PDA

View Full Version : Senzori presiune pneuri



Toranaga
29-05-2008, 03:27 AM
Respect tuturor,

Stie totusi cineva daca se poate anula cumva acel mesaj de eroare care apare pe bord daca NU ai senzori de presiune la roti? Sau pacali?

nitrometan
29-05-2008, 07:39 AM
Da,se poate pacali.Cauta userul alex_dragomir in vinzari piese,roti,accesorii ca e din Bucuresti si te va ajuta sigur.

hudemas
08-02-2009, 02:22 PM
Mergi la reprezentanta si anuleaza optiunea din calculatorul masinii.Eu asa am fac ca la gropile noastre e musai sa mai inmoi rotile un pic, altfel "tipa".

bobovis
04-10-2009, 07:34 PM
A facut cineva aceasta anulare?

DTS Cosmin
04-10-2009, 07:42 PM
I-am anulat eu lui taicamiu tampenia asta.Era de-a dreptul stresanta.Se anuleaza din soft cu PPS-ul.

bobovis
04-10-2009, 07:50 PM
Merci Cosmin!

tcaciucmihai
04-10-2009, 10:40 PM
La 607 isi fac treaba foarte bine senzorii,nu dau erori aiurea in cazul in care sunt toti functionali.La mine in 3 ani si-au facut treaba perfect si mi-au salvat vreo doua anvelope asta pana un cretin de la vulcanizare mi-a distrus unul cu levierul.Nu acelasi lucru pot spune despre cei de pe 407 care ma innebuneau cu erorile date aiurea asa ca am mers si i-am dezactivat.

bobovis
04-10-2009, 10:49 PM
Mie mi-a dat eroare astazi, dupa vreo 300 km facuti cu masina.
Am oprit la o vulcanizare si am bagat presiune fara sa fiu atent la ce si cum. Dupa vreo 20 km a aparut iar eroarea si m-au apucat pandaliile.Am ajuns la o vulcanizare cu gand sa bag iar presiune, dar azot de data asta. Ocazie cu care am constatat ca pe roata stanga spate nu aveam senzor, este valva normala...:mad:
Dupa parerea voastra ar fi mai bine sa anulez optiunea sau sa cumpar un senzor?

mielu'
04-10-2009, 10:54 PM
Acum ceva timp era cineva aici pe forum care vindea 4 senzori de presiune pentru 607. Cauta ca nu este chiar demult anuntul. Eu am pe 407-ele meu si nu ma dispera deloc decat atunci cand chiar este o problema cu presiunea. Roata dreapta fata imi pierde mereu dar stiu ca rasufla pe undeva. Odata la 1 luna tre' sa o umflu in rest niciodata nu mi-a dat eroare celelalte roti. Eu nu as renunta la aceasta optiune.

totel
04-10-2009, 10:55 PM
Eu zic sa ii anulezi fara probleme.Se face in cateva secunde cu diagnoza.Si ai scapat de o grija.Is destule alte "beep"- uri ale ei care o sa te streseze in timp, o sa vezi :P, foarte intretinuta masina, se vede.Cat mai multi km fara probleme!

bobovis
04-10-2009, 11:02 PM
Ha, ha, doua posturi, doua pareri diferite... Punem d'un poll?:P

Din cate am citit cred ca @MIRITA vindea senzorii aia, dar mai astept cateva opinii. Asta din cauza ca nu am avut niciodata asa ceva pe masina si nu-s obisnuit. De regula simt cand trage si mai am mania sa ma si uit de jur imprejurul masinii cand ma dau jos. Asa ca nu prea vad utilitatea lor.
Pe de alta parte, daca au fost pusi, n-au fost pusi degeaba, au si ei rolul lor.

PS In schimb cand iti apare "STOP", scris cu rosu, zici ca ai ramas cel putin fara motor...:))

mielu'
04-10-2009, 11:19 PM
Mosule, eu ti-am spus doar parerea mea. Acum nu stiu cum pot unii sa dezactiveze o optiune, care exista din fabrica, pe care masina e capabila sa o aibe, altii poate ca si-au dori-o dar nu o pot avea. Daca masina stie de asa ceva de ce sa renunti dezactivand-o. Nu e pacat ?!?!? Sunt total contra sa renunti la aceasta functie.

MihaY00
05-10-2009, 09:59 AM
Si eu sunt contra, am avut si eu senzor lipsa si am cumparat o janta pentru acel senzor, de atunci o singura data ma anuntat ca am presiune scazuta si avea dreptate. In concluzie daca mama lui la "nascut" cu senzori de ce sa il operam noi?

Felinoiu
05-10-2009, 01:33 PM
In schimb cand iti apare "STOP", scris cu rosu, zici ca ai ramas cel putin fara motor...:))
Mie singura data cand mi-a aparut asta cu stop era cand am avut problema cu o mufa la ventilatorul radiatorului si numai racea iar apa o luase in sus calumea ,asa ca daca zice STOP,nu e de joaca.

madriann
05-10-2009, 02:07 PM
Eu sunt multumit...mi-a detectat toate cuiele din anvelope cu precizie de 100% :D. Nici o alarma falsa, cand a piuit, am gasit si cuiul (7 pana acum: vreo doua scoabe, 2 holsuruburi si 3 autofiletante).
Cand a afisat STOP rosu a fost corect din nou: o data masina aproape pe janta, o data 1,4 bar.
Multumit, ii pastrez!

Chris_RaMSeY
05-10-2009, 09:56 PM
Bobo ii dezactiveaza ca ii consuma bateria, face economie :)))

tcaciucmihai
05-10-2009, 10:29 PM
La 607 un senzor costa la reprezentanta 460 ron ca am vrut sa iau eu unul insa am schimbat jantele si nu am mai pus senzorii.Atata timp cat nu-ti fac probleme sunt foarte utili eu recent am pierdut o anvelopa pe 18 de pe 407 care costa cat 2 senzori:((.

Dannyi AR
05-10-2009, 10:34 PM
Parerea mea, sunt foarte ingeniosi, isteti si utili. Din pacate eu am cumparat-o cu optiunea dezactivata, suflau toate valvele (pe la garnituri), am observat (auzit) spaland-o.

bobovis
05-10-2009, 10:36 PM
Si eu sunt de parere ca nu au fost pusi de pomana acolo.
In schimb de ce nu-mi mai da eroare? Sa fie din cauza azotului?:blink:
Stiu sigur ca valva de la roata stanga spate nu are senzor!

Dannyi AR
06-10-2009, 11:27 PM
Azotul?...se exclude, nu poate tine loc de senzor! Alta trebuie sa fie "buba", probabil in calculator (receptorii). PS. Cumpara o valva si "fa-i" o diagnoza.

bobovis
06-10-2009, 11:34 PM
Asa ma gandeam si eu, ca nu azotul este "vina" lipsei erorii.
Diagnoza.....am "citit-o" si-n c*r, mai avea un pic si spunea si ce motorina a mancat...:)) Glumesc, desigur, dar, lasand gluma, singura eroare intermitenta pe care mi-a dat-o a fost la releul de bujii, o chestie care n-am inteles-o.
Cumpar valva, dar n-am chef sa dau j'demilioane pe una, astept poate pica un SH, ceva, mai ales ca acum eroarea a disparut...:blink:

CHIRITA
09-10-2009, 08:44 AM
Vand senzori de presiune roti pt. 607.Super pret 100 lei bucata.Garantie ; transport super ieftin cu posta romana.Chirita Ion sunt din Brasov tel.0723.455.879. ( am mai vandut la 2 forumisti si sunt super multumiti ).

Cristi_M.
22-07-2010, 10:18 AM
Va salut!Pentru 407 aveti cumva sau se potrivesc cei de la 607?Senzorii sunt noi sau second?Daca-s second ce vechime au, ca bateria din ei are cam 5 ani de viata?Cu respect!

donfageru
23-07-2010, 09:00 AM
Io cand mi am luat jentile pe 17 am cumparat 5 bucati de pe o epava rasturnata. Dupa gropile din romanica am indoit un pic una. Si am pus o pe a 5 care era roata de rezerva si nu are senzor. Le am dezactivat pana imi indrept jeanta care are senzor sau pana imi mut senzorul de pe una pe cealalta. N am stat inca sa ma ocup de asta dar se pot dezactiva.

bobovis
23-07-2010, 09:43 AM
Va salut!Pentru 407 aveti cumva sau se potrivesc cei de la 607?Senzorii sunt noi sau second?Daca-s second ce vechime au, ca bateria din ei are cam 5 ani de viata?Cu respect!

Stiam ca nu se potrivesc de la 407 la 607 si da, cam 5-6 ani ar trebui sa te tina senzorii, apoi vor incepe sa faca figuri de genul "roata dezumflata", cand ei de fapt nu mai comunica.

Poti sa-i dezactivezi si-ai scapat de grija lor

aurex
24-07-2010, 12:35 AM
Si eu i-am dezactivat....desi nu-mi place chestia asta. La orice masina am/avut am tinut neaparat sa functioneze tot si sa nu vad vreo eroare.

energising
10-08-2010, 11:28 PM
Salut.
Am de vanzare un senzor presiune , este compatibil cu peugeot 607 dar nu stiu daca este compatibil si cu alte modele Peugeot. Il vand cu 250 ron, Eu l-am cumparat cu 500 ron acum un an dar nu l-am mai montat. Daca este cineva interesat imi puteti lasa mesaj.
Bafta.

bobo_the_boss
15-09-2010, 12:21 PM
salut.
mai este cumva valabil anuntul pentru senzorii de presiune? eu am un 407 coupe si mi-ar trebui doar valva (partea metalica). pot cumpara asa ceva? se potriveste de la 607 la 407? multumesc.

Vand senzori de presiune roti pt. 607.Super pret 100 lei bucata.Garantie ; transport super ieftin cu posta romana.Chirita Ion sunt din Brasov tel.0723.455.879. ( am mai vandut la 2 forumisti si sunt super multumiti ).

Roby_607
19-09-2010, 06:06 PM
Salut.
Am nimerit o groapa klumea si una dintre jenti mi s-a crapat. M-am dus la vulcanizare sa vada de ce imi scapa aerul si anvelopa l-au dat jos cu tot cu senzor ... Deci am nevoie de un senzor, ca janta pana la urma a fost sudata. Daca mai are cineva senzor pt. 607 de vanzare sa ma ajute.
Multumesc!

TryLater
23-09-2010, 10:46 AM
Salutare tuturor,

Am si eu aceasi problema...Mi s-a crapat valva de la senzor.Are cinve idee daca se poate schimba decat valva?

Va multumesc mult,
O zi buna.

bobo_the_boss
23-09-2010, 10:54 AM
se poate schimba, cu conditia sa gasesti pe undeva doar partea metalica. din ce mai povestesc baietii pe forum, sunt relativ greu de confectionat, datorita filetului interior care trebuie sa etanseze perfect in contact cu ventilul, altfel pe acolo se pierde presiunea.
daca afli ceva, posteaza, te rog, ca sa ne rezolvam toi problema!


Salutare tuturor,

Am si eu aceasi problema...Mi s-a crapat valva de la senzor.Are cinve idee daca se poate schimba decat valva?

Va multumesc mult,
O zi buna.

mircea_cheloo
02-02-2011, 11:58 AM
cum aflii care senzor nu mai functioneaza?

salamandra2222
14-03-2011, 08:04 PM
Ajutor valva rupta am nevoie de un senzor, glumesc nu sunt asa de disperat dar chiar am nevoie de un senzor ca mi l-au rupt baietii la vulcanizare. Multumesc anticipat celor care ma ajuta. Si la prima intalnire dau si o bere, doua( fara alcool).

Intu
14-03-2011, 08:47 PM
Pune-i sa ti-l plateasca.

standardul987
14-03-2011, 10:42 PM
Sunt pe net o gramada care vand senzori sh,dar preturile sunt destul de mari.Daca nu gasesti intr-o sapt-doua ma voi uita cand pun jantele de vara si poate iti dau eu unul.

bobovis
14-03-2011, 11:25 PM
Ajutor valva rupta am nevoie de un senzor......

Eu am mers cu ei dezactivati si am spravietuit...:happy:

Intu
15-03-2011, 06:00 PM
Si cum i-ai dezactivat?

standardul987
15-03-2011, 10:45 PM
Eu de la ariciul prin pps.Da-i un tel daca vrei sa te ajute.

anaG
17-03-2011, 01:35 PM
Sunt noua pe aici,sper sa aflu cat mai multe sfaturi legate de masina mea care imi da multe batai de cap,am un 607 si in ultima vreme imi tot face probleme, apropo de senzorii de presiune lipsa,,,,,,,,,,mie imi apare ca imi lipsesc toti 4,cu toate ca am schimbat unul la cei de la peugeot acum o luna unde am platit 280 ron..acum mam suparat si ii las asa ,nu mai schimb niciunul,te rupe la bani. Cand le-am pus pe cele de iarna ,,d-ul"" de la vulcanizare a avut grija sa-l distruga. Dar problema cea mai mare o am cu acel filtru de particule,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ce parere aveti de unul reconditionat in Franta???pretul ajunge la jumatate.

Intu
17-03-2011, 11:27 PM
Bun venit printre noi.
Daca tot te-au suparat senzorii si nu mai vrei sa remediezi problema poti macar incerca sa scapi de acea avertizare dezactivandu-i cum spuneau colegii de mai sus din topic.
Vis-a-vis de filtrul de particule nu pot spune o parere deoarece eu am benzinar si sunt paralel cu diesel-urile dar sunt convins ca sunt destui pe aici (majoritatea) care isi pot spune o parere.

bobovis
17-03-2011, 11:54 PM
Dar problema cea mai mare o am cu acel filtru de particule,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ce parere aveti de unul reconditionat in Franta???pretul ajunge la jumatate.

Filtrul ala are si el o durata de viata. Mai lunga sau mai scurta. Dupa care nu se mai poate reconditiona...

standardul987
18-03-2011, 12:06 AM
Vezi ca poti sa ti-l dezactivezi pentru totdeauna,eu asa as face,decat sa-mi cumpar unul nou.

anaG
18-03-2011, 08:28 AM
luni sau marti imi vine FAP-UL reconditionat din Franta,sunt tare curioasa ce se va intampla dupa,,,,,,,,,,cel de la peugeot m-a asigurat ca nu voi mai avea nici o problema ,au incercat sa-l spele pe al meu,dar se pare ca este prea infundat . Am auzit pe aici ca atunci cand este varza fap-ul,incepe sa-ti faca fite masina (trage mai greu,tuseste etc)dar a mea nu mi-a facut figurile astea,doar ca s-a aprins filtru de particule si uneori blocul motor. Vom trai si vom vedea ce se va intampla. Apropo de durata de viata bobovis, se pare ca la masina mea fap-ul nu a fost schimbat niciodata (asa spun cei de la peugeot)

bobovis
18-03-2011, 08:59 AM
Cati km are masina?

Au precizat, ca nr. de km sau durata de timp, ce inseamna "nu mai ai probleme"? Vei beneficia de garantie?

donfageru
18-03-2011, 09:19 AM
Tare curios sunt cat costa un filtru reconditionat din Franta in conditiile in care in Ungaria unu nou costa 500 de eur comparativ cu tara noastra 1100

anaG
18-03-2011, 04:12 PM
masina este din 2001 dec.si are 153000 km...........................iar pretul unui FAP reconditionat in Franta este de 2000 ron cu tot ce trebuie ptr.montaj:no3:

donfageru
18-03-2011, 11:18 PM
Cand aveam 607 si ma scarbisem de Eurial mai mergeam in Ungaria la revizii si ramasesem surprins de preturile lor. Si la manopera si la piese. Si de seriozitate nu mai zic. Ma rog, ideea e ca un FAP nou in Ungaria bate undeva la max. 600 EUR. Dar daca iti da garantie la ala de Franta,.tot aia e..

bobovis
18-03-2011, 11:53 PM
Nu prea e tot aia, un FAP nou nu inseamna unul reconditionat...Dar, deh, Eurialul sa traiasca...bine...:no3:

donfageru
19-03-2011, 05:13 PM
Dupa manual, un FAP trebuie sschimbat cam la 120 de mii. Daca iti da garantie macar jumatate.. e ok

adrian ghiurau
19-03-2011, 05:36 PM
Eu am 162 mii si nu a fost schimbat si nici nu am avut nici o eroare.

alc2
19-03-2011, 05:40 PM
Dar sa-l iei din Ungaria si sa-l montezi aici nu merge ?

adrian ghiurau
19-03-2011, 05:42 PM
Si atunci unde-i garantia?

donfageru
19-03-2011, 06:32 PM
Corect. Nu ai garantie. Dar daca l cumperi nou, cam degeaba garantia zic eu. Oricum e mai bine fara garantie dar nou nu?

adrian ghiurau
19-03-2011, 06:42 PM
Nu e chestia ca nu ai garantie.Ai garantie pe piesa daca e montata in firma specializata,in speta repr.Dar daca cumva se intampla sa cada in garantie,cei care ti-l monteaza iti ofera garantie doar pe manopera.Si te trimit la vanzator.Iar vanzatorul zice problema a aparut la montaj si ca ei nu pot fi siguri de circumstantele montajului,fie si el facut de personal calificat.Si asa se arunca gaina unul in curtea altuia.Va vorbesc din experienta.Cumparat turbina,montat in alt atelier,cazut turbina,si cheltuiala tot pe spatele clientului.

donfageru
20-03-2011, 03:47 PM
Foarte mare dreptate ai.

adrian ghiurau
20-03-2011, 04:12 PM
In concluzie iei de la ei,de ce sa nu montezi tot acolo?Manopera mia mica,profesionalism si implicare mai mare decat la noi.De ex nasul meu are un S60 si numai acolo isi face reviziile.La noi nu au fost in stare sa ii gaseasca filtrul de motorina.

Hai ca o dam in off topic.Aici ar trebui sa vorbim despre senzori presiune pneuri:P

dragoselu
06-05-2012, 08:11 AM
Eu nu am (inca ;) ) pe masina acesti senzori si nici nu am activata aceasta optiune, care e ok...pt mine
Am patit-o acum 1 luna, la o alta masina, mi-a intrat un cui in cauciuc stanga spate, am mers pe A2, incet-incet aerul a inceput sa iasa, am ajuns pe janta, care mi-a taiat cauciucul; fiind pe pilot automat, nu prea am simtit si am facut cauciucul praf (cost 520 lei, Continental 185/55/16) :angry:

Eu zic ca merita aceasta investitie

As vrea sa pun 4 senzori sh si sa fac activarea
O sa mai caut pe forum sau net si voi posta aici

Cristi_M.
06-05-2012, 08:45 AM
Salut! Inainte sa dai banii pe senzori, verifica daca ai optiunea asta la masina! Daca nu ai, nu dispera :) - exista O SOLUTIE! Senzori AM, cauti pe net, este plin si au si ecran frumos colorat :)!

dragoselu
06-05-2012, 11:55 AM
Deci nu se poate activa aceasta optiune?

Asgard
06-05-2012, 12:07 PM
Optiunea se poate vedea daca exista sa nu imediat cu PPS-ul, sau pe baza VIN-ului pe SB se poate vedea daca masina a venit echipata cu senzori din fabrica.