pe poarta(oricum ti-o face doar pe o luna) si era valabila inka din ziua aia,iar acu cand am inscris 307 rca valabil dupa 3 zile...e obligatoriu sa te prezinti cu o asig rca cu nr de la masina in alb cand depui actele de inscriere fiindca in mod normal cam atat dureaza pana iti da numerele si talonul nou.

esku
02-08-2007, 02:50 PM
dap o luna poti sa circuli cu numerele rosii provizorii pana o inscrii asta o stiam si eu... ;) (apropo cei de la eurial pitesti dau nr rosii gratuite st 1 mil la politie)

cos_mj
02-08-2007, 02:52 PM
De cand depui actele si pana ridici talonul si nr dureaza 24 ore daca nu ai numere preferentiale si 48 de ore daca ai numere preferentiale.
Eu mi-am inscris masina in iunie cand am cumparat-o si mai stiu cat de cat ce pasi am urmat.

maryusdanyel
02-08-2007, 03:02 PM
pai eu mi-am luat numerele preferentiale marti:)(cu interventie)...am depus actele luni dupa-masa,iar asig era valabila tocmai de azi(nr joi)...cred ca difera de la judet la judet...de nr de inmatriculari etc

esku
02-08-2007, 03:03 PM
mmm poi eu vreau sa imi pastrez numerele de pe fosta masina.... ca am scos ceva bani din buzunar pentru ele :D si nu ma indur acum sa le cedez :P

cos_mj
02-08-2007, 03:07 PM
Da, si eu mi le-am pastrat de la vechiul 206, dar tot se mai plateste o taxa de nr preferentiale de 80 sau 85 de lei pt ca practic placutele ti le vor da din nou. Le depui pe cele veki si iti vor da unele noi dar tot cu acelasi numar.

esku
02-08-2007, 03:35 PM
eu am inteles ca e o taxa de 30 ron ca sa nu ti le "fure" imediat cum o radiezi si dupaia urmeaza procedura standard ... cel putin asa stiu eu

cos_mj
02-08-2007, 03:43 PM
da. se platesc 30 ron taxa de pastrare a numerelor imediat cum o radiezi, apoi inca 80 sau 85 cand depui dosarul de inmatricula ca sa iti faca placutele din nou cu acelasi numar. asa a trebuit sa platesc eu!

mavida
02-08-2007, 06:52 PM
Numerele rosii sunt platite de noi din cate stiu eu, cel putin la o livrare cu cash, se rascumpara cand se merge la Politie ?

esku
02-08-2007, 09:50 PM
asta e oferta de la eurial pitesti ... nr provizorii "cadou" ...adica platite de ei

alexbi
03-08-2007, 12:09 AM
pai si cum fac rca-ul pe loc ? mi-l face dealeru ?

esku
03-08-2007, 12:27 AM
exact.. il poti face la dealar ca sa nu mai umblii pe la societati de asigurare... asa este broker-ul respectiv care in incheie rca-ul

alexbi
03-08-2007, 10:49 AM
ok, ms pt raspuns

esku
06-08-2007, 03:38 PM
uite de exemplu azi am fost la Eurial si am platit asigurarile pentru masina (CASCO -1/2 an- si RCA -1 an-) la brokerul Eurial care lucreaza cu Astra Asigurari. Totalul a fost 982.14 RON din care CASCO pe juma de an 740.94 si 241.20 RCA pe un an!

Au intrat in vigoare imediat ce am semnat! (atat CASCO cat si RCA) Masina trebuie sa vina zilele astea ... maine ... poimaine .. data limita e vineri..dar ei au zis ca trebuie sa vina mai repede ca e pe drum deja :D:D:D

alexbi
07-08-2007, 05:44 PM
care e perioada minima de valabilitatea a RCA-ul ce se face la dealer ?

archaeus
07-08-2007, 05:47 PM
1 an, parca sa zic ca mi-a calculat mie cand am facut o simulare la leasing

alexbi
07-08-2007, 05:53 PM
atat de mult ? eu stiam ca se poate plati si pe 6 luni , deci ma astept ca la dealer sa fie ceva provizoriu, gen o luna

esku
07-08-2007, 06:45 PM
eu te sfatuiesc sa faci la dealer.... chiar si pe juma de an... pentru ca se poate ....

Nu conteaza ca ai numere provizorii pentru ca asigurarile se fac dupa SS (serie sasiu) ...asa ca ce faci cu RCA pe o luna? mai bine faci pe mai mult... pentru ca iesi si tu in avantaj ... la bani ma refer

alexbi
07-08-2007, 06:51 PM
ok, ms pt raspuns

SonyAD
08-08-2007, 02:59 PM
Dacă îţi faci rca la asigurări, poţi să rogi frumuşel să-ţi treacă cu 2 avans data încheierii. Eu aşa am făcut când am pus-o iar pe drumuri pe pisicuţă.

Poţi să faci şi pe 6 luni. Cel mai ieftin e la Unita.

alexbi
10-08-2007, 11:45 PM
unde aflu cand a fost fabricata masina ? :D ca daca e pe placuta aia de langa motor (colt stanga jos) il mananc pe dealer ca scrie e2*2001 (in afara de cartea de identitate ca n-am intrat inca in posesia ei )


L.E. : M-am edificat dupa eticheta de la usa soferului (28 iunie 2007)

vdoru
14-08-2007, 12:51 AM
Pe scurt: pasii pentru inmatriculare autoturism persoana juridica, Bucuresti:

1. Excursie la Udriste, la unul dintre ghiseele din curte
- cumparat + completat FISA INMATRICULARE (4-5RON, in functie de ghiseu)
- copie dupa act de intrare in proprietate (factura sau proces verbal-predare primire)
- copie dupa factura de la importator (vama)
- imputernicire de la societatea comerciala (formular tip) + copie dupa cartea de identitate a subsemnatului
- copie dupa cartea de identitate a vehiculului
- copie certificat de inregistrare societate.

2. buuun, urmeaza partea cu alergatul si cu banii:
- CEC - taxa de ceva, 30RON (inmatriculare :) )
- trezorerie - taxa de talon - 52 RON
- trezorerie - taxa speciala pentru auto (prima inmatriculare) - 567 RON (160eur, dar la baietii aia euroiul e 3,5xxx RON)... asta pt 1398cmc, nu conteaza tipul de carburant.
trezoreria la care se "daruiesc" taxele auto - Calea Mosilor 156, la intersectia cu bd. Carol, cam. 6 (parter) pt calcul, apoi ghiseul 22 pt completare chitanta si ghiseul 21 (ambele etajul 1, unul langa altul) pentru achitare
- administratie financiara a sectorului de care tine societatea - declaratie auto (formular tip), copie dupa factura (act de intrare in proprietate), imputernicire de la societate (formular tip), copie dupa cartea de identitate a vehiculului. Primiti una stampila pe fisa de inmatriculare , una bucata proces verbal si una chitanta de 16 RON (se achita local).

3. acum, inapoi la Udriste:
- se alege o coada la unul dintre cele vreo 6 ghisee "inmatriculari/radieri"
- la teancul de documente de la pct 1 se adauga cele 3 chitante (CEC + trezorerie). ATENTIE pt cei cu societati, sa nu faceti afacerea pe care am facut-o eu: nu uitati sa anexati copii dupa chitante, sa nu dati originalele, ca luati bataie de la contabil!
- taxa numere tip "A" =20RON X2 =40RON
- taxa numere preferentiale =45 RON (relativ preferentiale, primele 3 combinatii de litere pe care le-am solicitat nu erau disponibile). taxele astea se platesc chiar la ghiseu

termen de executie - 24 de ore
la intrebarea " da' cu numerele rosii ce fac?", raspunsul a fost: "le pastrati"
scuze daca am uitat vreun pas, dar sunt cam obosit, eu am facut toate astea acum cateva ore :)

dadu
14-08-2007, 09:00 AM
:o ce va distrati voi astea din bucuresti.:))

umparat + completat FISA INMATRICULARE (4-5RON, in functie de ghiseu)
preferentiale?

SonyAD
14-08-2007, 06:32 PM
Abandonaţi orice speranţă cei care vă duceţi în Udrişte.

Eu am scăpat relativ uşor dar nici atât nu îmi mai trebuie. Mai degrabă renominalizat decât înmatriculare(fără taxa aia exorbitantă) şi cu păstrare numere pe baza certificatului d emoştenitor.

Domnul fie cu cei care se aventurează în Udrişte...

Cata77
29-10-2007, 08:18 PM
salutare.

in mai putin de 12 zile o sa am un frumos leutz 206.
intrebare mea este ce trebuie sa fac apoi? unde trebuie sa ma duc mai intai? rar, itp, inmatriculare, identificare?? cam cati bani sunt necesari pt toate operatiunile? .....
pls help

mjustin
29-10-2007, 08:26 PM
cu putina rabdare gasesti toate info necesare aici pe forum(daca nu gasesti foloseste search cu incredere) sau cere date concrete

PaunFD
29-10-2007, 08:50 PM
Pai ....depinde de unde-l achizitionezi, intr-o orarecare masura...dar situatia e cam in felul urmator:
1. asigurarea obligatorie auto, max 2mil pe un an de zile,
2. prima urgenta asigurarea casco ... de preferinta cu casa de asigurari cu care lucreaza serivce-ul reprezentantei peugeot de unde cumperi masina ...
3. Nu ai treaba cu itp, rar si alte dude din astea, masina fiind noua itp-ul este valabil 3 ani de zile parca..
4. pentru inmatricularea masinii sunt mai multe variante... insa eu sunt de parere sa achit 830 ron cu numerele preferentiale cu tot si sa scap de alergatura, de stat la cozi ... si alte alea ... .Nu mai retin perfect, da' din cate imi amintesc toate taxele necesar a fi platite pentru a inmatricula masina se invart in jurul sumei de 650-700 ron, dar repret ca nu mai tin minte perfect suma concreta si pe ce anume se imparte (adica taxa de mediu, ce se plateste la impozit ... cat mai costa numerele preferentiale... etc.)
Multa bafta ... si sa aveti grija unul de altul (tu de masina si masina de tine)!

Cata77
29-10-2007, 09:08 PM
masina e achizitionata de la eurial ploiesti...tocmai s-a deschis de o saptamana....de rca era clar ce am de facut...casco la fel, chestia e ca acum cateva zile nu stiu de unde am auzit ca si la masina noua trebuie sa faci identificarea...e adevarat? si inca o chestie...nr rosii sunt valabile o luna? in perioada cat am nr rosii trebuie sa iau rovinieta?

Cata77
29-10-2007, 09:14 PM
si de ce casco trebuie facuta de preferat cu casa de asigurari cu care lucreaza serviceu respectiv? mentionez ca masina este luata cu cash, nu leasing sau alte rate...

adrianpop
30-10-2007, 08:58 AM
Salutare, nu trebuie sa te duci la identificare cu masina noua, de secretizarea cartii de identitate ar trebui sa se ocupe cei de la Eurial (cel putin in Bucuresti - Militari asa a fost) si de rovinieta nu ai nevoie in perioada in care circuli cu numerele provizorii . Recomandarea mea este sa o inmatriculezi cu ceva timp inainte de expirarea numerelor provizorii (4-5 zile) ca sa nu fii nevoit sa o lasi in parcare pt ca ti-au expirat numerele. Inmatricularea fara numere preferentiale este cam 700 ron.

PaunFD
30-10-2007, 10:57 PM
si de ce casco trebuie facuta de preferat cu casa de asigurari cu care lucreaza serviceu respectiv? mentionez ca masina este luata cu cash, nu leasing sau alte rate...
Pai e simplu...pt ca daca in cad de Doamne Fereste... te duci cu dovada de la politie la sediul celor de la la casco ... iti faca pozele de rigoare si devizul de lucrari ... duci masina la service ... si ... nu te mai doare capul, serivce-ul iti face/repara masina, faca documentele necesare (facturi etc...) tu doar semnezi de luarea in primire a masinii cand e gata reparata.

Daca ar fi sa faci altfel... atunci ...tu alergi pt acte, tu platesti reparatia masinii, tu duci facturi si alte dude de hartoage la asigurator ... dupa care astepti sa iti deconteze asiguratorul reparatia, care nu se face cash - de regula, desi tu reparatia ai platit-o mai devreme cash, iar banii pe reparatii s-ar putea sa-i primesti si peste trei luni (termenul legal fiind de 30 de zile), pe de alta parte s-ar putea sa mai intampini si alte dificultati legate de decontare, de genul " de ce ati pus si piesa aia, pt ca de dinainte nu era defecta in totalitate... deci nu va decontam..."

Cata77
31-10-2007, 01:07 PM
acum am inteles cum e cu casco... multam paunFD

Cata77
31-10-2007, 01:16 PM
deci sa recapitulez inca o data sa vad dc am inteles corect totul :)
1. ma duc la politia judeteana, in cazul meu dambovita-targoviste pt inmatriculare, acolo imi vor zice ei banuiesc unde sa platesc toate taxele si alte balarii
2. fac asigurare rca
3. fac asigurare casco de preferat cu aceiasi casa de asigurari cu care lucreaza si service eurial ploiesti
4. rovinieta
si apoi sunt gata de drum

ceva intrebari... nr preferentiale am inteles ca o sa ma coste undeva intre 1 mil-2...dureaza mai mult pana iti da nr dc sunt preferentiale?
asigurare rca in luna de "rodaj" se face?? parca stiu ca iti face dealerul care ti-a vandut masina...intrebarea e pe cat timp minim o sa o pot face? ca mi se pare mai ok sa fac si rca si casco la aceiasi firma de asigurari pt ca o sa am ceva reduceri ;)

PaunFD
31-10-2007, 01:43 PM
De regula asigurarea RCA se face atat pe numarul de inmatriculare cat si pe seria masinii, astfel ca daca ii schimbi numerele de rodaj cu cele permanente masina va avea oricum asigurarea RCA inregistrata pe seria masinii, daca vrei sa verifici dupa ce o faci uite aici un link util: http://cedam.csa-isc.ro/

Daca iti vei face inmatricularea printr-o firma care se ocupa cu asa ceva ... vei avea talonul si numerele preferentiale sau nu in cel mult o saptamina (ei au relatiile necesare peste tot si au grija sa si le mentina...), mai departe, daca te hotarasti tu ca vrei sa faci o economie de bani ... si alergi tu peste tot ... s-ar putea sa dureze mai mult pana iti vor da numerele preferentiale... Problema cu inmatricularea este/are aceeasi noanta cu ...asigurarea casco ...

Cata77
01-11-2007, 07:21 PM
pana la urma care e faza cu firmele astea de fac in locul tau alergatura pt inmatriculare...eu pana acum nu am auzit de asemenea firme...cum se procedeaza mai exact...adica ce firme sunt?? ca nu prea m-as lasa pe mana la 2 insi care s-au gandit ei sa alerge dupa niste acte pt un mil de lei...adica mi se pare ciudat...chestia asta "se poarta" cumva doar aici in buc? eu sunt de fel din dambovita dar stau in buc si repet eu nu am auzit de astfel de firme...unde le gasesc?
mersi

PaunFD
01-11-2007, 07:44 PM
Sunt de regula firmele de vanzari auto, tot astia se ocupa si de inamtriculari auto. Ideal ar fi sa gasesti o firmulita ceva mai mare ... ca sa nu ai vre-o surpriza neplacuta ... oricum ideea este ca ei vor face copii dupa actele necesare de la tine, iar tu va trebui sa fii foarte reticent daca ti se cer actele in original ...

arvhr
01-11-2007, 07:47 PM
Si in Arad sint astfel de firme:eu am inmatriculat masina acum 3 luni,cumparata de la second hand,ei sau ocupat de transcriere,ei au dus masina la R.A.R. pt. identificare,au facut asigurare de 6 luni totul la suma de 450 lei!!In trei zile am avut talonul,nr. noi ,si nu m-a durut capul de nimic.Bafta!!

kiki
05-11-2007, 03:41 PM
ei,pina la urma trebuie sau nu identificare RAR ? eu nu am gasit printre actele necesare la inscriere asa ceva (pe site-ul prefecturii)

PaunFD
05-11-2007, 05:46 PM
Nu-ti trebuie identificare la RAR, cel putin, anul trecut mie nu mi-a trebuit.

Cata77
26-11-2007, 08:46 PM
stie cineva sau a cumparat presuri cat de cat bunicele pt 206?
adica vreun model anume care a pus cineva si se potrivesc? oare gasesc pe la hypermarket-urile astea sau pe la magazine specializate?


PS: e super leutul meu, nu imi pot lua gandul de la el de cand l-am luat :D

mjustin
27-11-2007, 09:22 AM
e bine sa cumperi originale(chiar daca sunt mai scumpe) deoarece sunt atipice, cel de la sofer e mai mic decat cel de la pasager fata, si au decuparile potrivite conform arhitecturii interioare(eu le-am primit bonus impreuna cu alarma la ridicarea masinii)

Cata77
29-11-2007, 07:11 PM
m-am hotarat. maine la 8 ma duc sa imi cumpar presurile de la ei originale, azi am fost si le-am si vazut. costa cam mult, 2.300.000 :O dar...asta este...am cautat prin alte parti si nu prea se potrivesc de nici un fel se pare. adica nu se potrivesc asa cum vreau eu :)
am intrebat si de alarme ca inca nu am pus si tre sa pun cat de curand...ei au 2 alarme au zis, o ungo si hornet. acum nu au stiut sa imi zica ce modele exact sunt, poate ma lamureste cineva. si eventual si pe care sa aleg din astea 2.

Sindrom_CHR
15-03-2009, 03:19 PM
Problema: Vreau sa cumpar o masina din Galati, eu sunt din Bucuresti, masina are itp valabil. Ce drumuri trebuie sa fac. Am tot citit pe net fel si fel de pareri. M-ar interesa ce drumuri trebuie sa fac in Galati ca sa o aduc pana in Bucuresti.

Astept pareri.

MULTUMESC!!!!

papi_grasu
15-03-2009, 06:35 PM
pai faci un singur drum.in aceasi zi se intocmesc actele pentru radiere si imatricularea masini care sunt urmatoarele:
cantract de vanzare cumparare
cerere de imatriculare
certificat de atestare fiscala(de la primaria unde e inregistrata masina)
3 exemplare certificat de radiere
copie dupa buletinul propietarului
dupa ce te intorci la buc tu tre sa faci:
identificarea 90 lei
asigurare pe numele tau (pretul depinde de marimea motorului)
primarie-taxa imatriculare 52lei
cec-taxa certificat 30lei
si daca nu poti rezolva in galati intro zi actele se pot trmite prin curier rapid
multa bafta:)

Sindrom_CHR
15-03-2009, 06:43 PM
Si de acolo pana in Bucuresti raman cu numerele care sunt pe masina, sau trebuie sa merg sa iau altele, rosii parca???

papi_grasu
15-03-2009, 06:54 PM
numerele iti raman asta e datoria lor sa le trimita inapoi.
eu iti spun ca acum am cumparat si eu o masina si maine ma duc cu dosarul la imatriculat

Sindrom_CHR
15-03-2009, 06:57 PM
Aha, merci ca e distanta destul de mare si nu vreau sa patesc ceva dintr-o nestiinta. Asa ma documentez si pe urma plec dupa masina.

papi_grasu
15-03-2009, 07:08 PM
poti sa mergi linistit numai sa ai grija la acte sa ti dea toate inclusiv catrea tehnica a masinii ca am uitat de asta si sa nu uiti sa vorbesti cu propietarul in caz ca iti mai trebuie ceva sa ti trimita prin curier rapid
aaaa era sa uit daca masina e pe firma sunt alte acte de facut

dreaQ
01-07-2009, 09:59 PM
Salutare. Am o ocazie sa cumpar de la o cunostinta un 307. Problema e urmatoarea:
- actualul proprietar a cumparat-o de la firma la care lucra, aceasta intrand mai apoi in faliment
- el are contract v-c cu respectiva firma
- o are inregistrata la fisc si plateste impozit
- nu a inmatriculat-o pe numele lui - circula asa cu ea de cateva luni
Vreau sa o cumpar ins ama intreb daca o pot inmatricula tinand cont ca in talon apare un proprietar (cunostinta doar la rubrica intstrainat catre..) iar in actul de provenienta respectiv contractul v-c apare altcineva (cunostinta si eu cumparator).
E vreo problema la serviciul inmatriculari sau e o practica uzuala.

Sper sa nu fie prea alambicat :)
multumesc

danuts
10-07-2009, 06:27 PM
Salutare tuturor, sunt nou aici pe forum si tocmai mi-am cumparat un 307 2.0 benzina :))... Nu cred ca am postat unde trebuia, insa nu am gasit alt loc :D... asa... intrebarea mea suna cam in felul urmator: daca am achizitionat masina de la o persoana din Bucuresti(eu fiind din iasi) si persoana respectiva a radiato de la finantele locale, cam cat timp as putea circula cu nr de Bucuresti ? Daca ma ma opreste politia au cum sa verifice daca masina e radiata de la finante sau nu ?

Multumesc anticipat:)

PS: asigurarea e valabila pana in noiembrie 2009

tugulea
08-10-2009, 12:38 AM
am un peugeot 307 Hdi din 2002 si locuiesc in Spania.Are 90CP si 1997 cmc.Ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca acest model are EURO 3 sau EURO4?
Multumesc

sorin82
08-10-2009, 10:10 AM
pt @danuts
Eu la fel am luat-o pe a mea din Oradea si era pe firma si am mers cu ea pan i-a expirat asigurarea veche (aprox. 2 luni) cu nr de bucuresti (ca era luata in leasing si achitata). M-a oprit politia in astea 2 luni de vreo 3 ori si nu mi-a zis nik atata timp cat ai asigurarea si certificatu nu ai treaba.La finantele locale cand te duci s-o declari k sa-i pui nr. de iasi s-ar putea sa comenteze ceva (ceea ce nu cred) si oricum se rezolva ca de e ROMANIA
BAFTA!!!

sorin82
08-10-2009, 10:11 AM
Inca ceva , sper ca proprietaru vechi ti-a dat CNF de la Bucuresti nu?
CNF-certificat de neurmarire fiscala

Ionut159
08-10-2009, 10:36 AM
am un peugeot 307 Hdi din 2002 si locuiesc in Spania.Are 90CP si 1997 cmc.Ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca acest model are EURO 3 sau EURO4?
Multumesc

E euro 3, deci taxa de inmatriculare ar fi undeva la 1655 euro.

MirceaMS
26-02-2010, 12:20 PM
Date initiale: La inceputul lunii februarie, am cumparat de la un dealer Dacia-Renault un autoturism uzat, adus pentru vanzare la ei de catre VBLeasing Romania.
Atunci, in ziua aceea, s-au intocmit urmatoarele acte: Intelegere bilaterala de vanzare-cumparare, Proces-verbal de predare-primire a autoturismului, Factura fiscala plata avans auto integral.
Azi mi-au sosit actele originale de la VBLeasing (factura fiscala, CIV original, certif.inmatriculare original, incheiere legalizata a certificatului de atestare fiscala pt. persoane juridice si fisa fiscala de radiere), deci pot sa incep actiunea INMATRICULAREA.
Intrebarea este: care sunt pasii de urmat? Mai am nevoie si de alte acte?
Ce fac prima oara, cumva identificarea RAR? Sau ma duc la sectia financiara a Sectorului 5 Bucuresti sa declar autoturismul?

Ionut159
26-02-2010, 12:45 PM
Identificare RAR, inregistrare la sectia financiara, RCA si apoi depunerea dosarului la biroul de inmatriculari.

MirceaMS
27-02-2010, 06:05 PM
Am facut programare la RAR luni, ora 08.00, in Voluntari. Dupa aceea pot sa ma duc la fisc, sa o declar sau trebuie sa astept ceva de la RAR de pe o zi pe alta? Nu de altceva, dar as face un tur de forta luni, ca e ultima zi de concediu...
RCA are de cand am luat-o (09 febr.), a fost necesar-ca-apa, apoi la trei zile i-am facut si CASCO!

tudorsss
22-03-2010, 05:11 PM
Salut,

Nu am citit tot insa, vreau vreau sa intreb daca am un 106 din 2001, pot sa imi cumpar din germania un 106 GTI si sa fac schimb de acte, fara sa o mai inmatriculez?

tudorsss
24-03-2010, 05:09 PM
- Referitor la scrisoarea dumneavoastra, va comunicam urmatoarele:

conform Ordinului ministrului transporturilor, constructiilor si turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere - RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie sa se mentina cel putin acelasi nivel al emisiilor poluante.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul identic (acelasi cod) se va verifica de catre reprezentantii RAR fixarea noului motor si a tubulaturii de evacuare, se va efectua testul de poluare si se va modifica CIV. In acest caz o sa va coste aproximativ 100 RON.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care se afla in gradul de motorizare (gama de motoare care a echipat un anumit tip de autovehicul pe parcursul intregului interval de fabricatie a respectivului tip), functioneaza cu acelasi tip de combustibil si nu genereaza modificari de putere mai mari de 40% determina omologarea vehiculului. In acest caz o sa va coste aproximativ 500 RON.
- In cazul in care schimbati motorul cu altul care nu se incadreaza in cazurile enumerate mai sus, suplimentar fata de operatiunile de omologare se fac si alte verificari inclusiv de catre Laboratorul de Incercari pentru Securitate Rutiera privind performantele sistemului de franare, determinarea repartitiei de mase, etc. In acest caz o sa va coste de la 500 RON in sus in functie de numarul si tipul incarcarilor suplimentare la care autovehiculul este supus.
- Pentru mai multe informatii va rugam sa luati legatura cu reprezentantele nostre sau cu Departamentul coordonare baze de date tehnice, poluare si consultanta la numarul de telefon: 021 318.17.58 sau 021.202.70.00, 021.318.17.35 interior 251/157
Mentionam ca modificarile vehiculelor inmatriculate in Romania ce determina omologarea acestora se pot efectua numai in ateliere specializate, autorizate conform legislatiei in vigoare. Lista de ateliere autorizate le gasiti la sediul oricarei reprezentante RAR sau la adresa www.rarom.ro.
Actele necesare sunt:
- act identitate detinator;
- cerere activitate RAR;
- CIV;
- adeverinta din partea atelierului autorizat care a efectuat lucrarea

La acte necesare, unde se refera la actele despre motorul donor?

Sindrom_CHR
07-06-2010, 12:58 PM
Am cumparat o masina, am facut RAR-ul, am inscris-o la circa financiara si mai trebuie sa ma duc in Pipera. Problema este ca am permisul suspendat si masina sta pe bara. Vreau sa-i fac RCA si s-o inmatriculez dupa ce imi expira perioada de suspendare. Numai ca depasesc 30 de zile de la data contractului de V-C. Este vreo problema????

Ionut159
07-06-2010, 01:06 PM
Nu e nicio problema cu data contractului de vanzare/cumparare. Important e sa nu expire certificatul de autenticitate pe care l-ai primit de la RAR.

Sindrom_CHR
07-06-2010, 01:29 PM
Certificatul de la RAR este valabil 60 de zile. Multumesc de raspuns, credeam ca daca depasesc trebuie sa platesc vreo amenda.

Adipo
07-06-2010, 03:09 PM
Amenda (cel putin teoretic ~50RON) se plateste doar in cazul depasirii termenului de 30 de zile de la intrarea in posesie (data contract V/C) pana la data declararii la cirumscriptia financiara a primariei pentru luare in evidenta ca bun impozabil.
De inmatriculat si circulat cu ea o poti face cand ai tu chef, pe ei ii intereseaza doar sa te impoziteze ca o ai in proprietate :)

sebs
01-07-2010, 08:59 AM
Intrebare:
Nu gasesc nicaieri informatii despre procedura de vanzare cumparare. Daca ii dau cumparatorului masina cu numerele pe ea, voi avea alergatura dupa aia sa o radiez?
Cum e cu pastratul numerelor?
Multumesc.

Adrian M
01-07-2010, 11:13 AM
Nu vad cum ai putea sa-i vinzi masina fara numere...

Nu ai alergatura cu radiatul, doar de mers la primarie sa o scoti de sub evidenta(parca).
Ca sa pastrezi numerele trebuie sa bifezi o casuta in formularul de vanzare-cumparare si sa completezi niste randuri, nu fa ca mine care am uitat si am mai platit o data aceleasi numere.

Francezzu
15-07-2010, 07:04 AM
Cine a facut de curand si stie cam cat costa identificarea RAR?
Unde te programeaza,sau dupa ce criteriu te programeaza in Voluntari sau Grivita?

SORINTARKAN
15-09-2010, 07:04 PM
Salut! Am un 307 din ianuarie 2002, 1.6 benzina, inmatriculat in Spania...m-ar interesa cat ar costa sa-l inmatriculez in RO! Sper sa ma puteti ajuta...(ce norma de poluare este si cat costa taxa de prima inmatriculare) ?!? Astept raspunsurile dumneavoastra??? Multumesc anticipat!

johnyebravo
16-09-2010, 09:00 AM
Taxa inmatriculare vreo 912 euro (3900 ron), omologare, identificare, carte identitate, itp, vreo 500 ron, inmatriculare 100 ron, asigurare 4-500 ron/an, impozit 150 ron/an.
In total cam 5150 ron.

SORINTARKAN
16-09-2010, 05:33 PM
Ms frumos pentru raspuns johnyebravo (http://www.peugeotclubromania.ro/../members/12679-johnyebravo)!! Vad ca nu este cale de inmatriculare asa ca o mai tin un an pe spania si or o inmatriculez in bulgaria ori imi iau alta sa vedem ce o sa gasesc, sunt foarte multumit de leutul meu, dar in conditiile astea cred c-o sa renunt la el in favoarea unui 207, astra sau a unui c4 sa vedem ce gasesc!!!

MariusP
23-10-2010, 07:28 PM
Care sunt avantajele inmatricularii in Bulgaria:

- Costurile: De cele mai multe ori costurile inmatricularii in Bulgaria ale unui autovehicul sunt de 3-4 ori mai mici decat in Romania, ajungand in unele cazuri sa fie si de pana la 10 ori mai mici.

- Asigurarea Obligatorie: RCA este de cele mai multe ori la jumatate de pret fata de cea din Romania. Toate politele de asigurare includ Carte Verde, valabila in toate statele intracomunitare.

- Impozitul anual: Este mult mai redus in comparatie cu cel romanesc.

- Rapiditatea: Este unul din avantajele inmatricularii in Bulgaria. Intr-o singura zi se executa toate operatiunile necesare inmatricularii.

- Accesibilitatea locatiei: Langa Giurgiu, in localitatea bulgareasca Ruse.

Costurile inmatricularii autoturismelor in Bulgaria sunt impartite in doua categorii:

Pentru vehicule cu o putere declarata de pana la 120 kW sau cu o capacitate cilindrica de pana in 2.500 cmc inclusiv costurile variaza in jurul sumei de 500 de euro.

Pentru vehiculele cu o putere declarata de peste 120 kW exclusiv sau cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.500 cmc, pretul se incadreaza intre 600 si 700 de euro.

Ce includ aceste costuri:

- Documente de proprietate (contract de vanzare cuparare, factura, bon fiscal) pe numele clientului.
-Taxele ITP precum si efectuarea ITP-ului
-Taxele aferente noilor numere de inmatriculare
- Asigurarea obligatorie (RCA) precum si Carte Verde
- Impozitul aferent autovehiculului pe un an
- Vigneta pentru Bulgaria valabila pe un an
- Ecotaxa

Care sunt costurile anuale:

Costurile anuale variaza in principal in functie de capacitatea cilindrica, insa de cele mai multe ori sunt la jumatate de pret fata de cele din Romania. Media este undeva in jurul sumei de 250 Euro, suma ce include:

- Toate taxele aferente ITP-ului ce se efectueaza anual.
- Asigurarea RCA, Carte Verde
- Impozit anual aferent anului in curs
- Rovigneta pentru Bulgaria valabila un an

---

Sursa: incont.ro (http://www.incont.ro/taxa-auto/cat-te-costa-si-ce-avantaje-ai-daca-iti-inmatriculezi-masina-in-bulgaria.html)

Taz
25-10-2010, 12:19 PM
http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/adio-masini-inmatriculate-in-bulgaria.html

Ps: Ce costuri si ce mai implica schimbarea unui numar de inmatriculare, fara a se schimba propietarul?

Le: am uitat sa precizez, in Romania :)

Adrian M
25-10-2010, 01:23 PM
" Eu platesc impozit la primarie pe masina mea, dar vecinul nu plateste. De fapt, facilitatile pe care le are el din impozitele mele sunt aceleasi cu impozitele pe care le plateste in Bulgaria. 70 - 80% din masinile inregistrate in Bulgaria sunt niste jafuri. " Nicolae Nemirschi, ministrul mediului

Superb.

Am auzit ca ar introduce si bulgarii o taxa care sa mai potoleasca inmatricularile, pacat ca abia din 2012...

Sindrom_CHR
26-10-2010, 09:53 PM
Intrebare: Cum inmatriculez o masina noua????? Am numere rosii, am cartea masinii si factura plus autorizatia de circulatie provizorie. Ce trebuie facut, ca din astea noi n-am mai inmatriculat.

johnyebravo
26-10-2010, 10:41 PM
Ia uite aici http://www.prefecturabucuresti.ro/permise-i-inmatriculri-auto/255.html

Sindrom_CHR
26-10-2010, 10:51 PM
Multumesc, stiam ca sunt pe undeva toate datele, dar nu mai stiam pe unde.

theo_xss
27-10-2010, 11:10 AM
Se mai gasesc si aici: http://www.drpciv.ro/info-portal/searchLegislation.do?resetForm=true&menu=vr

FUX
27-10-2010, 11:50 AM
Am terminat leasingul si trebuie sa schimb talonul. Masina e trecuta pe numele meu la finante, sunt trecut utilizator in talon etc.
Trebuie sa reiau toti pasii sau ma duc doar in Pipera sa schimb talonul?

Sindrom_CHR
28-10-2010, 08:01 AM
DOCUMENTE NECESARE :
a - cererea solicitantului;
b - cartea de identitate a vehiculului
c - fişa de înmatriculare a vehiculului
d - vechiul certificat de înmatriculare - original;
e - dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare – 30 lei;
f - actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie.
Actul de identitate se restituie pe loc, după confruntarea copiei cu acesta. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odată cu predarea noului certificat de înmatriculare a vehiculului.

PS:Singurul impediment ce apare la schimbarea numai a numarului de inmatriculare este ca pe cartea de identitate a vehiculului va mai aparea inca o rubrica completata la propietari, va fi acelasi propietar numai ca va diferi nr de inmatriculare. Deci vei aparea de doua ori ca propietar in CIV.
Numai bine.

Sursa: reno.ro

raduro1985
16-12-2010, 12:41 AM
Buna seara! O mica scurta intrebare daca ma poate ajuta cineva! Am gasit din greseala un Peugeot 405 de vanzare, stiam cat de cat masina si l-am sunat pe vanzator (de curiozitate mai mult)! Am ajuns sa vad masina, si aproape instantaneu m-am indragostit de ea! Parerea mea! Dar din pacate trebuia sa aiba ceva probleme! Masina are in acte (cvi si ci) trecut un motor de 1580cm3 (benzina)66kw! Dar pe masina are un 1905 cm3 (benzina)! Vanzatorul are factura pe motor, mai are o hartiuta ceva de la RAR (o cerere) prin care cerea omologarea motorului de 1.9 pe masina! Pe hartie nu exista nici o stampila ci doar o semnatura cu un nume pe ea, un numar de inregistrare undeva in dreapta si cu un "DA" mare alaturi! Vanzatorul mi-a spus ca e acceptul celor de la RAR pentru omologarea motorului! Acum am vazut ca s-ar putea pune un motor mai puternic pe o masina cu conditia sa nu aiba o putere mai mare fata de primul cu mai mult de 40%(am citit pe site rarom), dar nu stiu ce putere are actualul motor(1.9)Sincer, chiar vreau sa pot face ceva pentru masinuta asta, dar vreau sa stiu daca hartiuta respectiva chiar are vreo valoare! Si cam cat m-ar ajunge omologarea motorului, si a culorii!(in acte e galbena iar ea e neagra)!
Multumesc! Astept un raspuns cat mai curand!(e oarecum urgent)

Radu407
21-12-2010, 12:38 AM
O intrebare.Ce acte sunt necesare pentru schimbarea placutelor de inmatriculare?

catalin gheorghe
21-12-2010, 07:49 AM
Ia uite aici:
http://info.autoraid.ro/inmatriculari_auto.html

Sindrom_CHR
24-12-2010, 01:20 AM
Eu am luat 206-ele in evidenta la circa financiara, dar nu l-am inmatriculat si la politie. De la 1 ianuarie trebuie sa mai platesc vreo taxa in plus???

ValiG
16-01-2011, 11:25 AM
Intrebare:ca sa inmatriculez o masina pe numele meu este nevoie sa imi achit taxele(ceva amenzi plus un impozit restant pe alta masina) la directia de taxe si impozite?

bobovis
16-01-2011, 02:15 PM
Nu, doar vanzatorul are aceasta obligatie. Cel putin asa a fost pana in 2010, poate intre timp au mai dat astia vreo ordonanta sau lege in sensul asta....

Chris_307
16-01-2011, 02:19 PM
Vanzatorul are obligatia dar el nu-si poate inmatricula masina pe numele lui daca acela are restante, cel putin asa stiam si eu.

Cristi_M.
16-01-2011, 03:35 PM
Va salut ! Domnu Grigutz , cand am inmatriculat eu masina , in mai 2010 , vanzatorul mi-a dat un certificat fiscal scos de el de la circa financiara de unde apartinea el , care dovedea ca nu are popriri , gajari sau alte "angarale" pe masina ! Certificatul ala l-am dat la circa financiara de care apartin eu , si ca sa inmatriculez masina am platit impozitul pe 7 luni din 2010 , adica din iunie pana in decembrie inclusiv ! Eu nu am avut restante de platit , dar oricum doamna de acolo m-a verificat in baza de date ! Deci , daca ai restante la financiar , impozite sau amenzi neplatite , te pune sa le platesti intai pe alea si apoi iti ia banii si pe impozitul pe noua proprietate , adica autoturismul ! Sper sa-ti fie de ajutor ce am scris ! Bafta !:)

bobovis
16-01-2011, 04:52 PM
Aia a fost teapa, ca sa-ti platesti impozitul...Se intalneste frecvent, jigodiile de la directia Impozite si Taxe profita de necunoasterea legislatiei in vigoare....:(

Sindrom_CHR
16-01-2011, 05:36 PM
Subscriu la ce a spus bobovis mai sus, eu aveam 2 amenzi neplatite, adica vreo 700-800lei si tot am inregistrat masina.

ValiG
16-01-2011, 05:46 PM
Ideea este ca mi-a iesit masina din leasing si vreau sa o inmatriculez pe numele meu pana sa o pun la vanzare si nu prea as vrea sa imi achit acum datoriile(vreo 1500 lei) pentru ca nu prea stau bine cu banii.Pana se va gasi un client pentru ea fac eu rost de respectiva suma dar nu vreau sa imi puna bete in roate acum.
Multumesc de sfaturi!

bighi89
02-05-2011, 11:19 AM
Am si eu o intrebare daca sunt pe aici useri care au inscris masini de curand.
Dosar la politie il poate baga doar titularul de pe talon?
Prelungirea nr rosii la fel doar "tata" sau pot face si eu asta?
Problema e ca imi expira nr si tata e plecat cu munca unde se agata harta-n cui :(
Multumesc.

Daca nu au expirat inca se poate face prelungirea cu 2 3 zile inainte?// ok mersi pentru raspunsuri. e bine de stiut.

username
02-05-2011, 11:34 AM
despre prelungirea valabilitatii numerelor nu stiu dar, pentru inmatriculat trebuie sa fie titularul neaparat.mai simplu, cred, este sa iti faca procura notariala de acolo de unde este, iar tu sa o folosesti pentru inmatriculare sau prelungire numere, dupa caz..

bighi89
02-05-2011, 11:45 AM
Nu de inmatriculat ma intereseaza neaparat, ideea e ca se intoarce intr-o saptamana maxim 2 si vroiam sa am continuitate :D. asa procura nu stiu cat dureaza si banuiesc ca trebuie sa fim amandoi, sau sa imi dea un act ceva. pana ajunge din maramures pana in ploiesti cam dureaza.

Asgard
02-05-2011, 02:20 PM
Pentru procura te poti adresa la orice notar si nu trebuie sa fiti amandoi.Dureaza cateva minute,tot ce trebuie este ca tatal tau sa aiba o copie dupa buletinul tau,apoi iti trimite procura direct acasa prin posta sau orice altceva.

username
02-05-2011, 08:34 PM
E adevarat, pentru procura nu trebuie sa mearga la notar decat persoana care inputerniceste cu cartea de identitate a ta, o face in 10-15 minute cu tot cu statul la rand, dupa care o pune la curierat si iti ajunge a 2a zi.

LVU
30-05-2011, 08:42 PM
Asadar am si eu o problema si nu stiu exact unde sa postez asa ca o fac aici :

Acum 2 ani am vandut o dacie unui tip din Targoviste.Toate bune si frumoase pana acum 2-3 zile cand mi-a venit acasa o amenda cum ca as fi mers cu aceea masina fara rovigneta.Mentionez ca eu am facut tot ce trebuia doar ca ala nu a inmatriculat-o pe numele lui . Acum eu ce trebuie sa fac sa scap de gogoasa asta ?Problema mea este ca eu numai am nici un act de la dacia aia , nici macar contractul de vanzare-cumparare.Unde trebuie sa ma duc pentru a face rost de el si care sunt pasii de urmat ?? Astept raspunsurile voastre !

Asgard
30-05-2011, 09:15 PM
Ar trebui sa te duci la Fisc,banuiesc ca i-ai dat individului fisa fiscala,nu?Daca da,banuiesc ca astia de la Fisc mai au dosarul,dosar care contine actul de vanzare-cumparare.

LVU
30-05-2011, 09:21 PM
Da , i-am dat-o.
Si unde trebuie sa ma duc ? acolo de unde am luat fisa fiscala ?

Asgard
30-05-2011, 09:26 PM
Teoretic da.Si-n plus acum cand am vandut 307-le in afara de documentele pt fisa fiscala,am mai completat un formular,nu mai stiu exact pt ce era,ceva de genu ca masina a fost scoasa de la impozit,si rezultatul nu ti-l dau,adica nu vezi vreo foaie,ci doar iti confirma verbal dupa cateva zile cand te duci din nou la ghiseu ca a fost scoasa de la impozit.Deci,daca fiscul iti da una din aceste doua chestii banuiesc ca nu o sa ai probleme.Singura chestie cred ca o sa fie birocratiea si pana o sa scoti actul doveditor o sa mori de nervi.

LVU
30-05-2011, 09:27 PM
O sa fac maine o vizita acolo si sa vad..
Dar , dupa ce fac rost de actul de vanzare - cumparare sa zic , ce fac cu el ? Trebuie sa ma duc la Buzau dupa ala sau cum ?

standardul987
30-05-2011, 09:30 PM
Te duci la fisc,iei o copie a contractului de vanzare-cumparare,apoi mergi la politie si-ti anulezi amenda.Eventual le explici si celor de-acolo toata patania,ai putea sa intrebi si la fisc depre cum sa procedezi,dar amenda trebuie sa ti se anuleze,in cel mai rau caz o contesti.

Asgard
30-05-2011, 09:31 PM
Ce treaba ai tu cu ala?iti rezolvi problema cu vignieta,le arati la tampiti ca tu ai vandut masina si in secunda doi eu m-as duce la Politie sa fac reclamatie,sau invers,mai intai la Politie.Faza e cum naiba a circulat ala asa atata timp,banuiesc ca i-ai semnat talonul in momentul instrainarii.

johnyebravo
30-05-2011, 10:25 PM
In mod normal daca tu cand ai vandut masina ai facut contract vanzare-cumparare si ai scos-o de la circa financiara ala are termen 30 zile sa o inscrie la el la circa financiara, daca nu ii da amenda 100 lei. Acum nu situ ce face daca nu o inscrie la politie normal ar fi ca masina sa devina neinmatriculata dupa 30 zile. Daca poti mergi si la politie si intreaba ce se intampla daca nu a inscris-o in acel termen.
Amenda ti-a venit tie pentru ca sa dat pe numele proprietarului ala fiind tu, acum la financiar se poate verifica ca tu ai vandut-o acum 2 ani.
Incearca intai la financiar si apoi parerea mea fa o sesizare si la politie ca cine stie ce mai face ala si ajunge la tine.

LVU
31-05-2011, 01:56 PM
Maine o sa ma duc sa completez o cerere sa-mi scoata din arhiva dosarul..
Dar unde ma duc pe urma , la ce sectie sa fac plangere ?

tudorsss
15-06-2011, 09:16 PM
Salut,

Maine trebuie sa ajung pe la politie sa imi schimb numerele de inmatriculare si pentru ca fostul proprietar (@Suli :P) le vrea inapoi, eu maine ce fac? Le dau jos doar ca sa i le arat ofiterului sau nu le dau jos si imi astept numerele mele (care le voi dori preferentiale).

Multumesc.

MirceaMS
15-06-2011, 09:19 PM
Tudor, nu le dai jos si gata... am vazut ca aia nici nu se uita la ele, te pune sa le arunci intr-o cutie dispusa pe partea ta, in exteriorul ghiseului.

tudorsss
15-06-2011, 09:58 PM
No foarte bine. Multumesc!

Sindrom_CHR
16-06-2011, 10:43 AM
In mod normal daca tu cand ai vandut masina ai facut contract vanzare-cumparare si ai scos-o de la circa financiara ala are termen 30 zile sa o inscrie la el la circa financiara, daca nu ii da amenda 100 lei. Acum nu situ ce face daca nu o inscrie la politie normal ar fi ca masina sa devina neinmatriculata dupa 30 zile. Daca poti mergi si la politie si intreaba ce se intampla daca nu a inscris-o in acel termen.
Amenda ti-a venit tie pentru ca sa dat pe numele proprietarului ala fiind tu, acum la financiar se poate verifica ca tu ai vandut-o acum 2 ani.
Incearca intai la financiar si apoi parerea mea fa o sesizare si la politie ca cine stie ce mai face ala si ajunge la tine.

Eu am masina de 6 luni si tot nu am inscris-o la politie, m-a oprit de ceva ori, mi-am luat si 2 amenzi care mi-au venit mie. Dar merg cu certificatul de la circa financiara dupa mine sa nu apara probleme.

cosmin.tudor87
06-09-2011, 10:04 PM
Buna seara. De cateva zile mi-am schimbat domiciuliu (din Targoviste in Bucuresti). Am inteles ca am 30 zile sa-mi schimb si certificatul de inmatriculare. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre toate actele necesare si pasii pentru inmatricularea in Bucuresti. Multumesc

theo_xss
07-09-2011, 11:48 AM
http://www.drpciv.ro/info-portal/searchLegislation.do?resetForm=true&menu=vr - primul document iti arata actele cu care trebuie sa te prezinti la DRPCIV, Sos. Pipera.
Nu stiu exact la care din Art. 7 sau 14 te incadrezi, practic proprietarul ramanand acelasi, dar directia de inmatriculari schimbandu-se, din DB in B.
Daca te incadrezi la Art. 7, certificatul de autenticitate il iei de la RAR, unde se merge cu programare.

purcello18
03-10-2011, 09:06 AM
Buna ziua.
Tatal meu in urma cu 5 ani a vandut o dacie cuiva fara a mai face hartii sau chestii, pur si simplu i-a dat talonul si cartea. Nu mai stim nimic de propietar dar problema e ca impozitul pe acel automobil il platim noi de atunci. Ce se poate face?
Multumesc.

Col
03-10-2011, 10:28 AM
Stiti cumva cat timp am la dispozitie ca sa inmatriculez pe numele meu o masina pe care am cumparat-o de 2 zile?

Catalin01
03-10-2011, 12:15 PM
30 de zile de la data cand ai efectuat vanzarea.

Col
03-10-2011, 02:10 PM
Multumesc.Este un timp destul de lung in care poate vand masina catre altcineva dar oare pot s-o vand inainte sa fac inmatricularea pe numele meu?

Catalin01
03-10-2011, 02:38 PM
Din ce stiu eu da, daca ai facut toate actele cu fostul proprietar trebuie sa faci contract de vanzare-cumparare cu cel caruia vrei sa i-o vinzi, actele necesare inmatricularii exista deci nu este problema. Totusi atentie la termenul ala, dupa 30 de zile expira hartia aia, cele 30 de zile le ai la dispozitie ca sa ti-o bagi la impozit si automat sa fii in regula.

SORINTARKAN
09-12-2011, 07:20 PM
Salut! Am mai scris...am un peugeot 307 din 2002, 1.6 benzina, hatchback, 5 usi.
Ma intereseaza sa-l inmatriculez, mai exact cat costa toata afacerea asta...adica actele + taxa de prima

inmatriculare (efectiv cat o sa coste toatal)!

Daca aveti cumva idee, dar concret, v-as fi foarte recunoascator!!!

Numai bine!!

bighi89
09-12-2011, 08:01 PM
Pentru 1.6 16v la golf din 2001 am dat 364 taxa de mediu, s-a dus undeva la 550 cu tot cu rar si traduceri. Practic undeva pe aici o sa te invarti si tu, la un calcul informativ mi-a dat undeva la 460 e cu norma de poluare e4.

ps: Pe taxa actuala, de la 1 nu stiu ce o sa fie.

SORINTARKAN
09-12-2011, 11:36 PM
Ms frumos pt promptitudine!!!
Ce nu inteleg eu...golful tau tot euro 3 este?
Acum un an ma costa numai taxa aproape o mie de euro...s-a modificat sau golful tau este euro 4?

bighi89
10-12-2011, 04:36 AM
Golful este e4, daia ti-am si oferit pentru euro4.307-le m-a costat doar taxa 830 euro an 2007. Daca il ai euro 3, o sa fie destul de mare undeva pe la 1719.67euro.

SORINTARKAN
10-12-2011, 12:49 PM
Ms frumos de tot pt raspuns!!!

nick_style
12-12-2011, 12:59 PM
Este euro 3 pt. ca am acelasi motor si masina tot din 2002 si in carte e trecut euro 3.

Catalin01
19-12-2011, 09:52 PM
Am o dilema, vreau sa-mi vand masina si imi expira RCA-ul pe 23 si nu as vrea sa mai fac alt rca pe 6 luni aiurea, ideea este daca pot face un rca provizoriu pe o saptamana ceva de genul, persoana are nevoie de RCA pentru ca pleaca cu ea la Sighetul Marmatiei.

adrian ghiurau
19-12-2011, 10:01 PM
Nu se poate.Daca masina e inmatriculata in Romania,minimul este de 6 luni.Poti sa ii faci pe numele tau,si in momentul instrainarii,poti sa faci o cerere de returnare a diferentei in perioada din care ai vandut masina si pana la expirarea ei.Asa era acum 2 ani.Acuma nu stiu.Mai e o idee daca e valabila asigurarea cu numele tau,daca masina e deja transcrisa pe alta persoana.Teoretic aceeasi masina.Mai bine te interesezi de asta.

MariusP
20-12-2011, 02:36 PM
Poti sa faci RCA pe o luna, vreo 30-40 de lei, si gata - desi s-ar putea sa nu mai poti face decat pe 6 sau 12 luni, din ce vad ca poti face online.
Daca faci pe 6 luni, poti sa-ti iei banii inapoi facand o cerere.
Daca ii dai masina cu RCA valabil, el ramane valabil pana cand radiaza el masina si o trece pe numele lui, pentru ca la inmatriculare i se cere RCA platit pe numele lui, pe o perioada de minim 6 luni.

Catalin01
04-01-2012, 10:13 PM
Salutare! Va cer ajutorul ca ma lovesc prima data de aceasta problema. Vreau sa imi cumpar o masina care este adusa din Spania, inmatriculata acolo, are asigurare. itp, tot. Ce acte trebuie sa am de la tipul respectiv ca sa nu am probleme cu inmatricularea aici? Peste tot aud tot felul de lucruri si nu stiu ce sa cred si nici pasii care trebuiesc urmati exact, cum scot numerele rosii, politie, rca, etc. Multumesc.

turbojack
04-01-2012, 10:37 PM
Ai nevoie de un contract de vanzare-cumparare facut acolo.

Catalin01
04-01-2012, 11:18 PM
Acolo? In Spania? Masina este in tara iar proprietarul are copii legalizate dupa toate actele, actele in original ii vin miercurea care vine in tara. Are contract vanzare cumparare cu fostul proprietar din ce am inteles.

Catalin01
17-01-2012, 01:02 PM
Am rezolvat cu actele, maine am programare la RAR, stie cumva cineva daca imi trebuie stingator, trusa medicala, vesta, etc, adica se uita cineva?

militistu
17-01-2012, 08:08 PM
Nu cred,cel putin mie acum un an nu mi a cerut nimic din ce ai enumerat tu mai sus.

vaaly
24-09-2012, 05:00 PM
Salut, si eu sunt in aproximativ aceasi situate cu catalin, (defapt prietena mea). A cumparat o masina adusa din Olanda cumparata de acolo pe o firma, apoi vanduta in RO pe o PF apoi cumparata de prietena mea de la acea PF. Am demarat actiune de judecata pentru neplata taxei de inmatriculare care o sa dureze ceva luni. Din cate stiu pana cand primeste decizia irevocabila si poate inmatricula masina nu trebuie facut nici un alt act decat sa iei numerele rosii.
Asa, acum PF ce a adus masina din Olanda ne-a sunat ca ii trebuie o copie dupa autorizatia de circulatie provizorie(pt recuperea unor taxe) si noi avem nevoie de la el de certificatul fiscal, care probabil va trebui doar peste cateva luni cand se poate inmatricula masina definitiv. Acum acesta persoana ne cere cartea masini ca , zice el , are nevoie pentru a scoate acel CF.
Deci ma intereseaza cam ce trebuie facut cu luare in evidenta la impozit a masinii, el trebuie sa o mai declare la impozit la el? sau o declaram direct noi? Si pentru inmatriculare avem nevoie de certificatele fiscale de la toti prin care a trecut masina ? sau doar de la ultima persoana care a vandut-o ?

nick_style
24-09-2012, 09:33 PM
De la ultima persoana care a vanduto.
Dar daca zici ca masina nu e inmatriculata nu ai nevoie de fiscal neaparat doar ca te pun astia sa platesti impozit de cand e trecuta pe numele proprietarului roman.

vaaly
25-09-2012, 11:39 AM
Deci fiscalul de la persoana fizica ultima care a vandut-o (ma rog, sunt aceeasi si cu firma pe care a cumparat-o din olanda)
La impozite cum se procedeaza,astia de la primarie zic ca au nevoie de carte si fiscal etc etc, 100 de acte.
Masina trebuia sau nu declarata la finante de toti propietarii pe la care a fost(chiar daca a stat doar vreo cateva zile pe fiecare)?

Ovidiu1986
13-12-2012, 06:47 PM
Buna seara.
Am cumparat un Peugeot 207 1.6 HDI 90 Cp din 2008 , Euro 4 si filtru de particule.Masina este adusa din Olanda.Stie cineva cat ma costa RAR-ul?
Am programare pe 20 decembrie.Din cate am inteles RAR-ul costa intre 400 - 800 lei.^_^

Ionut159
13-12-2012, 07:01 PM
Daca masina nu a fost autoutilitara, RAR-ul(omologare, identificare, eliberare CIV) costa 420 ron. Daca masina a fost autoutilitara, e necesara o omologare suplimentara de la N1 la M1, iar costul total al activitatilor RAR este undeva in jurul a 820-850 ron.

LE: esti sigur ca ai filtru de particule? Daca ai motorul 9HXC nu e cu filtru de particule.

LE1: Preturile de mai sus sunt valabile la RAROM Baia Mare. Eu am platit saptamana trecuta asa:
- completare CIV - 32 ron
- verificari tehnice - 166,3 ron
- folii securizare - 2*1,15 ron
- certificare autenticitate vehicul - 112,1 ron
- atribuire numar registru - 72,1 ron
- certificare autenticitate documente - 35,1 ron
TOTAL = 419,9 ron

Luni ma duc cu alta masina dar la RAROM Satu Mare. Din cate am auzit sunt aceleasi preturi ca si la Baia Mare.

Basti77
13-12-2012, 07:06 PM
Mai bine dai un telefon deoarece preturile difera.

http://www.rtv.net/rar-ul-si-itp-ul-sunt-mai-ieftine-la-ploiesti-ca-la-bucuresti-vezi-diferentele-de-pret_19256.html

mielu'
13-12-2012, 08:07 PM
1.6 HDi 92 Cp nu are FAP.

Asgard
13-12-2012, 08:20 PM
Exista o versiune de 1.6 HDi 90 CP cu FAP.

Ionut159
13-12-2012, 08:40 PM
Ca o completare la post-ul anterior: motorul 9HVC e cel de 90 cai cu FAP.

Ionut159
17-12-2012, 07:24 PM
Revin cu un update. Azi am efectuat un RAR la Satu Mare si preturile sunt identice cu cele de la Baia Mare, pe care le-am scris mai sus.

Sindrom_CHR
07-03-2013, 06:08 PM
Vin si eu cu urmatoarea problema.

Mi-am schimbat adresa de domiciliu in buletin (in acelasi sector), iar restul actelor auto sunt pe vechea adresa.
Astia de la circa financiara m-au mutat deja de la un sediu la altu (deh in sect6 sunt 2), dar mai departe habar nu am ce mai e de facut

Ce ar trebui sa fac sa le aduc pe toate in ordine?

205
07-03-2013, 06:49 PM
Cel mai sigur mergi la un birou de copiat acte... ei iti vor da toate detaliile. Eu am fost in aceeasi situatie (am schimbat adresa din buletin si din cauza asta si permisul + actele celor 2 masini + banci + alte maruntisuri).

Cata_206sw
26-05-2015, 06:29 PM
Am si eu o intrebare pentru cunoscatori. As vrea sa achizitionez un peugeot 207 inmatriculat in Romania, timbrul platit si nerecuperat, masina se afla in Italia si as vrea sa ramana tot in Italia dar pe numele unuia din parintii mei. Trebuie sa merg cu masina in Romania pentru acte sau este posibil sa merg cu avionul in tara fac actele si ma intorc in Italia? Ce acte mi-ar trebui pentru inscriere in Romania? Multumesc

papi_grasu
27-05-2015, 06:59 AM
Masina trebuie adusa in tara neaparat pentru identificare la rar.

Cata_206sw
27-05-2015, 03:01 PM
Exact ce nu imi doream sa aud.

papi_grasu
27-05-2015, 05:18 PM
Da la schimbarea de proprietar pe lângă o căruță de acte trebuie și certificatul de autenticitate Valabil 60 zile de la data emiterii.

Cata_206sw
27-05-2015, 10:18 PM
Da, in acest caz se amana pana in august. Multumesc.

Cata_206sw
08-07-2015, 02:14 PM
Revin cu o intrebare. Daca am luat masina in evidenta la impozit si am stampila de la taxe si impozite pe fisa de inmatriculare, cand merg la politie sa o inscriu mai am nevoie de certificatul fiscal primit de la vanzator? Deoarece expira in luna in curs si nu cred ca reusesc sa o inscriu pana atunci.

Sindrom_CHR
08-07-2015, 02:38 PM
Iti trebuie si fisa de inmatriculare cu stampila+certificatul fiscal de la fostul proprietar.

militistu
29-07-2015, 12:16 PM
Salutare,am si eu o nelamurire cu privire la inmatricularea unei masini cu numere de Germania provizorii si anume:daca masina este trecuta pe numele tatalui meu in acte,atat pe cartea masinii cat si pe certificatul masinii deci implicit el este proprietarul masinii,aici in Romania la primarie ca sa o treaca tot pe numele lui are nevoie de contract de vanzare-cumparare???